Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Copernicus Programma, werken met terabytes aan aardobservatie data

De cursus Copernicus Programma duurt 3 dagen en kost € 1595,-

Omschrijving

Omgaan met terabytes aan geodata van copernicus is zeer interessant voor  data-analisten, GIS specialisten,  ingenieursbureaus, aannemers en adviesbureaus. 

Inhoud

Copernicus is het Earth Observation Programma van de Europese Unie. Families van satellieten, de Sentinels, observeren de aarde voortdurend. Copernicus bouwt voort op een constellatie van satellieten die dagelijks miljoenen waarnemingen doen. Daarnaast beheren zij ook een wereldwijd netwerk van duizenden land-, lucht- en zee-gebaseerde sensoren om de meest gedetailleerde beelden van de aarde te creëren. 

Deze technologische evolutie, met name betreft de beschikbaarheid en toegankelijkheid, heeft Copernicus tot de grootste aanbieder van ruimtegegevens gemaakt en produceert momenteel 12 terabytes per dag. De overgrote meerderheid van de gegevens en informatie die wordt geleverd door de Copernicus Space-infrastructuur. De Copernicus-services worden beschikbaar gesteld en zijn gratis en volledig toegankelijk voor elke burger en elke organisatie overal ter wereld. 

In deze 3-daagse cursus gaat u meerdere soorten van data, zowel raster, als vector downloaden van Copernicus en daar interessante analyses mee doen, met behulp van QGIS en Erdas.

Dagindeling

Leerdoelen

  • Onderzoek kunnen doen met deze zee aan data.
  • Nieuwe business ontdekken en exploiteren.
  • Data gebruiken in eigen bijhoudingsprocessen.
  • Zelf onderzoek kunnen doen naar de climate change.


    ContactlesOnline mee doen

    NeeJa
    Wellicht heeft u ook interesse in: