Cursus R Programmeren

Data-Analyse Cursusduur: 3 dagen

De cursist leert de taal R kennen en doet diverse oefeningen met deze meest gebruikte wetenschappelijke programmeertalen van dit moment.

Het softwarepakket R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordeel van R is het objectgeoriënteerde karakter, waardoor het vrij eenvoudig is uit te breiden met packages. R. Dit is één van de meest gebruikte wetenschappelijke programmeertalen van dit moment. Deze cursus vormt een eerste inleiding waarin de cursist deze taal leert toe te passen bij het uitvoeren van statistische analyses. De ontwikkelomgeving R-Studio (freeware) zal in deze cursus worden gebruikt.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1495,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste dag wordt er een inleiding gegeven in de basis. Na de eerste dag is de cursist in staat gegevens in te lezen, bewerkingen uit te voeren en eenvoudige statistische vragen te beantwoorden met behulp van gegevensselectie, beschrijvende statistiek en plots.

  Dag 2

  Op de tweede dag leert de cursist tabellen maken, deze interpreteren en marginalen te berekenen. Daarnaast krijgt hij/zij inzicht in S3/S4 methoden. Ook wordt er aangeleerd om te gaan met missende waarden en uitzonderingsgevallen als Inf. en NULL. Tot slot heeft de cursist geleerd te werken met R Studio projecten en kennisgemaakt met het schrijven van scripts en functies in R.

  Dag 3

  De derde en laatste dag van de cursus wordt de basiskennis verfijnd. Aan het eind van deze dag kan de cursist onafhankelijkheidstoetsen uitvoeren op categoriale gegevens en geavanceerde (lineaire) regressiemethoden uitvoeren en interpreteren. Daarnaast is de cursist in staat automatische modelselectiemethoden uit te voeren met R. Verder wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan een aantal principes achter grafische analysemethoden. De cursist kan zelfstandig een aantal veelgebruikte plottypen produceren, aanpassen en interpreteren. Als laatst wordt er nog aandacht besteedt aan de geografische component, er wordt verteld hoe geografische data moet worden ingelezen en op kaartjes geplot.

  Leerdoelen Cursus R Programmeren

  • Alle basis zaken van de taal R leren kennen
  • Data analyses kunnen uitvoeren door R toe te passen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over R programmeren

  Je leert hoe je R-Studio gebruikt, gegevens inleest, selecteert en bewerkt voor statistische analyses en wetenschappelijke programmeertalen.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen.

  Onze cursus biedt een unieke combinatie van praktische vaardigheden in R Programmeren, gericht op data-analyse en objectgeoriënteerd programmeren, met een focus op toepassingen in de geosector.

  De cursus duurt 3 dagen.

  De cursus omvat onderwerpen zoals data-analyse, het gebruik van R-Studio, gegevens inlezen en bewerken, en statistische analyses.

  Basiskennis van programmeren is handig, maar niet vereist. De cursus begint met de basisprincipes van R.

  De cursus is zeer praktisch met diverse oefeningen in R, gericht op het toepassen van geleerde vaardigheden in realistische scenario’s.

  Ja, na de cursus kun je nog 2 weken vragen stellen per e-mail aan de docent.

  Ja, het is mogelijk om de cursus online te volgen via Google Meet.

  De cursus kost €1495,- exclusief btw.