Revit Architecture Tools

CAD

CAD

Deze cursus Revit Architecture Tools geeft een verdieping in de geavanceerde tools van Revit zodat u nog meer uit het pakket kunt halen.

Cursusduur: 2 dagen
0
0 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Introductie tot Revit Architecture

Revit Architecture staat centraal in de transformatie van architectuurontwerp en bouw. Als krachtige software faciliteert het Building Information Modeling (BIM), waarmee je als architect of ontwerper gebouwen digitaal kunt modelleren. Deze software biedt een reeks geavanceerde Tools die ontwerp, samenwerking en documentatie van bouwprojecten stroomlijnen.

Vanuit de kern stelt Revit je in staat om gedetailleerde, nauwkeurige modellen van gebouwen te creëren, die vervolgens worden gebruikt voor analyse, het genereren van documentatie en de constructie zelf. Een van de grootste krachten van Revit ligt in zijn vermogen om wijzigingen synchroon door te voeren over het hele model, zodat aanpassingen in het ontwerp automatisch worden bijgewerkt in alle gerelateerde documenten en tekeningen.

Revit Architecture ondersteunt niet alleen de creatieve vrijheid van ontwerpers met veelzijdige modelleringsgereedschappen, maar biedt ook geavanceerde functies voor de documentatie en kwantificering van materialen, essentieel voor de realisatie van projecten. Deze innovaties maken het mogelijk om complexe projecten te benaderen met een nieuwe mate van precisie en efficiëntie, waarbij de kwaliteit van het ontwerp hand in hand gaat met de functionaliteit van de gebouwde omgeving.

In het licht van deze mogelijkheden is Revit Architecture een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die betrokken is bij de architectuur en bouwsector, die streeft naar het optimaliseren van hun werkprocessen en het leveren van uitzonderlijke projectresultaten.

Belang van digitale modellering in architectuur

Digitale modellering heeft de architectuurwereld getransformeerd. Het vermogen om complexe structuren en omgevingen in detail te visualiseren, nog voordat de eerste steen is gelegd, brengt een revolutie teweeg in hoe projecten worden benaderd, gepland en gerealiseerd. Met Revit Architecture, als een voorloper op dit gebied, ben je uitgerust om de grenzen van ontwerp en constructie te verleggen.

 • Nauwkeurigheid en consistentie: Digitale modellen zorgen voor een ongekende precisie in afmetingen en schaling, waardoor fouten in het bouwproces drastisch worden verminderd.
 • Efficiëntie en samenwerking: Real-time samenwerking tussen teamleden en disciplines wordt mogelijk gemaakt, wat leidt tot snellere besluitvorming en projectontwikkeling.
 • Duurzaamheid en analyse: De mogelijkheid om ontwerpen te analyseren op aspecten zoals zonlicht, wind en energie-efficiëntie draagt bij aan het creëren van duurzamere gebouwen.
 • Visualisatie en presentatie: Gedetailleerde 3D-modellen en virtuele rondleidingen helpen klanten en stakeholders het uiteindelijke product beter te begrijpen en te visualiseren.

Het toepassen van digitale modellering, met name via Revit, stelt je niet alleen in staat om architecturale meesterwerken te creëren maar verzekert ook dat projecten efficiënter, kosteneffectiever en duurzamer zijn. Het is meer dan alleen een software; het is een wegwijzer naar de toekomst van bouw en ontwerp, waarbij je elke hoek en curve van jouw visie tot leven kunt brengen.

Kernfuncties van Revit Architecture

Revit Architecture is essentieel voor moderne architectuurontwerpen dankzij zijn robuuste reeks kernfuncties. Deze functies stellen je in staat om:

 • Gedetailleerde modellen te creëren met precisie, die de basis vormen voor ontwerp, analyse en samenwerking.
 • Samenwerking tussen disciplines te verbeteren door een gedeeld model te gebruiken, waardoor communicatie en coördinatie gestroomlijnd worden.
 • Efficiënte documentatie te genereren die automatisch bijgewerkt wordt naarmate het ontwerp evolueert, waardoor tijdrovende handmatige revisies verminderd worden.
 • Duurzaamheidsanalyses uit te voeren direct vanuit het model, om te zorgen voor energie-efficiënte en milieuvriendelijke ontwerpen.

Deze functies vormen samen een krachtig platform dat niet alleen de efficiëntie verhoogt, maar ook de kwaliteit van architectuurprojecten naar een hoger niveau tilt.

Wat ga je leren in de Cursus Revit Architecture Tools

Modelleren met geavanceerde tools

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Revit Architecture Tools

In de cursus Revit Architecture Tools leer je werken met de geavanceerde modelleringsgereedschappen van Revit, essentieel voor het realiseren van nauwkeurige en complexe architectonische ontwerpen. Deze tools stellen je in staat om:

 • Gebruik van groepen en Worksets voor efficiënt projectbeheer.
 • Projectfasering en conceptuele volumes te hanteren voor een dynamische ontwikkeling van projecten.
 • Importeren en exporteren van externe bestanden, inclusief geavanceerde renderingtechnieken voor een realistische presentatie van je ontwerpen.

