Cursus Qlik Sense

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus leert u Qlik Sense data uit verschillende gegevensbronnen te bewerken, analyseren en visualiseren. Met Qlik Sense bouwt u slimme dashboards.

Beginnen met de basis

Wanneer u deze module heeft afgerond, begrijpt u de basis van Qlik Sense en kunt u Qlik Sense gebruiken in uw dagelijkse werk. Onderwerpen die in deze module aan bod komen zijn:

 • Hoe werkt Qlik Sense?
 • App visualisaties
 • Metingen en dimensies
 • Het maken van selecties

Het bouwen van een app

Als u deze module heeft afgerond, begrijpt u de verschillende stappen die u moet doorlopen om een Qlik Sense app te bouwen. Dit zijn enkele onderdelen van deze module:

 • Data laden
 • App design
 • Het creëren van visualisaties
 • Hergebruik van visualisaties, dimensies en metingen
 • Data presenteren

Scripts voor het uploaden van data

Voordat u visualisaties kunt creëren in Qlik Sense moet ueerst je data laden. U komt in deze module te weten hoe u scripts maakt om data te bewerken en te manipuleren, voordat u de data in uw app laadt.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling Cursus Qlik Sense

  Dag 1

  Basis

  De eerste cursusdag begint met een introductie waarin de basisprincipes van Qlik Sense worden uitgelegd. U gaat aan de slag met App visualisaties, metingen en dimensies en het maken van selecties.

  Dag 2

  Het bouwen van een app & Scripts

  Deze dag ligt de focus op de stappen die u dient te ondernemen om een app te bouwen. De onderdelen die op deze dag aan bod komen zijn het laden van data, app design en het creëren van visualisaties. Ook wordt er uitleg geoefend met het hergebruiken van visualisatie, dimensies en metingen. Daarnaast leert u over de vormen om data te presenteren. U leert met scripts te werken en ze te bewerken en te manipuleren voordat u de data in de app laadt.

  Leerdoelen

  • Het leren kennen van de basisprincipes van Qlik Sense
  • U leert met Qlik Sense een app te bouwen
  • U leert scripts te maken om data te bewerken en te manipuleren

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.