Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Copernicus Programma, werken met terabytes aan aardobservatie data

De cursus Copernicus Programma duurt 3 dagen en kost € 1695,- excl. BTW.

Omschrijving

Omgaan met terabytes aan geodata van copernicus is zeer interessant voor  data-analisten, GIS specialisten,  ingenieursbureaus, aannemers en adviesbureaus. 

Inhoud

Copernicus is het Earth Observation Programma van de Europese Unie. Families van satellieten, de Sentinels, observeren de aarde voortdurend. Copernicus bouwt voort op een constellatie van satellieten die dagelijks miljoenen waarnemingen doen. Daarnaast beheren zij ook een wereldwijd netwerk van duizenden land-, lucht- en zee-gebaseerde sensoren om de meest gedetailleerde beelden van de aarde te creëren. 

Deze technologische evolutie, met name betreft de beschikbaarheid en toegankelijkheid, heeft Copernicus tot de grootste aanbieder van ruimtegegevens gemaakt en produceert momenteel 12 terabytes per dag. De overgrote meerderheid van de gegevens en informatie die wordt geleverd door de Copernicus Space-infrastructuur. De Copernicus-services worden beschikbaar gesteld en zijn gratis en volledig toegankelijk voor elke burger en elke organisatie overal ter wereld. 

In deze 3-daagse cursus gaat u meerdere soorten van data, zowel raster, als vector downloaden van Copernicus en daar interessante analyses mee doen, met behulp van QGIS en Erdas.

Dagindeling

Dag 1

Op de eerste dag van de cursus maakt u kennis met het Copernicus Programma. U leert over de functies, mogelijkheden en ontwikkeling van het programma. Samen met de docent leert u gaandeweg de interface kennen en leert u waar data gevonden kan worden. U gaat zelf aan de slag met het opzoeken en downloaden van data en het verwerken van deze data.

Dag 2

Op de tweede cursusdag leert u analyses doen met de data die wordt opgehaald via het Copernicus Programma. Met behulp van QGIS en Erdas leert u verschillende soorten methoden om analyses met de data uit te voeren. U leert werken met deze programma’s en door opdrachten te doen, weet u goed de weg te vinden binnen deze programma’s.

Dag 3

De analyse-vaardigheden van de tweede cursusdag worden op de derde dag verder uitgebouwd. U leert complexe analyses uitvoeren met verschillende soorten data. Ook is er op deze dag inbreng voor vragen uit uw werkveld waar de docent u bij kan helpen.

Leerdoelen

  • Onderzoek kunnen doen met deze zee aan data.
  • Nieuwe business ontdekken en exploiteren.
  • Data gebruiken in eigen bijhoudingsprocessen.
  • Zelf onderzoek kunnen doen naar de climate change.

    NeeJa


    Wellicht heeft u ook interesse in: