Data-Visualisatie

Artificial Intelligence Cursusduur: 2 dagen

Hoe zetten we ruwe data om in bruikbare inzichten? Met vaardigheden van data-visualisatie, waarmee u complexe data effectief kunt analyseren, interpreteren en communiceren.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus (Geo) DatavisualisatieDeze cursus gaat niet alleen over theoretische concepten; het is een hands-on, software-onafhankelijke ervaring. Of u nu werkt met tools als Cognos, PowerBI, SAS, Tableau, QGIS of zelfs Excel, onze training is aan te passen aan uw behoeften. U gaat aan de slag met praktische opdrachten, zodat u niet alleen de theorie leert maar deze ook actief toepast in echte scenario’s.

Na afronding van deze cursus bent u niet alleen bedreven in data-visualisatie, maar ook uitgerust met de expertise om gebruiksvriendelijke dashboards te ontwerpen die de strategische besluitvorming binnen uw organisatie stimuleren.

Tijdens deze dag worden er wat oefeningen gedaan aan de hand van het handboek Geodata Visualisatie.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Ochtend: Visueel en kwantitatief denken

  • Wat is data-visualisatie?
  • Hoe gaan onze hersenen om met visuele informatie
  • Welke typen data zijn er en hoe kun je die het best visualiseren

  Middag: Effectief data visualiseren

  • Hoe bewerk je dat zodat gemakkelijk leesbaar wordt
  • Wat zijn de basis richtlijnen bij het visualiseren van data
  • Wat zijn de belangrijkste valkuilen bij het visualiseren van data
  Dag 2

  Ochtend: Opbouwen van data visualisaties

  • Wat zijn de basis blokken van data visualisatie
  • Wanneer gebruik je een tabel en wanneer een grafiek
  • Welke typen tabellen en grafieken zijn er en wanneer pas je welke toe
  • Hoe kun je management informatie visualiseren in een dashboard

  Middag: Stoeien met data en data storytelling

  • Hoe werkt het data visualisatie proces
  • Storytelling
  • Handboek data-visualisatie  maken voor je organisatie

  Leerdoelen

  • Visueel en kwantitatief denken: Verdiep u in de grondbeginselen van data-visualisatie. Begrijp hoe onze hersenen visuele informatie verwerken en leer de meest geschikte visualisatie-vormen te identificeren voor verschillende datasets.
  • Effectieve data-visualisatie: Beheers de kunst van het creëren van visueel intuïtieve weergaven van data. Maak kennis met de basisprincipes, richtlijnen en veelvoorkomende valkuilen in data-visualisatie, zodat grafieken en andere types van visuele weergaven gemakkelijk te begrijpen zijn.
   Bouwstenen van data-visualisaties: Duik diep in de componenten van data-visualisaties. Leer wanneer u tabellen of wanneer u grafieken moet gebruiken en ontdek hoe u samengestelde visualisaties kunt maken, waaronder gebruiksvriendelijke dashboards voor managementbeslissingen.
  • Proces van data-visualisatie: Krijg inzicht in de gehele workflow van data-visualisatie. Leer de kunst van data storytelling, zodat u overtuigende betogen kunt houden op basis van data. Leg de gestandaardiseerde werkwijze binnen uw organisatie vast door de ontwikkeling van een huisstijl-gids voor data-visualisatie.

   

  Certificering

  Geo-ICT Training Center, Nederland – certificaat

  Na de cursus ontvangt u van ons per mail een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt uw evaluatie invullen en uw Geo-ICT deelname certificaat downloaden.

  Nederlands AI Coalitie – certificaat

  Geo-ICT Training Center, Nederland - AI Certificaten behalenU kunt er ook voor kiezen, zonder extra kosten, een online examen te doen bij de Van Haren Publishing. Zij zijn aangesloten bij de Nederlands AI Coalitie. De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Data-Visualisatie

  Deze cursus biedt vaardigheden om complexe data effectief te analyseren, interpreteren en visualiseren, met een focus op praktische toepassing.

  De cursus behandelt de basis van data-visualisatie, waaronder visuele informatie verwerking en effectieve communicatie van data.

  De cursus is software-onafhankelijk en behandelt diverse tools voor data-visualisatie en dashboard ontwerp, zoals Cognos, PowerBI, en Tableau.

  De cursus gaat in op geodata visualisatie en data storytelling, met praktische voorbeelden en toepassingen.

  De cursus omvat geavanceerde technieken zoals het ontwerpen van gebruiksvriendelijke dashboards en complexe visualisaties.

  Ja, je ontvangt een Geo-ICT certificaat en hebt de optie voor een Nederlands AI Coalitie certificaat.

  De cursus duurt 2 dagen en kost €1095,- exclusief btw.