Revit Architecture Family

CAD

CAD

In deze cursus wordt inzicht verschaft in de bestaande Architecture Families binnen Revit.

Cursusduur: 2 dagen
0
0

Gegeven door:

Cursus Revit Architecture Family

Revit Architecture speelt een cruciale rol in de wereld van Bouw Informatie Modellering (BIM), en introduceert een vernieuwende manier van ontwerpen, bouwen en onderhouden van gebouwen. Dit programma, geliefd bij architecten, ingenieurs en bouwprofessionals, maakt het mogelijk om projecten met uitzonderlijke precisie te visualiseren en te coƶrdineren. Een sleutelconcept binnen Revit zijn de ‘families’, essentiĆ«le componenten voor iedereen die werkt met geo-informatie en architectuur.

Families in Revit zijn de bouwstenen voor alle elementen in een project, van de structuur tot de details zoals meubels en raamkozijnen. Ze zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieĆ«n: in-ladende families, systeemfamilies en gebruikersgedefinieerde families, elk met een unieke rol in het bouwproces. In-ladende families zijn herbruikbare modelobjecten die in een project kunnen worden geĆÆmporteerd, zoals meubelstukken of verlichtingsarmaturen. Systeemfamilies zijn ingebouwd in Revit en bevatten essentiĆ«le structurele elementen zoals muren, vloeren en daken.

Het beheersen van het werken met deze families is een kritieke vaardigheid voor elke Revit-gebruiker, zowel in het gebruik en aanpassen van bestaande modellen als in het creƫren van nieuwe. Hier biedt de Cursus Revit Architecture Family bij Geo-ICT ongekende waarde. Deze cursus biedt diepgaand inzicht in effectief werken met Revit-families, waardoor je niet alleen efficiƫnter aan projecten kunt werken, maar ook met meer creatieve vrijheid.

Geo-ICT onderscheidt zich door een praktijkgerichte aanpak, met een focus op het toepassen van geleerde vaardigheden in realistische projectscenario’s. Of je nu nieuw bent in de wereld van BIM of je vaardigheden verder wilt ontwikkelen, de cursus biedt een solide basis en diepgaande kennis voor het werken met Revit Architecture Families, een essentiĆ«le competentie voor iedereen actief in het domein van geo-informatie en architecturaal ontwerp.

Als voorkennis voor deze cursus is de cursus Revit Architecture BasisĀ gewenst.

Wat zijn Revit Families?

In het hart van Revit Architecture liggen Revit Families, een concept dat misschien nieuw lijkt, maar onmisbaar is in de moderne architectuur en geo-informatie. Maar wat zijn deze families precies en waarom spelen ze zo’n cruciale rol? Eenvoudig gezegd, families zijn de bouwstenen van elk Revit-project. Ze bevatten de parametrische regels en gegevens die bepalen hoe objecten zich gedragen en eruitzien in je model. Van deuren tot ramen, van meubilair tot verlichtingsarmaturen, elk element dat je in een project invoegt, is onderdeel van een familie.

Families in Revit zijn ingedeeld in drie hoofdcategorieƫn: In-ladende families, Systeemfamilies, en Gebruikersgedefinieerde families. In-ladende families zijn objecten die je naar behoefte kunt importeren en aanpassen binnen je projecten. Dit zijn vaak de objecten die je downloadt of koopt en vervolgens in je model invoegt. Systeemfamilies zijn de fundamenten van je model, zoals muren, vloeren en daken. Deze zijn standaard aanwezig in Revit en zijn cruciaal voor de opbouw van je model. Gebruikersgedefinieerde families geven je de vrijheid om geheel nieuwe objecten te creƫren die uniek zijn voor jouw project.

De Cursus Revit Architecture Family bij Geo-ICT duikt diep in deze materie, waardoor je leert niet alleen hoe je bestaande families kunt gebruiken en aanpassen, maar ook hoe je vanaf nul kunt beginnen om je eigen, op maat gemaakte families te maken. Dit biedt een enorme flexibiliteit en macht over hoe je ontwerpen tot leven komen. Het beheren en aanpassen van families naar je eigen specificaties maakt een significant verschil in hoe effectief en efficiƫnt je kunt werken binnen Revit.

Het begrijpen van families is meer dan alleen weten hoe je objecten aan een project toevoegt; het gaat om het begrijpen van de relationele en parametrische aard van objecten binnen Revit. Dit inzicht is cruciaal voor iedereen die betrokken is bij het ontwerp- en bouwproces, omdat het je in staat stelt om niet alleen efficiƫnter te werken, maar ook om ontwerpen te creƫren die dynamisch, aanpasbaar en volledig afgestemd zijn op de behoeften van je project.

De kennis en vaardigheden die je opdoet in de cursus stellen je in staat om je projecten naar een hoger niveau te tillen, met ontwerpen die zowel technisch geavanceerd als esthetisch aantrekkelijk zijn. Door deze diepgaande kennis van Revit Families te omarmen, open je een wereld van mogelijkheden voor jezelf in de rijke en complexe wereld van BIM.

Het belang van Revit family’s

Het concept van Families binnen Revit is meer dan slechts een innovatieve functie; het vormt het fundament van hoe projecten worden opgebouwd, geanalyseerd, en gepresenteerd. Het belang van families reikt verder dan het eenvoudige gebruik van voorgevormde objecten. Ze zijn de sleutel tot het creƫren van intelligente, flexibele en volledig aanpasbare ontwerpen die reageren op de specifieke eisen van elk project.

In de context van Bouw Informatie Modellering (BIM) en geo-informatie, stelt het vermogen om dynamische, relationele objecten te creƫren en te manipuleren, professionals in staat om ontwerpen te maken die niet alleen visueel indrukwekkend zijn, maar ook rijk aan data. Dit is essentieel voor het efficiƫnt beheren van complexe bouwprojecten, waar elke component, van de structuur tot aan de kleinste inrichtingsdetails, kan worden geoptimaliseerd voor prestaties, kosten, en duurzaamheid.

Een ander cruciaal aspect van families binnen Revit is hun vermogen om parametrische relaties te onderhouden. Dit betekent dat wijzigingen aan Ć©Ć©n onderdeel automatisch kunnen doorwerken naar gerelateerde componenten, waardoor de integriteit van het ontwerp behouden blijft terwijl aanpassingen worden gemaakt. Het vermogen om deze interconnecties te beheren en aan te passen, biedt een ongekende controle over het ontwerpproces, waardoor projecten niet alleen sneller kunnen worden voltooid, maar ook met een hogere mate van nauwkeurigheid.

De Cursus Revit Architecture Family bij Geo-ICT legt de nadruk op het praktische belang van deze concepten, door deelnemers niet alleen te leren hoe ze bestaande families kunnen gebruiken, maar ook hoe ze deze kunnen aanpassen en zelfs vanaf de grond af kunnen opbouwen. Deze vaardigheden zijn onmisbaar voor iedereen die betrokken is bij het ontwerp- en bouwproces, aangezien ze de sleutel vormen tot het realiseren van geavanceerde, duurzame en functionele ontwerpen.

Door deel te nemen aan deze cursus, zul je leren hoe je het volledige potentieel van Revit kunt benutten door het ontwikkelen van je eigen aangepaste families, wat niet alleen je ontwerpflexibiliteit vergroot, maar je ook onderscheidt in het veld van architectuur en geo-informatie. Het belang van families binnen Revit kan niet worden onderschat; ze zijn het hart van elk project en de drijvende kracht achter de evolutie van BIM-technologieƫn.

Wat ga je leren in de Cursus Revit Architecture Family

Basis van het Laden en Aanmaken van Families

Aan de slag gaan met Revit Families kan in het begin overweldigend lijken, gezien de diepte en breedte van mogelijkheden die het biedt. Maar geen zorgen, het basisproces van het laden en aanmaken van families is ontworpen om intuĆÆtief en toegankelijk te zijn voor gebruikers op alle niveaus. Of je nu een complete nieuwkomer bent in de wereld van Bouw Informatie Modellering (BIM) of iemand die zijn kennis wil verdiepen, het beheersen van deze basisvaardigheden is je eerste stap naar meesterschap in Revit.

Het laden van families in je project is vergelijkbaar met het selecteren en plaatsen van objecten uit een digitale catalogus. Revit biedt een uitgebreide bibliotheek van standaardfamilies, variƫrend van bouwstructurele elementen tot meubels en verlichting. Je kunt eenvoudig bladeren, selecteren en plaatsen wat je nodig hebt in je model. Dit proces is niet alleen efficiƫnt, maar stelt je ook in staat om snel visuele en functionele aspecten van je ontwerp te realiseren.

Het aanmaken van je eigen families is waar Revit’s ware kracht en flexibiliteit schittert. Dit proces stelt je in staat om aangepaste objecten te creĆ«ren die specifiek zijn voor je projectbehoeften. Of het nu gaat om een uniek meubelstuk dat de identiteit van een ruimte definieert of een gespecialiseerde constructiecomponent; door je eigen families te maken, kun je elk aspect van je ontwerp personaliseren. Dit aspect van Revit stimuleert innovatie en creativiteit, waardoor ontwerpers en architecten niet beperkt zijn tot standaardoplossingen.

De Cursus Revit Architecture Family bij Geo-ICT neemt je mee door dit proces, van het begrijpen van de interface en basisfuncties tot het ontwikkelen van complexe, parametrische families die kunnen reageren op veranderingen binnen je project. Je leert hoe je efficiƫnt bestaande families kunt aanpassen en hoe je vanaf de grond af nieuwe kunt bouwen, met aandacht voor zowel de technische precisie als de esthetische aspecten van je ontwerp.

Het beheren en aanpassen van families vereist een begrip van parametrische relaties en hoe objecten binnen een Revit-model met elkaar kunnen interageren. Deze kennis is essentieel voor het creƫren van flexibele en aanpasbare ontwerpen die kunnen meegroeien met de behoeften van je project. Met de vaardigheden die je opdoet in de cursus, kun je niet alleen de efficiƫntie van je ontwerpproces verbeteren, maar ook de kwaliteit en functionaliteit van je eindresultaten aanzienlijk verhogen.

Dompel jezelf onder in de wereld van Revit Families en ontdek hoe deze krachtige tool je kan helpen om je ontwerpvisies werkelijkheid te maken, met de precisie en flexibiliteit die moderne projecten vereisen.

Het creĆ«ren van geavanceerde family’s

Na het beheersen van de basis van het laden en aanmaken van Revit Family’s, ben je klaar om je te verdiepen in het creĆ«ren van geavanceerde families. Dit is waar je ontwerpen echt tot leven komen en waar je de unieke kracht van Revit ten volle kunt benutten. Geavanceerde families in Revit stellen je in staat om complexe, parametrische objecten te creĆ«ren die dynamisch kunnen reageren op veranderingen binnen je project, waardoor een nieuw niveau van detail en aanpassingsvermogen mogelijk wordt dat essentieel is voor geavanceerde geo-informatie en architectuurprojecten.

Het ontwerpen van geavanceerde families vereist een diepgaand begrip van parametrische modellering en hoe je Revit’s krachtige tools kunt gebruiken om flexibele en intelligentie objecten te creĆ«ren. Deze objecten zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar bevatten ook alle noodzakelijke informatie voor bouw en analyse, van materiaalspecificaties tot prestatiekenmerken. Het vermogen om deze gegevens in te bedden binnen je model maakt Revit een onmisbare tool voor moderne bouwprojecten.

Bij het creƫren van geavanceerde families, zul je leren hoe je gebruikersgedefinieerde parameters kunt instellen die de basis vormen voor de parametrische relaties binnen je families. Dit stelt je in staat om objecten te ontwerpen die kunnen schalen, transformeren en zich aanpassen aan veranderende ontwerpvoorwaarden zonder dat je handmatig individuele elementen hoeft te herzien. Of het nu gaat om het ontwerpen van een uniek meubelstuk dat zich aanpast aan verschillende ruimteafmetingen, of een complex gevelsysteem dat reageert op omgevingsfactoren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De Cursus Revit Architecture Family bij Geo-ICT behandelt niet alleen de technische aspecten van het bouwen van deze geavanceerde families, maar richt zich ook op de strategische toepassing ervan binnen projecten. Je leert hoe je effectief kunt plannen en ontwerpen met geavanceerde families, waardoor je ontwerpen niet alleen esthetisch aantrekkelijker worden, maar ook meer geĆÆntegreerd en functioneel.

Waarom kiezen voor onze Cursus Revit Architecture Family?