Deze vaardigheden vergroten je vermogen om gedetailleerde, functionele modellen te creëren die de basis vormen voor succesvolle projecten in de wereld van geo-informatie en bouwkunde.

Efficiënt projectbeheer met Worksets

Binnen de wereld van Revit Architecture is efficiënt projectbeheer cruciaal voor het succes van elk bouwproject. Worksets zijn hierbij onmisbaar, ze bieden de mogelijkheid om:

 • Samen te werken in grote teams door bestanden op een georganiseerde manier te delen.
 • De werklading te verdelen over verschillende secties van het project, waardoor teamleden zich kunnen concentreren op specifieke taken.
 • Toegangscontrole te bieden, zodat wijzigingen beheerd en gecontroleerd worden, wat de integriteit van het project waarborgt.

De inzet van Worksets in Revit zorgt voor een gestroomlijnde workflow, verhoogt de productiviteit en minimaliseert conflicten binnen het projectteam.

Waarom kiezen voor onze Cursus Revit Architecture Tools?

Kiezen voor onze cursus Revit Architecture Tools betekent dat je kiest voor kwaliteit en expertise. Onze cursus onderscheidt zich doordat:

 • Je leert van ervaren instructeurs die experts zijn in hun vakgebied.
 • De cursus is praktijkgericht, waardoor je direct toepasbare kennis opdoet.
 • Wij bieden uitgebreide nazorg, zodat je ook na de cursus ondersteuning krijgt bij vragen of uitdagingen.

Deze aspecten garanderen dat je niet alleen de software leert kennen, maar ook hoe je deze effectief inzet in jouw professionele praktijk.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  €895,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  • Gebruik van groepen.
  • Werken met Worksets.
  • Opzetten project fasering.

  Dag 2

  • Creëer en toon verscheidenheid van ontwerp opties.
  • Groepen gebruiken.
  • Linken van Revit bestanden.
  • Importeren en exporteren van bestanden, inclusief het exporteren van energie analyse.
  • Begrijpen, gebruiken en opzetten van Worksets.
  • Gebruik van een multi-discipline coördinatie.
  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Basiskennis opbouwen: Een belangrijk leerdoel kan zijn om een solide basis van kennis op te bouwen over de tools en functionaliteiten van Revit Architecture. Dit omvat het begrijpen van de gebruikersinterface, de verschillende tools en hun functies, en het kunnen navigeren en werken binnen het programma. Het doel is om vertrouwd te raken met de basisprincipes van Revit Architecture en een goed begrip te hebben van de beschikbare tools.
  • Vaardigheid in het modelleren van gebouwen: Een leerdoel kan zijn om vaardigheid te ontwikkelen in het gebruik van Revit Architecture voor het modelleren van gebouwen. Dit omvat het leren maken en bewerken van bouwelementen zoals muren, vloeren, daken en ramen, het toepassen van nauwkeurige afmetingen en schaalverhoudingen, en het creëren van een gedetailleerd en realistisch 3D-model van een gebouw. Het doel is om bekwaam te worden in het gebruik van Revit-tools voor het maken van bouwkundige modellen.
  • Samenwerking en documentatie: Een belangrijk leerdoel kan zijn om te leren hoe Revit Architecture kan worden gebruikt voor effectieve samenwerking en documentatie in een architectuurproject. Dit omvat het begrijpen van het werken met weergaven en bladen, het maken van plattegronden, doorsneden en gevels, en het genereren van gedetailleerde bouwtekeningen en schema’s. Het doel is om de mogelijkheden van Revit Architecture te benutten voor het efficiënt delen en presenteren van ontwerpinformatie en het creëren van hoogwaardige bouwdocumentatie.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Revit Architecture Tools

  Je leert geavanceerde tools van Revit voor een efficiënter modelleerproces.

  Deze cursus is bedoeld voor degenen met enige ervaring in Revit of CAD-software.

  De cursus duurt twee dagen met een mix van theorie en praktijk.

  Je ontvangt een certificaat dat je vaardigheden in Revit Architecture Tools aantoont.

  De cursus biedt vaardigheden waardevol voor diverse functies in de geosector.

  Ja, er is ondersteuning beschikbaar, inclusief advies over geavanceerde rendering.

  Je bouwt basiskennis op, ontwikkelt vaardigheden in het modelleren van gebouwen, en leert over samenwerking en documentatie.

  Beide opties zijn beschikbaar, met flexibiliteit in de cursuslocatie.

  Ja, er is mogelijkheid voor 1 op 1 online maatwerk les na de cursus.

  Je kunt inschrijven voor een basis- of gevorderde cursus of kiezen voor Online Support.