GeoLinQ

Data-Analyse

Data-Analyse

De cursus leert het datamanagement softwareplatform GeoLinQ toe te passen bij het inwinnen, verwerken en gebruiken van ruimtelijke gegevens en daarmee eenvoudig eigen GIS-toepassingen configureren.

Cursusduur: 1 dag
0
0

Gegeven door:

Introductie tot Geografische Informatiesystemen (GIS)

In de wondere wereld van geo-informatie en datamanagement, staan Geografische Informatiesystemen (GIS) centraal als de krachtpatsers die ons in staat stellen onze wereld niet alleen te begrijpen, maar ook op innovatieve wijzen vorm te geven. Een GIS integreert hardware, software en gegevens voor het vastleggen, beheren, analyseren en weergeven van alle soorten geografische informatie. Deze systemen maken het mogelijk om ruimtelijke en geografische data te visualiseren, vraagstukken te analyseren en complexe patronen en relaties te onthullen.

GeoLinQ, zoals aangeboden door Geo-ICT, belichaamt deze capaciteiten en stelt professionals in staat om met een ongeƫvenaarde precisie en efficiƫntie aan gegevensbeheer te doen. Het platform gaat verder dan de traditionele GIS-toepassingen door een flexibele, gebruikersvriendelijke omgeving te bieden voor het configureren van GIS-toepassingen, datamanagement, en het uitvoeren van geavanceerde ruimtelijke analyses. Dit maakt GeoLinQ niet alleen een tool maar een essentiƫle bondgenoot in de verkenning en het beheer van geodata.

Met een focus op praktijkoefeningen en kernconcepten van GeoLinQ, bereidt de cursus van Geo-ICT professionals voor op de uitdagingen van morgen door hen uit te rusten met de kennis en vaardigheden om ruimtelijke gegevens effectief te beheren en analyseren. De cursus gaat in op de fundamentele principes van GIS, zoals datamanagement, het importeren en exporteren van gegevens, en de configuratie van GIS-toepassingen, waardoor deelnemers worden voorbereid om als databeheerders of professionele landmeters aan de slag te gaan.

De inzet van GeoLinQ als een datamanagement softwareplatform onderstreept de voortdurende evolutie van GIS-technologieƫn en hun groeiende belang in een breed scala aan sectoren. Van stedelijke planning en milieubeheer tot landmeetkunde en nutsbeheer, GIS stelt ons in staat om de complexiteit van onze fysieke wereld te doorgronden en oplossingen te bieden die onze samenleving ten goede komen.

Wat zijn Ruimtelijke Gegevens?

In onze steeds meer door data gedreven wereld vormen ruimtelijke gegevens een fundamentele bouwsteen die ons helpt om niet alleen onze fysieke omgeving te begrijpen, maar ook om deze vorm te geven en te beheren. Deze gegevens, vaak aangeduid als geodata, omvatten informatie die een specifieke locatie op de aarde heeft, waardoor we unieke inzichten kunnen verkrijgen in diverse vraagstukken variƫrend van stadsplanning tot milieubeheer. Maar wat maakt ruimtelijke gegevens zo essentieel en uniek?

 • Locatiegebonden Informatie: De kern van ruimtelijke gegevens is hun vermogen om een locatie op de kaart te koppelen aan specifieke data, zoals punten, lijnen, en polygonen, die ons in staat stellen de wereld om ons heen in kaart te brengen en te analyseren.
 • Diverse Toepassingen: Van het beheren van natuurlijke hulpbronnen en het plannen van stedelijke ontwikkeling tot het verbeteren van noodhulpdiensten en het ontwerpen van efficiĆ«nte transportnetwerken, ruimtelijke gegevens zijn overal van cruciaal belang.
 • Analyse en Visualisatie: Door ruimtelijke gegevens te analyseren, kunnen we complexe patronen, trends en relaties onthullen die niet zichtbaar zouden zijn met traditionele data-analysetechnieken. Dit stelt ons in staat om betere beslissingen te nemen op basis van gedetailleerde geografische inzichten.

GeoLinQ speelt een cruciale rol in het beheren en analyseren van deze ruimtelijke gegevens. Het platform biedt geavanceerde tools voor het verzamelen, integreren, beheren, en visualiseren van geodata, waardoor gebruikers krachtige inzichten kunnen ontgrendelen en hun workflows kunnen optimaliseren. Of het nu gaat om het importeren en exporteren van datasets, het configureren van GIS-toepassingen, of het uitvoeren van ruimtelijke analyses, GeoLinQ staat centraal in het beheer van geografische informatie.

