Revit Architecture Vervolg

CAD

CAD

De cursisten hebben al enige ervaring met het werken met Revit Architecture. In deze cursus leert u nog een aantal extra tools en functies die in de basiscursus niet aan de orde zijn gekomen. 

Cursusduur: 1 dag
0
0

Gegeven door:

Cursus Revit Architecture Vervolg

Revit Architecture vormt de kern van de transformatie in de bouw- en ontwerpindustrie, waarbij geo-informatie en geodata een cruciale rol spelen in het ontwerpproces. Als een toonaangevend BIM-softwareprogramma, stelt Revit professionals in staat om niet alleen met precisie te ontwerpen, maar ook om hun creaties tot leven te brengen met gedetailleerde visualisaties. Door de integratie van verschillende aspecten van ontwerp en bouw in één model, biedt Revit een platform voor samenwerking, innovatie en efficiëntie. Het benadrukt het belang van up-to-date kennis en vaardigheden, waardoor het essentieel is voor iedereen die in de geo-informatie sector actief wil blijven. Met zijn krachtige tools voor modellering, visualisatie en samenwerking is het leren van Revit Architecture meer dan het aanleren van software; het is een stap naar het begrijpen van de toekomst van ontwerpen en bouwen.

Wat is Revit Architecture?

Revit Architecture is een onmisbaar instrument voor iedereen die betrokken is bij de bouw en het ontwerp van gebouwen. Het staat bekend om zijn vermogen om efficiënt ontwerpen, visualiseren, en samenwerken aan projecten mogelijk te maken. Laten we eens kijken naar enkele kernaspecten van deze software:

 • Gebruiksvriendelijkheid: Revit is ontworpen met de gebruiker in gedachten, waardoor het toegankelijk is voor beginners, maar ook diepgang biedt voor ervaren gebruikers.
 • BIM-capaciteiten: Als een voorloper in Building Information Modeling (BIM), stelt Revit gebruikers in staat om niet alleen te ontwerpen maar ook om gedetailleerde informatie over het ontwerp op te slaan en te beheren.
 • Samenwerking en Coördinatie: Door het aanbieden van gedeelde toegang tot modellen, verbetert het de samenwerking tussen verschillende disciplines in het bouwproces.

Enkele sleutelfunctionaliteiten omvatten:

 • Dynamische updates: Wijzigingen in het ontwerp worden automatisch bijgewerkt over het gehele model.
 • Uitgebreide bibliotheek: Een breed scala aan bouwcomponenten en -elementen om uit te kiezen.
 • Geavanceerde visualisatie: Krachtige tools voor rendering en visualisatie om ontwerpen tot leven te brengen.

Deze software biedt een uitgebreide oplossing voor het ontwerp- en bouwproces, waarbij het de efficiëntie verhoogt en het potentieel voor fouten vermindert. Het is meer dan alleen een tekentool; het is een manier om bouwprojecten van begin tot eind te conceptualiseren, te analyseren en te documenteren.

Belang van Revit Architecture in het moderne ontwerp

Revit Architecture speelt een cruciale rol in de hedendaagse ontwerp- en bouwprocessen. Het faciliteert een naadloze integratie van geo-informatie en geodata, essentieel voor het creëren van nauwkeurige en duurzame ontwerpen. Belangrijke voordelen zijn:

 • Optimalisatie van het ontwerpproces: Door BIM-technologie maakt Revit efficiënter projectbeheer en -coördinatie mogelijk.
 • Verbeterde samenwerking: Met de gedeelde modelaanpak kunnen teams uit verschillende disciplines gelijktijdig aan projecten werken.
 • Duurzaamheid en innovatie: Ondersteunt duurzame ontwerppraktijken en innovatieve oplossingen door diepgaande analyse- en simulatiemogelijkheden.

Deze eigenschappen maken Revit onmisbaar in de transitie naar meer geavanceerde, geïntegreerde en duurzame bouwpraktijken, waarbij geo-informatie een sleutelrol speelt in het succes van projecten.

Wat ga je leren in de Cursus Revit Architecture Vervolg

Opfrissen van Basiskennis

Voordat je dieper duikt in de geavanceerde mogelijkheden van Revit Architecture, is het belangrijk om je basiskennis op te frissen. Dit zorgt ervoor dat je de nieuwe informatie effectief kunt integreren en toepassen. Enkele kernpunten om te herzien zijn:

 • Begrijpen van de interface: Zorg ervoor dat je comfortabel navigeert binnen Revit en de basisfuncties moeiteloos kunt gebruiken.
 • Basisprincipes van modellering: Herhaal hoe je eenvoudige architectonische elementen zoals muren, deuren, en ramen ontwerpt.
 • Documentatie en annotaties: Fris je kennis op over het maken van constructiedocumenten, inclusief het plaatsen van annotaties en details.

