Inleiding tot Remote Sensing

Cursusduur: 4 uren

Als u wilt leren wat teledetectie is, vragen wilt beantwoorden over het veld, waar het kan worden gebruikt in uw bedrijf, of wat het betekent om een teledetectiedeskundige te zijn, dan bent hier aan het juiste adres. Bij het starten van een nieuwe carrière kan het erg moeilijk zijn om het juiste pad of de juiste paden te volgen om te slagen. Deze GRATIS online cursus “inleiding tot remote sensing” is gemaakt om u daarbij te helpen. Een expert op het gebied van teledetectie deelt 10+ jaar ervaring in het veld om u te helpen uw carrière in teledetectie en aardobservatie te beginnen. Wacht niet, doe mee met deze GRATIS online cursus en ga aan de slag!

Wat is remote sensing?

Met een heel eenvoudig antwoord is Remote Sensing de verwerving van informatie over een object of fenomeen zonder fysiek contact te maken met behulp van speciaal ontworpen sensoren die zijn geïnstalleerd op observatieplatforms (satellieten, vliegtuigen, UAV’s, enz.)

Waar wordt remote sensing gebruikt?

Remote Sensing is een technisch domein dat in veel bedrijfssectoren wordt gebruikt. Gewoon om de belangrijkste te laten zien: landbouw, bosbouw, stedelijke monitoring, verzekeringen, oceaanbewaking, olie en gas, hernieuwbare energiebronnen, luchtkwaliteitsbeheer. In elk van deze sectoren speelt teledetectie een belangrijke rol en is de benodigde teledetectiedeskundige verantwoordelijk voor verschillende workflows.

Welke vaardigheden heb ik nodig om als remote sensing-expert aan de slag te gaan?

Als multidisciplinair domein moet een teledetectiedeskundige een goede kennis hebben van zowel technische als theoretische vaardigheden. Om maar te vermelden: wiskunde en lineaire algebra zijn je startpunt. Programmeertalen dienen als hulpmiddel om geavanceerde teledetectiemethoden te kunnen implementeren. Specifieke teledetectiesoftware zoals Pix4D, ENVI, ERDAS, ORFEO Toolbox, SNAP, QGIS en GRASS, zullen uw workflows standaardiseren. Last but not least, inzicht in het domein waar u voor werkt, b.v. Landbouw, olie en gas, enz. Zullen het verschil maken bij het behalen van uw carrièredoelen.

Welke soorten beroepen kan ik vinden als remote sensing-expert?

Er zijn nogal wat functies die een teledetectiedeskundige uitvoert. Geospatial Analyst, Project / Technical Manager, Technical Bieder, Geospatial Administrator, Business Market Analyst, Onderzoeker / Wetenschapper. Om er maar een paar te noemen.

Klassikaal les volgen met ondersteuning van een docent?

Bij Geo-ICT kun je met de cursus remote sensing je verder ontwikkelen als remote sensing expert, tijdens de 3-daagse cursus krijg je les van een van onze gerenommeerde docenten en komen een talrijk aan onderwerpen aanbod zoals onder andere: het electromagnetisch spectrum, theorie achter straling (Newton en Huyghens), welke satellietplatformen en sensoren zijn er allemaal zijn en welke toepassingen er zijn en wat we in de toekomst mogelijk nog kunnen doen met behulp van bijvoorbeeld GeoAI zoals vraagstukken omtrent vegetatie en lucht, water en bodem vraagstukken.

 

Inschrijven MOOC


    Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

    Leerdoelen

    • Een introductie wat remote sensing is
    • Wat kun je ermee, toepassingen

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.