Power BI Desktop

Data-Analyse

Data-Analyse

Maak en publiceer uw rapporten in Power BI, zodat u anderen overal en altijd kan voorzien van tijdige inzichten.

Cursusduur: 1 dag
4
3

Gegeven door:

Remy van Zwieten

Introductie tot Data Visualisatie en Analyse

In het hart van moderne geo-informatie systemen en besluitvormingsprocessen ligt een krachtig fundament: data visualisatie en analyse. Het vermogen om complexe datasets om te zetten in begrijpelijke en interactieve visualisaties is niet alleen een kunst maar ook een wetenschap die een diepgaande impact heeft op de manier waarop we gegevens interpreteren en gebruiken.

Data visualisatie transformeert ruwe geodata in visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te begrijpen formats, zoals kaarten, grafieken en dashboards. Deze visuele weergaven helpen gebruikers om trends, patronen en outliers binnen de data snel te identificeren, waardoor het nemen van geĂŻnformeerde beslissingen aanzienlijk wordt vergemakkelijkt. Vooral in de wereld van geo-informatie, waar de locatie een cruciale rol speelt, biedt data visualisatie unieke inzichten die anders verborgen zouden blijven in tabellen vol cijfers.

De kracht van data visualisatie ligt echter niet alleen in het verfraaien van data. Het is ook een essentieel hulpmiddel voor data analyse. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken en tools, zoals Power BI Desktop, kunnen gebruikers gegevensquery’s uitvoeren, data modelleren, en interactieve rapportages creëren. Deze processen stellen gebruikers in staat om diepgaande analyses uit te voeren en complexe vragen over hun data te beantwoorden. Zo kunnen bijvoorbeeld patronen in geo-informatie worden ontdekt, relaties tussen verschillende databronnen worden geanalyseerd, en gegevens op een betekenisvolle manier worden gedeeld via desktop, web en mobiele platforms.

Binnen de context van de Cursus Power BI Desktop bij Geo-ICT, wordt bijzondere nadruk gelegd op het leren van deze cruciale vaardigheden. Deelnemers krijgen de kans om hands-on ervaring op te doen met geavanceerde interactieve visualisaties, het transformeren en manipuleren van data, en het bouwen van interactieve rapportages.

De Basis van Power BI Desktop

Aan de start van jouw reis met Power BI Desktop is het cruciaal om een solide fundament te leggen. Dit krachtige hulpmiddel voor data visualisatie en analyse biedt een schat aan mogelijkheden, en het begrijpen van de basisprincipes is de sleutel tot het ontgrendelen van zijn volle potentieel.

Power BI Desktop combineert geavanceerde analytische mogelijkheden met een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Hier zijn enkele kernaspecten die je zult leren in de Cursus Power BI Desktop bij Geo-ICT:

 • Gegevensquery’s en -modellering: Leer hoe je gegevens efficiĂ«nt kunt ophalen en modelleren om een sterke basis voor jouw analyses te vormen.
 • Importeer gegevens uit diverse bronnen.
 • Transformeer en zuiver data met eenvoudige stappen.
 • Geavanceerde interactieve visualisaties: Ontdek hoe je complexe gegevens omzet in begrijpelijke en interactieve visualisaties.
 • CreĂ«er dynamische rapportages die aanpasbaar zijn aan de behoeften van de gebruiker.
 • Benut de kracht van geolocatie door kaarten en geodata-integratie.
 • Delen en samenwerken: Power BI Desktop maakt het eenvoudig om jouw inzichten te delen en samen te werken met anderen.
 • Publiceer jouw rapportages op het web of mobiele apparaten.
 • Werk samen met collega’s in real-time, ongeacht hun locatie.

Het unieke aan deze cursus is de focus op geo-informatie, waarbij je leert hoe je geospecifieke data kan visualiseren en analyseren om geografische inzichten te verkrijgen. Dit aspect is bijzonder waardevol in sectoren waar locatiegegevens een centrale rol spelen.

Door de basis van Power BI Desktop te begrijpen, open je de deur naar een wereld waarin gegevens niet alleen worden gezien maar ook gesproken. Je zult in staat zijn om complexe geodata te vertalen naar duidelijke en actiegerichte inzichten, die de besluitvorming binnen jouw organisatie kunnen transformeren. Bij Geo-ICT krijg je niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden door hands-on oefeningen met echte datasets. Dit zorgt ervoor dat je vol vertrouwen en met een diepgaand begrip van Power BI Desktop jouw professionele avonturen kunt beginnen.

