Leergang Geo-ICT

Onderwijs en Omscholing

Onderwijs en Omscholing

Deze leergang is bedoeld voor mbo, hbo en wo afgestudeerden die via Geo-ICT Training Center, Nederland, platform voor starters in de geosector, snel aan de slag willen in de groeiende geosector.

Cursusduur: 13 dagen
3.5
6

Gegeven door:

Violet Bothof

Introductie tot de Geo-ICT

Geo-ICT Training Center, Nederland - Leergang Geo-ICT

In de wereld van vandaag speelt geo-informatie een cruciale rol in tal van sectoren, van stadsplanning en milieubescherming tot logistiek en noodmanagement. Geo-ICT, of Geografische Informatie- en Communicatietechnologie, is het hart dat deze essentiƫle geo-data pompt en analyseert, waardoor we onze wereld niet alleen beter kunnen begrijpen maar ook efficiƫnter kunnen inrichten.

De basis van Geo-ICT ligt in het verzamelen, verwerken, analyseren en presenteren van geografische informatie. Dit is informatie die gekoppeld is aan een locatie op de aarde. Het gaat hierbij niet alleen om kaarten en ruimtelijke data, maar ook om de integratie van deze gegevens met andere soorten informatie, wat resulteert in krachtige tools voor besluitvorming en analyse. Bijvoorbeeld, met behulp van Geo-ICT kunnen we overstromingsrisico’s in kaart brengen, stedelijke uitbreiding plannen, of zelfs de spreiding van ziektes volgen.

Een diepgaande kennis van Geo-ICT opent deuren naar een wereld waarin je met behulp van geodata complexe vraagstukken kunt oplossen. De Cursus Leergang Geo-ICT van Geo-ICT Training Center biedt niet alleen een solide basis in deze technologie, maar ook de kans om te leren hoe je deze kennis praktisch toepast in je eigen werk of studiegebied. Of je nu een beginner bent of je vaardigheden wilt verdiepen, deze cursus is ontworpen om je volledig onder te dompelen in de wereld van geo-informatie.

Door het volgen van deze cursus, krijg je niet alleen inzicht in de theoretische achtergronden van Geo-ICT, maar leer je ook hoe je praktische toepassingen zoals QGIS en AutoCAD kunt gebruiken voor het analyseren en presenteren van geografische data. Onze experts zullen je door elk aspect van deze technologie leiden, van basisconcepten tot geavanceerde toepassingen.

Geo-ICT is niet alleen een vakgebied; het is een instrument dat, indien correct gebruikt, de potentie heeft om onze samenleving op ongekende wijzen te verbeteren. Door deel te nemen aan onze cursus word je onderdeel van deze opwindende toekomst. Wij nodigen je uit om je kennis te verdiepen en samen met ons de mogelijkheden van geo-informatie te verkennen en te benutten.

Wat is Geo-ICT?

Geo-ICT staat voor Geografische Informatie- en Communicatietechnologie, een innovatief vakgebied dat zich richt op het verzamelen, analyseren, beheren en presenteren van geo-informatie. Deze technologie speelt een sleutelrol in hoe we de fysieke wereld om ons heen interpreteren en ermee interactie hebben. Het stelt ons in staat om geografische data te transformeren in bruikbare inzichten die kunnen helpen bij het oplossen van complexe problemen in diverse sectoren, van stedenbouw tot milieubeheer.

Op het hart van Geo-ICT ligt GIS (Geografisch Informatie Systeem), een krachtig hulpmiddel dat niet alleen gegevens verzamelt en opslaat, maar deze ook visueel presenteert door middel van kaarten en modellen. Dit biedt ongeƫvenaarde mogelijkheden voor analyse en planning. Denk hierbij aan het in kaart brengen van overstromingsgebieden, het plannen van nieuwe infrastructuur of het optimaliseren van logistieke routes.

QGIS, een van de meest populaire open-source GIS-programma’s, speelt een prominente rol in onze Cursus Leergang Geo-ICT. Het biedt een toegankelijk platform voor zowel beginners als gevorderden om diepgaand in te duiken in de wereld van geo-data. Door QGIS te leren, krijg je de vaardigheden in handen om geodata te analyseren, te bewerken en op overtuigende wijze te presenteren.

Geo-ICT is niet alleen een technisch hulpmiddel; het is een nieuwe manier van denken over onze interactie met de ruimte om ons heen. Het geeft ons de mogelijkheid om vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken en oplossingen te vinden die anders verborgen zouden blijven. Of je nu betrokken bent bij stadsplanning, milieubeheer, of gewoon geĆÆnteresseerd bent in de technologie achter geografische informatie, de kennis en vaardigheden die je opdoet in onze cursus zullen je helpen om een verschil te maken in jouw veld.

De Belangrijkste Toepassingen van Geo-ICT

Geo-ICT is een veelzijdig veld met toepassingen die zich uitstrekken over verschillende sectoren en disciplines. De kracht van geo-informatie ligt in haar vermogen om complexe ruimtelijke vraagstukken te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Hieronder verkennen we enkele van de meest impactvolle manieren waarop Geo-ICT onze interactie met de wereld om ons heen verandert:

 • Ruimtelijke Planning en Beheer: Geo-ICT stelt stadsplanners en beleidsmakers in staat om efficiĆ«nte en duurzame ruimtelijke ontwikkelingsstrategieĆ«n te ontwikkelen. Dit omvat alles van het plannen van nieuwe infrastructuur tot het beheren van natuurlijke hulpbronnen.
 • Milieubescherming en -beheer: Door geodata te analyseren, kunnen we milieuproblemen beter begrijpen en aanpakken. Geo-ICT wordt gebruikt voor het monitoren van ontbossing, waterkwaliteit, en de impact van klimaatverandering op verschillende ecosystemen.
 • Noodmanagement en Rampenbestrijding: In tijden van crisis is snelle en accurate informatie van levensbelang. Geo-ICT helpt bij het in kaart brengen van getroffen gebieden, het plannen van evacuatieroutes en het coƶrdineren van hulpdiensten.
 • Landbouw en Voedselzekerheid: Boeren en agronomen gebruiken geo-informatie om gewasopbrengsten te maximaliseren en duurzame landbouwpraktijken te ondersteunen. Dit omvat bodemanalyse, gewasmonitoring en het beheer van irrigatiesystemen.
 • Transport en Logistiek: Voor de optimalisatie van transportnetwerken en logistieke operaties is geo-informatie onmisbaar. Het helpt bij het plannen van de meest efficiĆ«nte routes, het verminderen van brandstofverbruik en het verbeteren van leveringsschema’s.

Deze toepassingen tonen aan hoe Geo-ICT niet alleen onze manier van werken verandert, maar ook bijdraagt aan een betere, duurzamere wereld. Of het nu gaat om het verbeteren van stedelijke omgevingen, het beschermen van onze natuurlijke hulpbronnen, of het ondersteunen van kritieke besluitvorming tijdens noodsituaties, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat je Zult Leren in de Cursus Leergang Geo-ICT

Vaardigheden en Technieken in Geo-ICT

Bij het duiken in de wereld van Geo-ICT, is het van cruciaal belang om een reeks vaardigheden en technieken onder de knie te krijgen die je in staat stellen om geodata effectief te verzamelen, analyseren en presenteren. Onze Cursus Leergang Geo-ICT bij Geo-ICT Training Center is ontworpen om je een grondige basis te bieden in deze essentiƫle vaardigheden, met een focus op praktische toepassingen die je direct kunt inzetten in je werk of studie. Hier zijn enkele van de kernvaardigheden en technieken die je zult leren:

 • GIS (Geografisch Informatie Systeem): De basis van elke Geo-ICT professional. Je leert hoe je GIS-software zoals QGIS gebruikt voor het maken en beheren van kaarten, het analyseren van ruimtelijke gegevens, en het uitvoeren van complexe geospatiale analyses.
 • Data Verzameling en Beheer: Essentieel voor het werken met geo-informatie. Je leert technieken voor het verzamelen van geodata, waaronder remote sensing en veldwerk, en hoe je deze data effectief beheert en organiseert voor analyse.
 • Ruimtelijke Analyse: Dit omvat het leren van technieken om ruimtelijke patronen, relaties en trends te identificeren en te analyseren. Je leert hoe je deze analyses kunt toepassen om problemen op te lossen en beslissingen te ondersteunen in diverse toepassingsgebieden.
 • Presentatie en Visualisatie: Het effectief communiceren van je bevindingen is net zo belangrijk als de analyse zelf. Je leert hoe je geografische data visueel kunt presenteren door middel van kaarten en grafieken, waardoor je in staat bent om complexe informatie op een toegankelijke manier over te brengen.

Door deze vaardigheden te ontwikkelen, word je niet alleen bekwaam in het gebruik van Geo-ICT-tools en -technologieĆ«n, maar ook in het denken vanuit een geografisch perspectief, wat essentieel is voor het oplossen van de complexe uitdagingen van onze tijd. Onze cursus biedt een mix van theorie en praktijk, zodat je wat je leert meteen kunt toepassen in real-world scenario’s.

Praktijkervaring opdoen

Een van de meest waardevolle aspecten van onze Cursus Leergang Geo-ICT is de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen. Theorie en technische vaardigheden zijn cruciaal, maar het is de hands-on ervaring die je echt voorbereidt op de uitdagingen en kansen in het veld van geo-informatie. Bij Geo-ICT Training Center begrijpen we dit principe en hebben we onze cursus zo ontworpen dat je niet alleen leert over de nieuwste technologieƫn en methoden, maar deze ook daadwerkelijk toepast in real-world projecten.

Tijdens de cursus werk je aan praktische opdrachten die je kennis laten maken met de realiteit van het werken met geo-data. Dit omvat:

 • Veldwerk: Je gaat naar buiten om gegevens te verzamelen met GPS-apparatuur, waardoor je leert hoe je nauwkeurige en betrouwbare data verzamelt die essentieel zijn voor elk geo-ICT project.
 • Projectwerk: Je werkt aan projecten die echte problemen simuleren, waarbij je GIS en andere geo-ICT tools gebruikt om oplossingen te ontwikkelen. Dit kan variĆ«ren van het analyseren van overstromingsrisico’s tot het plannen van nieuwe stedelijke ontwikkelingen.

Deze hands-on ervaring is onmisbaar. Het stelt je in staat om de theorie die je hebt geleerd in de praktijk te brengen en je vaardigheden te verfijnen in een ondersteunende leeromgeving. Je leert niet alleen hoe je problemen oplost met geo-ICT, maar ontwikkelt ook een dieper begrip van de impact die deze technologie kan hebben op de samenleving.

Bovendien biedt werken aan deze projecten de kans om samen te werken met medestudenten en professionals uit het veld. Dit is niet alleen een geweldige manier om je netwerk uit te breiden, maar ook om te leren van de ervaringen en inzichten van anderen.

Bij Geo-ICT Training Center zijn we er trots op dat we een cursus aanbieden die niet alleen educatief is, maar je ook voorbereidt op een succesvolle carriĆØre in de wereld van geo-informatie. Of je nu je carriĆØrepad in deze richting wilt starten of je bestaande vaardigheden wilt uitbreiden, praktijkervaring opdoen tijdens onze Cursus Leergang Geo-ICT is een onmisbare stap op weg naar succes.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus Leergang Geo-ICT?

Het kiezen van de juiste opleiding is een belangrijke stap in je carriĆØre, vooral in een veld dat zo dynamisch en invloedrijk is als geo-informatie. Onze Cursus Leergang Geo-ICT bij Geo-ICT Training Center onderscheidt zich door een combinatie van unieke kenmerken die ontworpen zijn om jou niet alleen de benodigde technische vaardigheden te bieden, maar ook een diepgaand begrip van hoe deze technologieĆ«n toegepast kunnen worden in de echte wereld. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de perfecte keuze voor jou is:

 • Uitgebreide Curriculum: Onze cursus biedt een breed scala aan modules die alle belangrijke aspecten van Geo-ICT bestrijken, van basisprincipes tot geavanceerde technieken. Je leert alles over GIS, remote sensing, ruimtelijke analyse, en nog veel meer.
 • Praktijkgerichte Aanpak: We benadrukken de praktische toepassing van kennis door hands-on projecten en veldwerk. Dit zorgt ervoor dat je klaar bent om de theorie in praktijk te brengen zodra je de cursus hebt afgerond.
 • Deskundige Instructeurs: Onze docenten zijn ervaren professionals uit het veld die hun uitgebreide kennis en ervaring delen. Je leert van de besten en krijgt inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen.
 • Flexibele Leerpaden: We begrijpen dat iedereen een unieke leerstijl heeft. Onze cursus is ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen, met zowel online als fysieke klassen, zodat je kunt leren op een manier die het beste bij jou past.
 • Netwerkmogelijkheden: Door je in te schrijven, word je onderdeel van een gemeenschap van gelijkgestemden. Dit biedt uitstekende netwerkmogelijkheden met medestudenten en professionals, wat van onschatbare waarde kan zijn voor je toekomstige carriĆØre.
 • Toegang tot de Laatste TechnologieĆ«n: We zorgen ervoor dat je werkt met de nieuwste software en tools, waardoor je up-to-date blijft met de huidige industrienormen.

