Apache Cassandra

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

In de cursus Apache Cassandra leert u dit noSQL database systeem, dat onder andere gebruikt wordt door Twitter, in de volle breedte kennen.

 • Apache Cassandra is een krachtig databasesysteem dat specifiek is ontworpen voor grote gegevensverzamelingen
 • Het belangrijkste kenmerk is de uitstekende schaalbaarheid.
 • Het systeem omgaan met een hoog aantal gelijktijdige lees- en schrijfverzoeken
 • Het systeem is ontworpen om bestand te zijn tegen hardware storingen en netwerkproblemen.
 • Apache Cassandra ondersteunt een gedistribueerd gegevensmodel dat bekend staat als “wide column store”.
 • Dankzij de lineaire schaalbaarheid van Apache Cassandra kunnen prestaties worden behouden, zelfs bij toenemende gegevensvolumes.
 • Apache Cassandra biedt ook ondersteuning voor multi-datacenterreplicatie, waardoor gegevens kunnen worden gerepliceerd over verschillende geografische locaties
 • Het databasesysteem van Apache Cassandra biedt een flexibele en krachtige querytaal genaamd CQL (Cassandra Query Language).
 • Apache Cassandra is ook ontworpen met een focus op schrijfprestaties.

 

 

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een uitleg over de toepassingen en de voor- en nadelen van een noSQL database. Hierna demonstreert de docent de verschillende functies om zo de structuur van het programma te leren kennen. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met een aantal opdrachten aan de slag in een Cassandra database-omgeving. U leert een basis om met dit systeem te werken.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de basisprincipes van de eerste dag kort herhaald. Hierna worden er complexere oefeningen gedaan zodat u werken met het systeem goed in de vingers heeft. U leert hoe informatie beheerd wordt in de database en hoe u deze kunt integreren in uw toepassingen en systemen.

  Leerdoelen

  Basisprincipes Apache Cassandra database:

  • Datamodel
  • Werken met nodes
  Cassandra datamodel:
  • Kolommen, rijen, primary keys, tabellen
  • Denormalisatie
  • Sorteren kolommen
  • Composite primary keys
  Datamodel patronen:
  • Datatypes en aggregeren data
  • Cassandra Collection: Set, List Map met voorbeeld
  Cassandra CQL:
  • SELECT statements
  • UPDATE/INSERT statements

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.