Waarom is Data Visualisatie Belangrijk?

In onze snel evoluerende wereld, waar geodata en geo-informatie in overvloed aanwezig zijn, speelt data visualisatie een cruciale rol. Het is de brug tussen complexe datareeksen en de praktische inzichten die we nodig hebben om beslissingen te nemen. Maar waarom is data visualisatie zo belangrijk, en waarom zouden we ons juist hierop moeten focussen?

 • Vereenvoudigt complexe informatie: In een oogopslag complexe datasets begrijpen is waar data visualisatie om draait. Grafieken, kaarten en dashboards zetten complexe informatie om in toegankelijke en interpreteerbare visualisaties.
 • Bevordert snellere besluitvorming: Door data visueel weer te geven, kunnen beslissingen sneller en op basis van duidelijke informatie worden genomen. Dit is essentieel in velden waar tijd kritiek is.
 • Ontsluit nieuwe inzichten: Visualisaties helpen om patronen, trends en correlaties te ontdekken die misschien niet duidelijk zijn in ruwe data. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en innovatieve oplossingen.

De cursus Power BI Desktop van Geo-ICT benadrukt het belang van deze vaardigheden door je niet alleen te leren hoe je geavanceerde interactieve visualisaties maakt, maar ook hoe je de verhalen achter jouw geo-informatie kunt onthullen. Het gaat niet alleen om het mooier maken van gegevens; het gaat erom de gegevens tot leven te brengen en inzichtelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun technische vaardigheden.

In de context van geo-informatie, wordt de waarde van data visualisatie nog duidelijker. Het stelt ons in staat om:

 • Geografische patronen te identificeren: Zien waar dingen gebeuren, is vaak net zo belangrijk als weten wát er gebeurt. Data visualisatie brengt de geografische component van gegevens naar voren, essentieel voor plannings- en ontwikkelingsprojecten.
 • Effectieve communicatie: Of je nu een rapport voorbereidt voor stakeholders of gegevens deelt met een breed publiek, visualisaties maken jouw boodschap duidelijker en meer overtuigend.
 • Innovatie stimuleren: Door data op nieuwe manieren te bekijken, kunnen we innovatieve oplossingen voor oude problemen vinden.

Door de kracht van Power BI Desktop te benutten, biedt Geo-ICT een platform waarop je kunt leren om niet alleen data te visualiseren en te analyseren maar ook om de verborgen verhalen binnen jouw geodata te vertellen. Deze cursus is een uitnodiging om de wereld van data visualisatie te betreden en te leren hoe deze cruciale vaardigheid je kan helpen om effectiever te communiceren, betere beslissingen te nemen, en uiteindelijk, de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Wat je Zult Leren in de Cursus Power BI Desktop

Geavanceerde Interactieve Visualisaties Creëren

Het vermogen om niet alleen data te visualiseren maar deze ook interactief en boeiend te maken, vormt de kern van de Cursus Power BI Desktop aangeboden door Geo-ICT. Geavanceerde interactieve visualisaties gaan een stap verder dan standaard grafieken en diagrammen. Ze nodigen de gebruiker uit om de data niet alleen te bekijken maar er ook mee te interageren. Dit verhoogt het begrip en de betrokkenheid aanzienlijk, vooral wanneer je werkt met complexe geo-informatie.

Bij het creëren van deze geavanceerde visualisaties, leer je gebruik te maken van een reeks krachtige functies binnen Power BI Desktop, waaronder:

 • Dynamische filters: Gebruikers kunnen specifieke gegevenspunten selecteren en filteren, waardoor de visualisatie zich direct aanpast aan de nieuwe criteria.
 • Drill-down mogelijkheden: Hiermee kun je inzoomen op meer gedetailleerde lagen van de data, waardoor gebruikers diepere inzichten kunnen verkrijgen zonder overweldigd te raken door informatie.
 • Aangepaste visualisatietypes: Naast de standaardopties biedt Power BI de mogelijkheid om aangepaste visualisaties te creĂ«ren die specifiek zijn ontworpen voor jouw geodata.

Deze interactieve elementen transformeren statische rapporten in dynamische analyses, waardoor gebruikers patronen en verbanden in hun data kunnen ontdekken die misschien niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Het stelt je in staat om niet alleen vragen te beantwoorden maar ook nieuwe vragen te stellen over jouw geo-informatie.