Door te kiezen voor onze Cursus Leergang Geo-ICT, investeer je in een toekomst waarin je niet alleen over de technische vaardigheden beschikt om te slagen in het veld van geo-informatie, maar ook over de praktische ervaring en het professionele netwerk om je carriĆØre naar een hoger niveau te tillen. We zijn toegewijd aan jouw succes en bieden een ondersteunende en stimulerende leeromgeving waar je kunt groeien en je volledige potentieel kunt bereiken. Ontdek de kracht van geo-informatie en hoe je deze kunt gebruiken om een positieve impact te maken op de wereld met onze Cursus Leergang Geo-ICT.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬5995,- Excl. btw

  ā‚¬5995,- Excl. btw

  Dagindeling ( 12 dagen )

  Dag 1

  • De eerste dag gaan we relaxed van start om 9.30 uur.
  • We beginnen met een voorstel ronde zodat jullie elkaar leren kennen
  • Jullie worden ontvangen door cursuscoƶrdinator Violet en Maikel.
  • Violet gaat jullie alles vertellen hoe het opleidingsprogramma eruit ziet en wat de komende paar weken van jullie verwacht wordt.
  • Maikel vertelt jullie over hr zaken, geeft jullie toegang tot jullie geo-ict mail account en tot jullie google agenda waarin jullie planning voor de komende weken al in staat.
  • De directeur van Geo-Informatie Nederland, een grote vereniging in de geosector, gaat jullie wat meer vertellen over de geosector in het algemeen
  • Om ongeveer 15 uur is het einde van de eerste dag. Maikel gaat de trainees die een auto van de zaak gaan rijden de auto mee geven.

  Dag 2

  Geo-ICT Training Center, Nederland - De groep trainees gaat aan de slag met QFieldDe dag begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van QField worden uitgelegd. Hierna gaat jullie zelf aan de slag met het inrichten van QField op je mobiel.Als dat is gelukt gaan jullie in 2-tallen naar buiten om aan de hand van een aantal opdrachten geo-informatie in het terrein in te winnen.Later op de dag gaan jullie klassikaal de ingewonnen informatie tonen in QGIS.

   

  Dag 3

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Geo-ICT Trainee aan de slag met QGISDeze dag krijgt u een compleet overzicht van het pakket. De hele gebruikersinterface wordt doorlopen zodat u daar al snel de weg in weet. De volgende onderwerpen komen in deze eerste dag zeker aan de orde: algemeen gebruik van QGIS, toevoegen van lagen, presentatie en plot-instellingen, het visualiseren van geodata, tekst labels, thematische presentaties (symbologie), render-instellingen, uitwisseling met andere systemen zoals Office, berekenen van lengtes en oppervlaktes, werken met de attributentabel, selecties maken, verschillende geo-standaarden bespreken.

  Dag 4

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Geo-ICT Trainee aan de slag met PDOKDeze dag krijgt u inzicht in de verschillende manieren van het presenteren van data, bijvoorbeeld via raster- of vectormodellen. U gaat aan de slag met verschillende soorten data. Hierin worden verschillende bestandstypen uitgelegd. Ook worden coƶrdinatenstelsels behandelend. Daarbij gaan we in op de ruimtelijke projectie en het georefereren van data.Ā Op een goed gevulde GIS database kunnen diverse bevragingen en analyses losgelaten worden. Dat is de kracht van GIS: analyses doen en de resultaten visualiseren. De cursist oefent met de belangrijkste geoprocessing tools zoals overlay-analyses en buffer-analyses. Daarnaast wordt deze dag verder gewerkt met het inladen van data uit andere bronnen. Hierbij gaan wij in op het gebruik van open data waaronder het gebruik van het Nationaal Geo Register en PDOK.

  Dag 5

  Geo-ICT Training Center, Nederland - QGIS en PostGre SQLDeze laatste dag van de QGIS Basis cursus staat in het teken van het creĆ«ren van nieuwe (geo)data en het aanpassen van bestaande data in QGIS. U leert om zelf kaartlagen aan te maken en daarin nieuwe objecten te tekenen. Daarbij leert u ook om administratieve data over deze objecten in te voeren. Hierbij komt het maken van formulieren voor data-invoer ook aan bod. Verder gaan we fotoā€™s en urlā€™s koppelen aan objecten op de kaart.Ā Na deze dag kan de cursist zelfstandig een GIS-projectbestand opbouwen uit verschillende bronnen en de eigen invoer. Het opslaan van GIS data in een database zoals PostgreSQL komt hierbij ook aan de orde. Afhankelijk van de wens van de deelnemer is er deze dag ook ruimte om te werken met de door de cursist zelf meegebrachte data.