Het opfrissen van deze basiselementen vormt een solide fundament voor het verkennen van meer geavanceerde functies en technieken die Revit Architecture te bieden heeft.

Werken met Families en Geavanceerde Tools

Bij het Werken met Families en Geavanceerde Tools in Revit Architecture, duik je in de kern van wat Revit zo krachtig maakt. Het aanpassen en creëren van families – de bouwstenen van je ontwerpen – opent een wereld aan mogelijkheden voor maatwerk en precisie. Je leert niet alleen hoe je bestaande elementen kunt aanpassen aan je specifieke behoeften, maar ook hoe je vanaf de grond af nieuwe creëert. Dit segment benadrukt de kracht van Revit in het realiseren van gedetailleerde, functionele modellen die nauwkeurig aansluiten bij de realiteit van bouwprojecten. Het beheersen van deze geavanceerde tools versterkt je vermogen om complexe architecturale vraagstukken op te lossen met innovatieve oplossingen.

Waarom kiezen voor onze Cursus Revit Architecture Vervolg?

Het kiezen voor onze cursus Revit Architecture Vervolg biedt een unieke combinatie van voordelen die je zowel professioneel als persoonlijk zullen verrijken. Je krijgt niet alleen toegang tot geavanceerde kennis en technieken van ervaren professionals, maar je wordt ook onderdeel van een gemeenschap die gepassioneerd is over ontwerp en technologie. Enkele hoogtepunten:

 • Praktijkgerichte Leerervaring: Direct toepasbare vaardigheden in je dagelijkse werkzaamheden.
 • Expert Instructeurs: Leer van experts met jarenlange ervaring in het veld.

Deze cursus is speciaal ontworpen om jouw kennis naar een hoger niveau te tillen en je te voorzien van de tools en technieken die nodig zijn om uit te blinken in de wereld van architectuur en ontwerp.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  • Basiskennis Revit opfrissen
  • Leren hoe families werken
  • Renderen en printen
  • Soorten families
  • Families opbouwen
  • Geneste families
  • Werken met parameters
  • Linken van Revit modellen
  • Coördinaten in Revit
  • Samen aan één project werken met Worksets
  • Views instellingen
  • Ontwerpvarianten
  • Werken met fases
  • Gebouwelementen groeperen
  • Kaders maken
  • Printen
  • Geavanceerde render instellingen
  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Opfrissen basiscursus Revit Architecture
  • Kennis over werken met families elementen verkrijgen
  • Leren werken met geavanceerde tools en functies die in de basis cursus niet aan de orde zijn gekomen
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Revit Architecture Vervolg

  In deze cursus verdiep je je in geavanceerde functies van Revit, zoals het werken met families, geavanceerde tools, en praktische toepassingen zoals views instellingen en ontwerpvarianten.

  Deze cursus is ideaal voor zowel startende als ervaren geo-professionals die hun kennis van Revit willen uitbreiden, alsook voor omscholers en onderwijsinstellingen die hun studenten geavanceerde vaardigheden willen bijbrengen.

  De cursus is een 1-daagse training en kost €695,- Exclusief btw

  Basiskennis van Revit is aanbevolen, aangezien deze cursus zich richt op meer geavanceerde aspecten van het programma.

  Ja, de cursus omvat zowel theoretische uitleg als praktische oefeningen om de geleerde vaardigheden direct toe te passen.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, wat een waardevolle toevoeging is aan je professionele portfolio.

  Inschrijven kan eenvoudig via de inschrijf-widget boven aan de pagina.

  De cursus omvat onderwerpen zoals het opfrissen van basiskennis Revit, werken met verschillende soorten families, renderen en printen, het linken van Revit modellen, werken met coördinaten, en het gebruik van geavanceerde renderinstellingen.

  Ja, na de cursus kun je nog 2 weken vragen stellen aan de docent via e-mail. Voor complexere problemen bieden we ook 1-op-1 online maatwerklessen aan.

  Ja, het is mogelijk om de cursus online te volgen via Google Meet. Je kunt per cursusdag beslissen of je fysiek aanwezig wilt zijn of de cursus online wilt bijwonen.