Cursus SPSS Basis

Data-Analyse Cursusduur: 3 dagen

De cursist leert werken met SPSS en daarmee kwantitatieve gegevens te te analyseren en presenteren. 

Het statistische softwarepakket SPSS, ontwikkeld door Norman Nie en Hadlai Hull, was het eerste statistiekprogramma dat beschikbaar was voor Windows. In het begin werd het vooral gebruikt voor sociale wetenschappen. Tegenwoordig is het ook in gebruik bij onderzoeksvelden als marketing, marktonderzoek en fraudedetectie. Door de gebruiksvriendelijke interface en het grote aanbod aan functionaliteit is SPSS een van de meest gebruikte data-analyse pakketten. Deze cursus SPSS vormt een eerste inleiding.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1395,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling cursus SPS Basis

  Dag 1

  De eerste dag wordt er een korte opfriscursus gegeven over statistiek. Het doel, de methoden en de manieren van analyse worden besproken. Daarna worden de basiszaken van SPSS besproken. Dit gaat om zaken als waar SPSS voor is en waarvoor het dient, het gebruik van SPSS, en het invoeren van data. Aan het eind van deze dag kan de cursist goed uit de voeten met de gebruikersinterface.

  Dag 2

  Op de tweede dag, wordt er verder voortgeborduurd op de eerste dag. Er wordt uitgelegd hoe beschrijvende analyses kunnen worden gemaakt en hoe de wat geavanceerde functies zoals tijdelijke selecties en de split file werken. Ook worden de grafische mogelijkheden van SPSS uitgebreid besproken. Aan het eind van deze dag kan de cursist simpele data analyseren en hier zijn conclusies uit trekken.

  Dag 3

  Op de derde dag wordt de kennis uitgebreid met verschillende parametrische en non-parametrische toetsen. Er wordt verteld wanneer welke test moet worden gebruikt en wat de randvoorwaarden van deze testen zijn. Zo wordt bijvoorbeeld de Chi-kwadraat toets, de t-toets en de correlatietoets gedaan. Tot slot komen de ANOVA’s aan de orde.

  Leerdoelen cursus SPS Basis

  Met het pakket SPSS diverse soorten van data-analyses uit kunnen voeren.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over SPSS

  Onze SPSS cursus biedt een diepgaande kennismaking met SPSS software, gericht op data-analyse en statistiek voor beginners en gevorderden.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals, omscholers en onderwijsinstellingen die hun vaardigheden in SPSS willen ontwikkelen.

  Onze cursus onderscheidt zich door een praktijkgerichte aanpak, kleine klassen en de mogelijkheid tot certificering, ideaal voor zowel individuele professionals als bedrijven.

  De cursus duurt 3 dagen, waarin je intensief werkt met SPSS.

  De cursus omvat een opfriscursus statistiek, basiszaken van SPSS, data-invoer en kwantitatieve analyses.

  Ja, na de cursus kun je twee weken lang vragen stellen aan de docent via e-mail.

  Ja, er zijn kortingen beschikbaar: 10% bij 3 cursisten en 15% vanaf 4 cursisten.

  Ja, onze docent kan naar jouw locatie komen met alle benodigde materialen.

  Na de cursus krijg je een link naar ons evaluatieportaal waar je feedback kunt geven en eventuele klachten kunt indienen.