Elastic Search Zoekmachine

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

De cursist krijgt een introductie in deze gedistribueerde, schaalbare zoekmachine en een tool voor analyses.

U leert de basisfunctionaliteiten van Elastic search kennen. U leert hoe u clusters opzet en beheert. Daarna gaat u aan de slag met oplossingen zoeken en te analyseren. U leert hoe u Elastic search installeert, configureert en hoe u verschillende soorten data in Elastic search beschikbaar maakt en indexeert. Vervolgens gaat u Elastic search inzetten om data te zoeken, aggregeren en te analyseren.

Ook gaat de cursus Elastic Search Zoekmachine in op beveiliging en optimalisatie van Elastic search. Na de cursus bent u in staat om een Elastic search cluster op te zetten, te bevragen en te beheren.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Elastic Search Zoekmachine

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van Elastic search worden besproken. Hierna worden de verschillende datatypes besproken. U gaat Elastic search installeren en configureren en maakt onder begeleiding van de docent diverse opdrachten. U leert verschillende soorten data beschikbaar gemaakt kunnen worden en hoe u deze indexeert. Vervolgens leert u clusters opzet en beheert.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u hoe u Elastic search inzet om data te zoeken, aggregeren en beheren. Ook leert u hoe over de beveiliging en optimalisatie van Elastic Search. Op deze dag gaat u veel aan de slag met praktijkopdrachten zodat u snel en vaardig met Elastic search kunt werken.

  Leerdoelen

  • Begrijpen van de basisprincipes van Elastic Search: Het eerste leerdoel van een cursus Elastic Search is om een stevige basis van kennis op te bouwen over de principes en concepten van Elastic Search. Dit omvat het begrijpen van de architectuur, de belangrijkste componenten en de basisfunctionaliteiten van Elastic Search.
  • In staat zijn om Elastic Search te installeren en configureren: Een belangrijk leerdoel is om vertrouwd te raken met de installatie en configuratie van Elastic Search. Dit omvat het begrijpen van de vereisten, het installatieproces en het effectief configureren van Elastic Search voor verschillende toepassingen.
  • Gegevensindexering en zoeken: Een cruciaal aspect van Elastic Search is het indexeren en doorzoeken van gegevens. Het leerdoel is om te leren hoe gegevens kunnen worden geïndexeerd in Elastic Search, inclusief het definiëren van mappings en analyzers. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen hoe zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd met behulp van query’s en filters.
  • Begrijpen van geavanceerde zoekfunctionaliteiten: Elastic Search biedt geavanceerde zoekfunctionaliteiten, zoals aggregaties, suggesties en georuimtelijke zoekopdrachten. Het leerdoel is om deze functionaliteiten te verkennen en te begrijpen hoe ze kunnen worden toegepast om complexe zoekopdrachten en analysebehoeften aan te pakken.
  • Schaalbaarheid en prestatie-optimalisatie: Elastic Search is ontworpen om schaalbaar en performant te zijn, zelfs bij grote hoeveelheden gegevens. Het leerdoel is om te begrijpen hoe Elastic Search kan worden geconfigureerd en geoptimaliseerd om maximale prestaties te bereiken, inclusief het omgaan met groeiende datasets, het implementeren van clustering en het gebruik van cachingmechanismen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.