De cursus GeoLinQ bij Geo-ICT duikt diep in de wereld van ruimtelijke gegevens, biedt deelnemers de kans om hands-on ervaring op te doen met dit krachtige platform en bereidt hen voor om de uitdagingen aan te gaan bij het beheren van complexe geografische datasets. Door deel te nemen, ontwikkel je niet alleen een solide begrip van wat ruimtelijke gegevens zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt, maar leer je ook hoe je deze inzichten kunt toepassen om echte problemen op te lossen met GeoLinQ.

De Rol van GIS in de Moderne Datamanagement

In het tijdperk van digitalisering en data-overvloed speelt Geografische Informatie Systemen (GIS) een cruciale rol in moderne datamanagementstrategieƫn. Het vermogen van GIS om ruimtelijke gegevens te verzamelen, te analyseren, en te visualiseren maakt het een onmisbare tool voor een breed scala aan toepassingen en industrieƫn. Van stedelijke planning en milieubeheer tot logistiek en noodrespons, GIS biedt de inzichten die nodig zijn om intelligente beslissingen te nemen op basis van de locatie. Maar hoe draagt GIS precies bij aan moderne datamanagement?

 • Integratie van Diverse Datatypes: GIS maakt de integratie mogelijk van verschillende typen gegevens, waaronder satellietbeelden, demografische gegevens, en terreinmodellen, om een rijk, multidimensionaal beeld van een gebied te creĆ«ren.
 • Visualisatie en Analyse: Door gegevens op een kaart te projecteren, onthult GIS ruimtelijke patronen en relaties die anders verborgen zouden blijven. Deze visuele aanpak vergemakkelijkt een beter begrip van complexe situaties en ondersteunt effectieve besluitvorming.
 • Ondersteuning van Besluitvorming: GIS-technologie biedt tools voor ruimtelijke analyse en modellering, waardoor organisaties scenario’s kunnen verkennen, toekomstige trends kunnen voorspellen en planningsstrategieĆ«n kunnen optimaliseren.

GeoLinQ, ontwikkeld door Geo-ICT, staat in de voorhoede van deze ontwikkelingen door een platform te bieden dat niet alleen robuust en veelzijdig is, maar ook gebruiksvriendelijk. Het stelt gebruikers in staat om complexe datamanagementtaken uit te voeren, van het beheren van databronnen en datasets tot het configureren van GIS-toepassingen en het uitvoeren van geavanceerde ruimtelijke analyses. Dit alles draagt bij aan de missie om ruimtelijke gegevens toegankelijker en bruikbaarder te maken voor professionals in diverse velden.

Door deel te nemen aan de cursus GeoLinQ bij Geo-ICT, krijg je de kans om diepgaand kennis te maken met de principes van GIS en te leren hoe je deze krachtige technologie kunt toepassen in je eigen werk. Of je nu geĆÆnteresseerd bent in datamanagement, stedelijke planning, of milieuwetenschappen, een grondige kennis van GIS en het vermogen om ruimtelijke gegevens te manipuleren en analyseren zal je in staat stellen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen van de moderne wereld.

Wat je Zult Leren in de Cursus GeoLinQ

Kernconcepten van GeoLinQ Ontdekken

Duiken in de kernconcepten van GeoLinQ onthult een fascinerende wereld van mogelijkheden voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in het werken met geo-informatie en datamanagement. GeoLinQ staat bekend om zijn flexibele en gebruiksvriendelijke platform dat professionals in staat stelt om ruimtelijke gegevens op een efficiĆ«nte en effectieve manier te beheren. Maar wat zijn nu precies de fundamentele principes die GeoLinQ zo krachtig en onderscheidend maken?

 • Flexibele Data Modellering: Het hart van GeoLinQ ligt in zijn vermogen om complexe datamodellen te ondersteunen. Dit stelt gebruikers in staat om gegevens uit diverse bronnen te integreren en aan te passen aan hun specifieke behoeften.
 • Geavanceerde Ruimtelijke Analyses: GeoLinQ biedt uitgebreide tools voor het uitvoeren van diepgaande ruimtelijke analyses, waarmee gebruikers inzichten kunnen verkrijgen die cruciaal zijn voor het oplossen van complexe geografische vraagstukken.
 • Datamanagement en Integratie: Een andere sleutel tot de kracht van GeoLinQ is zijn capaciteit voor efficiĆ«nt datamanagement en de integratie van gegevens uit verschillende bronnen, waardoor een coherent en toegankelijk gegevensbestand ontstaat.

Het verkennen van deze kernconcepten tijdens de cursus GeoLinQ bij Geo-ICT biedt een unieke kans om de mogelijkheden van dit platform volledig te benutten. Van het configureren van GIS-toepassingen tot het beheren van databronnen en datasets, de cursus biedt een grondige inleiding tot alle aspecten van GeoLinQ. Deelnemers zullen niet alleen leren over de theoretische basis van het platform, maar krijgen ook de kans om praktische ervaring op te doen door middel van een reeks praktijkoefeningen.