De cursus bij Geo-ICT legt de nadruk op praktische toepassingen en hands-on ervaring. Je leert hoe je:

 • Effectief gegevensquery’s uitvoert en data modellen ontwikkelt.
 • Interactieve rapportages bouwt die aanpasbaar zijn aan de behoeften van de gebruiker.
 • Jouw geo-informatie presenteert op een manier die zowel informatief als aantrekkelijk is.

Geo-ICT begrijpt het belang van data visualisatie in de huidige geo-informatie wereld en biedt jou de tools en kennis om aan de voorhoede van deze ontwikkeling te staan. Door deel te nemen aan deze cursus, leer je niet alleen hoe je geavanceerde visualisaties maakt, maar ook hoe je deze kunt gebruiken om complexe geo-informatie toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek.

Gegevensquery’s, Modellering en Rapportages

De wereld van geo-informatie en geodata is enorm en complex, met datasets die continu groeien en evolueren. Om deze effectief te beheren en te benutten, zijn vaardigheden in gegevensquery’s, modellering, en het opstellen van rapportages onmisbaar. Deze aspecten vormen de kern van wat je leert in de Cursus Power BI Desktop bij Geo-ICT.

Gegevensquery’s en modellering bieden de basis voor het verwerken en analyseren van geodata. Ze stellen je in staat om:

 • Gegevens uit diverse bronnen te verzamelen en te integreren.
 • Data te transformeren en te manipuleren voor analyse.
 • EfficiĂ«nte modellen te bouwen die de relaties tussen verschillende datasets duidelijk maken.

Deze processen zijn cruciaal voor het creëren van een solide basis waarop interactieve rapportages kunnen worden ontwikkeld. Met Power BI Desktop kun je geavanceerde rapportages samenstellen die niet alleen informatief zijn maar ook visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen voor de eindgebruiker. Dit omvat:

 • Het gebruik van dynamische visualisaties die interactie met de data mogelijk maken.
 • Het creĂ«ren van gebruikersvriendelijke dashboards die een helder overzicht bieden van de analyses.
 • Het delen van inzichten met teamleden of stakeholders via desktop, web, en mobiele platforms.

Door deel te nemen aan de cursus bij Geo-ICT, leer je hoe je deze technieken kunt toepassen binnen de context van geo-informatie, waardoor je in staat bent om:

 • Complexe datasets te navigeren en te analyseren.
 • Inzichtelijke rapportages te ontwikkelen die de waarde van jouw gegevens benadrukken.
 • Data-gedreven beslissingen te nemen met vertrouwen en precisie.

Geo-ICT biedt een leeromgeving die zowel uitnodigend als uitdagend is, waar je wordt aangemoedigd om de grenzen van wat mogelijk is met geodata te verkennen. Of je nu een beginner bent of iemand met enige ervaring, deze cursus biedt je de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te excelleren in de steeds veranderende wereld van geo-informatie.

Connecties Maken met Diverse Databronnen

Een van de meest krachtige aspecten van Power BI Desktop, en een kerncomponent van de cursus aangeboden door Geo-ICT, is het vermogen om connecties te maken met diverse databronnen. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk om een breed scala aan geo-informatie en andere gegevens te analyseren en te visualiseren, wat essentieel is in de hedendaagse data-gedreven besluitvormingsprocessen. Het op de juiste manier verbinden met en benutten van verschillende databronnen staat centraal in het effectief gebruiken van Power BI Desktop.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende databronnen waar je mee zult leren werken:

 • Databases: SQL databases, Access databases, en andere relationele databases.
 • Cloudservices: Azure, AWS, Google Cloud Platform, en andere cloudgebaseerde dataopslag.
 • Bestandsformaten: Excel-bestanden, CSV-bestanden, XML en JSON bestanden, en meer.
 • Webdiensten: Connecties maken met API’s van sociale media platforms, financiĂ«le diensten, en andere online data bronnen.

Deze diversiteit in databronnen stelt je in staat om een rijke, multidimensionale kijk op je geodata te krijgen. Het gaat niet alleen om het toegankelijk maken van deze data, maar ook om het efficiënt en effectief integreren van verschillende datasets om diepgaande analyses en inzichten te genereren.

In de cursus leer je hoe je:

 • Connecties maakt en beheert: Het veilig verbinden met databronnen, rekening houdend met authenticatie en toegangscontrole.
 • Data transformeert en manipuleert: Gegevens schoonmaken, structureren en voorbereiden voor analyse.
 • Data combineert uit verschillende bronnen: Het leggen van relaties tussen datasets om holistische visualisaties en rapportages te creĂ«ren.

