Data-Analyse

Artificial Intelligence Cursusduur: 2 dagen

Data-analyse is een systematisch proces waarbij statistische en wiskundige technieken worden toegepast om data te begrijpen, te onderzoeken, te analyseren en patronen te herkennen.

De cursus behandelt het proces van patronen herkennen. Het proces omvat verschillende stadia, waaronder het verzamelen van data en het verkennen en analyseren ervan, het opschonen, het voorbewerken en het organiseren van data. Vaak is data-analyse een iteratieve en continue procedure, waarbij data tegelijkertijd worden verzameld en geanalyseerd.

Er zijn twee belangrijke methoden voor data-analyse:

 • Kwantitatieve technieken hebben betrekking op het werken met numerieke data, waaronder statistieken, percentages, berekeningen, algoritmen, wiskundige analyse-tools en software. Dit helpt bij het manipuleren van data om verborgen bedrijfswaarde te onthullen, zoals het gebruik van kwantitatieve data-analyse om een prijs te bepalen voor een nieuw product op basis van marktdata.
 • Kwalitatieve data-analyse houdt zich bezig met niet-numerieke data, met name met categorische variabelen. Deze methode wordt toegepast in verschillende bedrijfsprocessen, waaronder het identificeren van thema’s, patronen en het beantwoorden van onderzoeksvragen om een product te verbeteren.

 

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Introduction to Data
  • Fundamentals ofData Analysis
  • Descriptive data & statistics

  Om de theorie te verduidelijken worden enkele oefeningen gedaan in PowerBI.

  Dag 2

  Op de tweede dag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Probability Theory
  • Probability Distributions
  • Executing Data Analysis

  Leerdoelen

  • Het proces van data-analyse, de voordelen en gebruikssituaties begrijpen
  • Grondbeginselen kennen van waarschijnlijkheid en statistiek
  • Het meten van data-spreiding en data-distributies
  • Conclusies trekken met behulp van statistiek en het doen van hypothesetests
  • Toepassingen van statistiek en waarschijnlijkheidstheorie
  • Trends voorspellen met lineaire regressieanalyse

  Certificering

  Geo-ICT Training Center, Nederland – certificaat

  Na de cursus ontvangt u van ons per mail een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt uw evaluatie invullen en uw Geo-ICT deelname certificaat downloaden.

  Nederlands AI Coalitie – certificaat

  Geo-ICT Training Center, Nederland - AI Certificaten behalenU kunt er ook voor kiezen, zonder extra kosten, een online examen te doen bij de Van Haren Publishing. Zij zijn aangesloten bij de Nederlands AI Coalitie. De NL AIC is een publiek-privaat samenwerkingsverband waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zich inzetten om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen en AI-initiatieven in Nederland met elkaar te verbinden.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Data-Analyse

  Onze Cursus Data-Analyse biedt uitgebreide training in statistische analyse en het gebruik van data-analyse software zoals PowerBI, gericht op zowel beginners als ervaren professionals in de geosector.

  Deze training is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis in data-analyse willen verdiepen of opfrissen.

  Ja, in onze cursus behandelen we uitgebreid het gebruik van PowerBI als een belangrijk hulpmiddel voor data-analyse, geschikt voor verschillende toepassingsgebieden.

  Absoluut, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een Geo-ICT certificaat, erkend binnen de geosector.

  De cursus omvat diverse technieken zoals lineaire regressieanalyse en hypothesetests, essentieel voor effectieve data-analyse.

  Zeker, onze cursus is zeer relevant voor data engineers die hun vaardigheden in statistiek en data-analyse willen uitbreiden.

  De cursus Data-Analyse duurt 2 dagen en kost €1095,- exclusief btw.