Deze hands-on benadering zorgt ervoor dat cursisten niet alleen vertrekken met een diep begrip van de kernconcepten van GeoLinQ, maar ook met de vaardigheden en het vertrouwen om deze kennis toe te passen in hun eigen projecten en werkzaamheden. Of je nu nieuw bent in de wereld van geo-informatie of je bestaande vaardigheden wilt uitbreiden, de cursus GeoLinQ bij Geo-ICT is een essentiƫle stap in je professionele ontwikkeling.

Praktijkoefeningen en Toepassingen

Een essentieel onderdeel van het leren werken met GeoLinQ en het begrijpen van geo-informatie betreft de praktijkoefeningen en toepassingen. Deze hands-on benadering zorgt ervoor dat de theorie tot leven komt en biedt cursisten de mogelijkheid om direct met de software aan de slag te gaan. De praktijkoefeningen zijn ontworpen om een diep begrip te kweken van hoe GeoLinQ in de echte wereld kan worden toegepast. Maar wat houden deze praktijkoefeningen precies in?

Tijdens de cursus GeoLinQ bij Geo-ICT worden deelnemers ondergedompeld in een reeks van praktische activiteiten die hen voorbereiden op echte datamanagementuitdagingen:

 • Het Configureren van GIS-Toepassingen: Deelnemers leren hoe ze GeoLinQ kunnen gebruiken om op maat gemaakte GIS-toepassingen te configureren, waardoor ze in staat zijn om ruimtelijke gegevens op een efficiĆ«nte manier te beheren en te analyseren.
 • Datamanagement en Analyse: Praktische oefeningen omvatten het importeren en exporteren van datasets, het beheren van databronnen, en het uitvoeren van ruimtelijke analyses. Deze oefeningen benadrukken het belang van nauwkeurig datamanagement en de kracht van ruimtelijke analyse in het oplossen van complexe vraagstukken.
 • Real-world Toepassingen: Door het werken aan projecten die echte scenario’s simuleren, krijgen cursisten inzicht in hoe GeoLinQ kan worden toegepast binnen diverse vakgebieden, van stedelijke planning tot milieubeheer.

Deze praktijkgerichte aanpak verzekert dat deelnemers niet alleen leren over de mogelijkheden van GeoLinQ, maar ook ervaring opdoen in het gebruik van deze krachtige tool in een reeks van toepassingen. Het stelt hen in staat om de theorie die ze hebben geleerd toe te passen in praktische situaties, waardoor ze waardevolle vaardigheden ontwikkelen die direct toepasbaar zijn in hun professionele leven.

De cursus GeoLinQ bij Geo-ICT is dan ook meer dan alleen een leertraject; het is een springplank naar het ontwikkelen van geavanceerde vaardigheden in geo-informatie technologie en datamanagement, klaar om de uitdagingen en kansen van de moderne gegevensgedreven wereld aan te gaan.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus GeoLinQ?

De keuze voor de cursus GeoLinQ bij Geo-ICT is een beslissing die jouw carriĆØre in de wereld van geo-informatie en datamanagement een enorme boost kan geven. Maar wat maakt onze cursus zo uniek en waardevol voor professionals en geĆÆnteresseerden in deze sector? Hier zijn enkele redenen die Geo-ICT onderscheiden van andere aanbieders:

 • Toegang tot de nieuwste technologieĆ«n en software: Geo-ICT zorgt ervoor dat cursisten werken met de meest actuele versies van GeoLinQ, waardoor ze direct ervaring opdoen met de tools die in de industrie worden gebruikt.
 • Leer van ervaren professionals: Onze docenten zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar hebben ook een schat aan ervaring in het toepassen van geo-informatietechnologieĆ«n in diverse professionele contexten. Dit betekent dat je leert van mensen die echt begrijpen hoe deze kennis in de praktijk wordt gebracht.
 • Praktijkgerichte aanpak: De cursus legt een sterke nadruk op praktijkoefeningen, waardoor je niet alleen theoretische kennis opdoet, maar deze ook direct in praktijk kunt brengen. Deze hands-on ervaring is onmisbaar voor het effectief toepassen van geo-informatie in je werk.
 • Flexibele leeropties: Of je nu voorkeur hebt voor persoonlijke instructie of de flexibiliteit van online leren, Geo-ICT biedt verschillende opties om aan je behoeften te voldoen. Dit maakt het gemakkelijker om je studie te combineren met professionele of persoonlijke verplichtingen.