Geo-ICT zorgt ervoor dat je hands-on ervaring opdoet met deze processen, niet alleen door theorie maar ook door praktijkvoorbeelden en oefeningen. Deze vaardigheden zijn onmisbaar in de huidige geo-informatie wereld, waar data uit diverse bronnen komt en moet worden gecombineerd om volledige en nauwkeurige analyses te maken. Door het volgen van deze cursus ontwikkel je de expertise om geodata en andere informatiebronnen samen te brengen in krachtige visualisaties en rapportages, die de basis vormen voor geĂŻnformeerde besluitvorming.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus Power BI Desktop?

Wanneer je de wereld van data visualisatie en analyse betreedt, is het kiezen van de juiste cursus cruciaal. Onze Cursus Power BI Desktop bij Geo-ICT onderscheidt zich om meerdere redenen, die aansluiten bij iedereen die zijn vaardigheden in geo-informatie en data analyse wil verbeteren. Hier is waarom onze cursus de perfecte keuze voor jou is:

 • Expertise en Ervaring: Onze instructeurs zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar beschikken ook over jarenlange ervaring in het onderwijzen van complexe concepten op een toegankelijke manier.
 • Praktijkgerichte Aanpak: We geloven sterk in leren door doen. Onze cursus is ontworpen om je hands-on ervaring te geven met real-world projecten, zodat je niet alleen leert, maar ook doet.
 • Toegang tot Uitgebreide Hulpmiddelen: Als cursist krijg je toegang tot een rijkdom aan resources, waaronder uitgebreide lesmaterialen, online tutorials, en community support.

Een paar specifieke voordelen van onze cursus omvatten:

 • Diepgaande kennis van Power BI Desktop: Je leert alles, van de basisprincipes tot geavanceerde functies, waardoor je in staat bent om complexe data analyses en visualisaties uit te voeren.
 • Vaardigheden in Data Analyse en Rapportage: We leren je niet alleen hoe je data moet visualiseren, maar ook hoe je diepgaande analyses uitvoert en betekenisvolle rapportages creĂ«ert die beslissingen kunnen sturen.
 • Flexibiliteit en Ondersteuning: Onze cursus biedt de flexibiliteit die je nodig hebt om te leren in je eigen tempo, met de toegevoegde zekerheid van ondersteuning wanneer je die nodig hebt.

Door voor onze cursus te kiezen, investeer je niet alleen in het leren van een softwaretool. Je investeert in een uitgebreide vaardigheden set die essentieel is voor het navigeren in de moderne geo-informatie wereld. Of je nu een beginner bent die de basisprincipes wil begrijpen of een ervaren professional die zijn kennis wil verdiepen, onze Cursus Power BI Desktop is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.

In een wereld waar data steeds belangrijker wordt, geeft onze cursus je de tools om niet alleen data te begrijpen en te analyseren, maar ook om deze op een krachtige en overtuigende manier te presenteren. Sluit je aan bij Geo-ICT en zet de eerste stap naar het worden van een deskundige in data visualisatie en analyse met Power BI Desktop.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursusdag begint met een presentatie over de basisprincipes van Power BI Desktop. Hierin worden de functies en mogelijkheden van de software besproken. Daarna gaat u zelf aan de slag met het maken van een rapportage. Dat begint bijt het inladen van data. U leert hoe deze data met elkaar kunt verbinden en manipuleren. Hierna leert u hoe u deze data interactief kunt maken met visuele effecten en hoe u deze data kunt delen.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • U leert de basisprincipes van Power BI kennen.
  • U leert uw data eenvoudig geschikt te maken voor rapportage.
  • U leert interactieve rapportages te maken.

  Trainers

  Remy van Zwieten

  ...
  5    
  1 beoordelingen
  1 studenten gingen je voor


  Anoniem

  5 maanden geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Power BI Desktop

  Je leert geavanceerde interactieve visualisaties en gegevensquery’s en -modellering in Power BI.

  Deze cursus is ideaal voor professionals die gegevens willen visualiseren en analyseren met Power BI Desktop.

  De cursus behandelt rapportages met Power BI Desktop, connecties met databronnen, en data transformatie.

  Je leert hoe je data deelt via desktop, web, en mobile, en gebruikt Power BI Desktop connectors.

  Ja, de cursus omvat praktische oefeningen zoals het ontdekken van patronen in data en het analyseren van relaties tussen databronnen.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Basiskennis van data-analyse en visualisatie is aanbevolen.

  Voor informatie over de cursusduur, neem contact op via e-mail

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.