Elastic Search Zoekmachine

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

De cursist krijgt een introductie in deze gedistribueerde, schaalbare zoekmachine en een tool voor analyses.

U leert de basisfunctionaliteiten van Elastic search kennen. U leert hoe u clusters opzet en beheert. Daarna gaat u aan de slag met oplossingen zoeken en te analyseren. U leert hoe u Elastic search installeert, configureert en hoe u verschillende soorten data in Elastic search beschikbaar maakt en indexeert. Vervolgens gaat u Elastic search inzetten om data te zoeken, aggregeren en te analyseren.

Ook gaat de cursus Elastic Search Zoekmachine in op beveiliging en optimalisatie van Elastic search. Na de cursus bent u in staat om een Elastic search cluster op te zetten, te bevragen en te beheren.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Elastic Search Zoekmachine

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van Elastic search worden besproken. Hierna worden de verschillende datatypes besproken. U gaat Elastic search installeren en configureren en maakt onder begeleiding van de docent diverse opdrachten. U leert verschillende soorten data beschikbaar gemaakt kunnen worden en hoe u deze indexeert. Vervolgens leert u clusters opzet en beheert.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u hoe u Elastic search inzet om data te zoeken, aggregeren en beheren. Ook leert u hoe over de beveiliging en optimalisatie van Elastic Search. Op deze dag gaat u veel aan de slag met praktijkopdrachten zodat u snel en vaardig met Elastic search kunt werken.

  Leerdoelen

  • Begrijpen van de basisprincipes van Elastic Search: Het eerste leerdoel van een cursus Elastic Search is om een stevige basis van kennis op te bouwen over de principes en concepten van Elastic Search. Dit omvat het begrijpen van de architectuur, de belangrijkste componenten en de basisfunctionaliteiten van Elastic Search.
  • In staat zijn om Elastic Search te installeren en configureren: Een belangrijk leerdoel is om vertrouwd te raken met de installatie en configuratie van Elastic Search. Dit omvat het begrijpen van de vereisten, het installatieproces en het effectief configureren van Elastic Search voor verschillende toepassingen.
  • Gegevensindexering en zoeken: Een cruciaal aspect van Elastic Search is het indexeren en doorzoeken van gegevens. Het leerdoel is om te leren hoe gegevens kunnen worden geïndexeerd in Elastic Search, inclusief het definiëren van mappings en analyzers. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen hoe zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd met behulp van query’s en filters.
  • Begrijpen van geavanceerde zoekfunctionaliteiten: Elastic Search biedt geavanceerde zoekfunctionaliteiten, zoals aggregaties, suggesties en georuimtelijke zoekopdrachten. Het leerdoel is om deze functionaliteiten te verkennen en te begrijpen hoe ze kunnen worden toegepast om complexe zoekopdrachten en analysebehoeften aan te pakken.
  • Schaalbaarheid en prestatie-optimalisatie: Elastic Search is ontworpen om schaalbaar en performant te zijn, zelfs bij grote hoeveelheden gegevens. Het leerdoel is om te begrijpen hoe Elastic Search kan worden geconfigureerd en geoptimaliseerd om maximale prestaties te bereiken, inclusief het omgaan met groeiende datasets, het implementeren van clustering en het gebruik van cachingmechanismen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Elastic Search Zoekmachine

  Deze cursus biedt een diepgaand inzicht in de basisfunctionaliteiten van Elastic Search, inclusief installatie, data-analyse en beveiliging.

  De cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis over Elastic Search willen uitbreiden.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan) of door contact op te nemen via info@geo-ict.nl.

  Elastic Search is een krachtige, schaalbare zoekmachine die helpt bij efficiënte data-analyse en -beheer.

  Ja, onze ervaren docenten bieden volledige ondersteuning en zijn beschikbaar voor al je vragen.

  Na afronding ontvang je een deelnamecertificaat en heb je toegang tot ons evaluatieportaal voor feedback.

  De cursus omvat praktische oefeningen om de geleerde vaardigheden direct toe te passen in realistische scenario’s.

  Ja, de cursus is ontworpen om zowel beginners als ervaren gebruikers te accommoderen.

  De cursus richt zich op het begrijpen van de basisprincipes van Elastic Search, het installeren en configureren ervan, gegevensindexering en zoeken, en het begrijpen van geavanceerde zoekfunctionaliteiten.

  De cursus bestaat uit een mix van presentaties en praktische opdrachten, waarbij je leert installeren, configureren, en data beheren met Elastic Search.