Deze combinatie van up-to-date technologische kennis, deskundige instructie, praktische ervaring, flexibiliteit, en netwerkmogelijkheden maakt de cursus GeoLinQ bij Geo-ICT tot een onmisbare stap voor iedereen die serieus aan de slag wil met geo-informatie en datamanagement. Door te kiezen voor onze cursus investeer je niet alleen in je professionele ontwikkeling, maar zet je ook een belangrijke stap richting een toekomst vol mogelijkheden in dit snelgroeiende veld.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬695,- Excl. btw

  ā‚¬695,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Module 1: Concepten
  Deze module geeft een overzicht van de GeolinQ functionaliteit en behandelt alle GeolinQ concepten die noodzakelijk zijn om met GeolinQ aan de slag te kunnen. Behandeld worden:

  • Datamanagement processen
  • Overzicht GeolinQ
  • Databronnen enĀ Datasets
  • Klasse definities
  • Taakmanagement en processen
  • Importeren en exporteren
  • Coƶrdinatensystemen
  • Integratie met views, unions en processen
  • Opmaak of styling van datasets
  • Services Applicaties en schermen
  • GeolinQ beheer

  Module 2: Puntenwolken en Rasters
  Deze module richt zich op de databeheerder die puntenwolken of rasterdatasets in GeolinQ wil inlezen, modelleren en integreren. Onderwerpen zijn:

  • Introductie puntenwolken en rasterdata
  • Klasse definities
  • Data definities
  • Metadata definities
  • Puntenwolken en rasterdatasets
  • Punten of rasters importeren en exporteren
  • Kleurenschalen en doorsnedes gebruiken
  • Seamless Pint Surface (SPS)
  • Concept en toepassen Contouren maken op basis van datasets
  • Kaartschermen en kaartlagen aanmaken

  Dag 2

  Module 3: Features
  Deze module richt zich op de databeheerder die feature datasets in GeolinQ wil inlezen, bewerken en modelleren. Aandacht wordt gegeven aan:

  • Introductie featuredata
  • Klasse definities
  • Primaire sleutels
  • Standaard Geometrie
  • Domeinlijsten
  • Feature datasets
  • Introductie WFS databron gebruiken
  • Features importeren en exporteren
  • Features handmatig bewerken
  • SLD Styling: importeren, aanpassen en exporteren
  • Het snijden van datasets
  • Introductie views: maken van een draaitabel

  Module 4: Distributie
  De module richt zich op de databeheerder die datasets wil ontsluiten via kaarten en web
  services aan de eindgebruiker. Behandeld worden:

  • Introductie WFS en WFS-T service
  • Applicatieservice maken
  • Gegevens bewerken in kaartscherm
  • Introductie applicatieschermen
  • Gegevens beheren met lijsten en formulieren
  • Introductie REST en SAP Service
  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  De cursist kan na deze cursus in de praktijk verder werken met Geolinq waarbij hij de voorbeelden en oefeningen die hij tijdens de cursus geleerd heeft kan gebruiken.

  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over GeoLinQ

  GeoLinQ is een geavanceerd datamanagement softwareplatform, ideaal voor zowel startende als ervaren geo-specialisten die hun vaardigheden in GIS-toepassingen willen ontwikkelen.

  De cursus behandelt essentiƫle concepten zoals GeoLinQ as a Service, het beheren van databronnen en datasets, en praktische oefeningen voor effectief datamanagement.

  Ja, Module 2 van de cursus richt zich specifiek op puntenwolken en rasters, inclusief technieken voor het importeren en exporteren van deze gegevens.

  GeoLinQ biedt uitgebreide training in ruimtelijke gegevensbeheer, wat essentieel is voor professionele landmeters en databeheerders om efficiƫnt en nauwkeurig te werken in de geosector.

  Ja, de cursus omvat diverse praktijkoefeningen die deelnemers helpen de theorie toe te passen in realistische scenario’s, wat cruciaal is voor effectief leren en professionele toepassing.

  De Cursus Geolinq duurt Ć©Ć©n dag. De dag begint met Module 1, die zich richt op de basisconcepten van GeolinQ, gevolgd door Module 2, die zich concentreert op puntenwolken en rasters.

  De cursus biedt praktische oefeningen in datamanagement processen, het gebruik van GeolinQ voor databronnen en datasets, en het toepassen van coƶrdinatensystemen en styling van datasets.

  Na de cursus kun je twee weken lang vragen stellen aan de docent via e-mail.

  Ja, de cursus kan zowel contact als online gevolgd worden. Bij online deelname volg je de cursus via Google Meet.

  Na de cursus krijg je een link naar een evaluatieportaal waar je feedback kunt geven en je deelnamecertificaat kunt downloaden. Bij klachten kun je de klachtenregeling volgen die beschreven staat op de website.