R GGPlot

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

De cursist maakt kennis met het  krachtige package R GGPlot waarmee hij zeer gelikte, informatieve en overzichtelijke figuren gaat maken.   

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus R GGPlotHet analyseren van data wordt gedaan voor verschillende redenen: het ontdekken van trends in de data, het identificeren van uitschieters of het opsporen van bruikbare informatie. Voor elk van deze doelen is het gebruikelijk om figuren te schetsen. Op de programmeertaal R zijn diverse packages gebouwd die het leven van een data-analist vergemakkelijken. GGplot2 is één van de meest gebruikte packages om zeer gelikte, informatieve en overzichtelijke figuren te maken. Om de complete functionaliteit van ggplot2 te behandelen wordt tijdens deze cursus R GGPlot ook aandacht  besteed aan het manipuleren van datasets aan de hand van de pakketen dplyr en reshape2. Één afbeelding zegt meer dan duizend woorden wordt met deze package realiteit dus: ‘Let the data tell the story.’.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  • Op de eerste dag krijgt de cursist een brede introductie waarbij hij een overzicht krijgt van GGplot.
  • De cursist leert grote data frames (>100.000 data punten) efficiënt te manipuleren.
  • Aan de hand van voorbeelddata worden oefeningen gedaan met het visualiseren van basisfiguren  zoals bargraphs en scatterplots.
  Dag 2

  • De cursist leert omgaan met functies van ggplot2 om grafiekonderdelen zoals legenda’s en assen aan te passen.
  • De cursist oefent met het visualiseren van ordinale data en verschillende groepen in de data (jaren, lichaamslengte, nationaliteit).
  • Er wordt geoefend met het toepassen van de functies op grote datasets. De cursist krijgt daarbij ook de kans om eigen data in te brengen.

  Leerdoelen

  • Leerdoel 1: Kennis van de basisprincipes van R en GGPLot
   • Begrijpen van de basisprincipes van de programmeertaal R en het gebruik van de GGPLot-bibliotheek voor datavisualisatie.
   • Kennis opdoen van de syntax en concepten van R die nodig zijn voor het maken van grafieken met GGPLot.
   • In staat zijn om R en GGPLot te installeren en configureren op een computer.
  • Leerdoel 2: Vaardigheid in het maken van verschillende soorten grafieken met GGPLot
   • Leren hoe je basisgrafieken zoals lijndiagrammen, staafdiagrammen, puntdiagrammen en histogrammen kunt maken met GGPLot.
   • Begrijpen hoe je gegevens kunt manipuleren en transformeren om complexere grafieken zoals boxplots, scatterplots en box-and-whisker-plots te maken.
   • Inzicht krijgen in de verschillende aanpassingsopties die beschikbaar zijn in GGPLot, zoals het aanpassen van assen, labels, kleuren en titels.
  • Leerdoel 3: Geavanceerde grafische technieken en visualisatieprincipes begrijpen
   • Leren hoe je meer geavanceerde grafische technieken kunt toepassen, zoals het maken van facetgrafieken, 3D-plots en interactieve grafieken.
   • Inzicht krijgen in belangrijke principes van datavisualisatie, zoals het kiezen van de juiste grafiektype voor verschillende soorten gegevens en het presenteren van gegevens op een duidelijke en effectieve manier.
   • Ontwikkelen van de vaardigheden om grafieken te interpreteren en kritisch te evalueren, en om visuele inzichten te communiceren aan anderen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.