Bij Geo-ICT begrijpen we de uitdagingen waar jij als moderne architect, ontwerper of bouwprofessional mee te maken krijgt. Onze Cursus Revit Architecture Family is specifiek ontworpen om jou niet alleen de basisbeginselen bij te brengen, maar ook om je te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om geavanceerde, parametrische families te creƫren die jouw projecten kunnen transformeren. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de perfecte keuze is voor iedereen die wil excelleren in het gebruik van Revit:

 • Deskundige Instructeurs: Onze docenten zijn ervaren professionals die zelf actief zijn in de architectuur, engineering en bouw. Ze brengen een schat aan praktijkervaring mee en delen graag hun kennis en inzichten met jou.
 • Praktijkgerichte Aanpak: Wij geloven sterk in leren door doen. Onze cursus omvat uitgebreide praktijkoefeningen die je direct in je eigen projecten kunt toepassen, waardoor je leertijd effectief wordt omgezet in praktische vaardigheden.
 • Kleine Klasgroottes: We houden onze klasgroottes klein om te zorgen dat elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Dit zorgt voor een leeromgeving waarin je vrij bent om vragen te stellen en diepgaand kunt ingaan op de lesstof.
 • Up-to-date Lesmateriaal: Ons cursusmateriaal wordt voortdurend bijgewerkt om de nieuwste ontwikkelingen in Revit en BIM weer te geven. Je leert dus altijd met de meest actuele informatie en technieken.

Enkele specifieke voordelen van onze cursus omvatten:

 • Een grondig begrip van hoe je Revit Families kunt gebruiken en aanpassen voor jouw specifieke projectbehoeften.
 • De vaardigheid om zelf geavanceerde families te creĆ«ren, waarmee je unieke en aangepaste elementen aan je ontwerpen kunt toevoegen.
 • Inzicht in hoe je met parametrische ontwerpprincipes werkt, wat essentieel is voor het maximaliseren van de efficiĆ«ntie en het potentieel van je projecten.

Door te kiezen voor onze cursus, investeer je niet alleen in het verbeteren van je technische vaardigheden met Revit, maar ook in het uitbreiden van je creatieve en strategische mogelijkheden binnen het domein van geo-informatie en architectuur. Ongeacht je huidige niveau of ervaring met Revit, onze cursus biedt waardevolle inzichten en vaardigheden die je kunnen helpen om je projecten naar een hoger niveau te tillen en je te onderscheiden in een competitieve industrie.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬895,- Excl. btw

  ā‚¬895,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin uitgelegd wordt wat families zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Hierna gaat u zelf aan de slag. U begint met het inladen en aanmaken van families. Vervolgens gaat u aan de hand van oefeningen zelf families creƫren. U gaat oefenen met het maken van detail component families, een deur family en het maken van een meubels family.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de vaardigheden die de eerste dag zijn opgedaan verder uitgebouwd. Er worden oefeningen gemaakt met complexere families zoals ramen en muuruitsparingen. Ook gaat u werken aan venster geometrie en het creƫren van conceptuele family massa.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Leren begrijpen wat families zijn.
  • Families inladen.
  • Families aanmaken.
  • Het creĆ«eren van detail component families.
  • Het creĆ«ren van een deur family.
  • Maken van een boekenkast (meubels) family.
  • CreĆ«ren van een complexe window family.
  • Het creĆ«eren van een complexe muuruitsparing.
  • Het creĆ«eren van de venster geometrie.
  • Nestelen Sill families in het Window Family.
  • Het creĆ«eren van een conceptuele family massa.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Revit Architecture Family

  Je leert over het gebruik en de creatie van Revit Architecture Families, inclusief het maken van detail component families, deur families, en complexe window families.

  Deze cursus is geschikt voor zowel startende als ervaren geo-specialisten, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector.

  De cursus duurt twee dagen en biedt een intensieve training in Revit Architecture Family.

  Basiskennis van CAD software is aanbevolen, maar niet verplicht.

  Het beheersen van Revit Architecture Family vergroot je vaardigheden in ontwerp en planning, wat essentieel is in de geosector.

  Ja, na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

  Deze cursus biedt essentiĆ«le vaardigheden die je helpen bij het ontwerpen en analyseren in de geosector, wat je carriĆØremogelijkheden kan vergroten.

  Ja, er zijn mogelijkheden om sommige onderdelen van de cursus online te volgen.

  De cursus begint met een presentatie over families in Revit, gevolgd door praktische oefeningen zoals het inladen en aanmaken van families.

  Je leert wat families zijn, hoe je ze kunt inladen en aanmaken, en hoe je complexe families zoals muuruitsparingen en venster geometrieƫn creƫert.