  Dag 6

  De laatste jaren wordt in de landmeetkunde steeds meer GPS toegepast. De nauwkeurigheden die bereikt worden zijn zeer goed maar de landmeter moet wel weten wat hij aan het doen is. Tijdens deze cursus leer je niet alleen de knopjes in te drukken maar je krijgt ook inzicht in wat er aan theorie achter zit en je krijgt meer feeling voor wat je wel en niet moet doen en wanneer je GPS wel of niet moet toepassen.

  Dag 7

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Landmeten met een Total StationTijdens deze dag leert de cursist welke basistheorie ten grondslag ligt aan het meten met een Total Station. De volgende zaken komen aan de orde: basisbegrippen van het coƶrdinatensysteem, coƶrdinatenlijsten, het opstellen van een Total station, het maken van een bekende -en vrije standplaats, netwerk van vaste punten aanleggen met behulp van een Total Station, het uitzetten met behulp van Total Station en het controleren daarvan, het uitvoeren van controlemetingen (palen en ankerbouten), het inmeten van objecten, basisinstellingen van de Total Station, foutenbronnen en hoe deze te voorkomen en hoogtemeting met een Total Station. Na de behandeling van de theorie word er een praktische opdracht uitgevoerd ter verduidelijking van het geheel.

  Dag 8

  Op de eerste AutoCAD dag gaat u kennis maken met AutoCAD, alle basis teken- en bewerkingsfuncties en de verschillende manieren waarop u deze uit kunt voeren komen aan de orde.Ā Deze dag staat in het teken van:

  • Kennismaken met de AutoCAD omgeving;
  • Bekend worden met de instellingen (eenheden, interface, tekenhulpen, etc.);
  • Bekend worden met de commandoregel en het werken met commandoā€™s;
  • Alle standaard teken- en bewerkingsfunctionaliteiten;
  • Gebruik maken van de tekenhulpen(object snaps, dynamic input, grid, etc.).

  Dag 9

  De tweede AutoCAD dag begint met een stukje herhaling van de eerste dag op het geheugen weer even op te frissen. Daarna gaan we tekeningen opmaken zodat ze met alle maten en op schaal kunnen worden geplot.Ā Na deze dag kunt u:

  • Maten aanduiden zoals lengte, radius en hoeken;
  • Tekeningen opmaken en op schaal zetten in de paperspace;
  • Plotten en printen van de tekeningen.

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Tekeningen aanpassen met AutoCAD
  Daarna gaan we kijken naar de eerder besproken functies en hoe we deze nog meer naar onze hand kunnen zetten. Ook gaan we aan de slag met het maken van onze eigen blocks en het toevoegen van ondergrondkaarten.

  In de middag komt het volgende aan bod:

  • Verdieping van de teken- en bewerkingsfuncties;
  • Werken met attachments (xref, afbeeldingen, blocks, pdfā€™s, etc.);
  • Maken en aanpassen van blocks;
  • Complexe tekeningen maken met de opgedane kennis.

  Dag 10

  In deel 1 staan we stil bij de persoonlijkheidstesten die iedereen gedaan heeft. Inzicht in jezelf noemen we dat. Wat zegt dit over diegene, zowel op werk als privƩ gebied? Welke valkuilen zijn voor diegene gevaarlijk om in te stappen? Welke mogelijkhedenheden biedt het en waar liggen de sterke punten van de deelnemer? Ook leren we de deelnemers om zich bewust te zijn van hun omgeving waarin ze werken en om mensen ook in te schatten. Iedere persoon heeft een andere stijl van communiceren en het is handig om daar de eigen communicatie stijl op aan te passen. Dit is ook gelijk een mooi bruggetje naar dagdeel twee.

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Social skills voor trainees

  Dag 11

  Deel 2 staat namelijk in het teken van communicatie. We kijken naar de verschillende stijlen en manieren van communicatie, staan stil bij de effecten van ongelukkige communicatie en gaan oefenen met manieren die voor de deelnemers van belang zijn om te beheersen. Dit doen we door onder andere de volgorde in communicatie en cirkels van invloed te behandelen. Uiteraard is het een utopie om ze in een paar uurtjes alles te leren, maar we geven ze handvatten mee waardoor ze vervolgens zelf in hun eigen praktijk aan de slag kunnen. Centraal in deze tweede sessie staat het sollicitatiegesprek, welke we als praktisch voorbeeld zullen gebruiken in dit dagdeel. Dit alles doen we aan de hand van actieve werkvormen waarin we de deelnemers vooral heel veel aan het werk zetten. Leren doe je door te doen. In een vertrouwde omgeving kunnen de cursisten in alle rust en vrijheidĀ  oefenen met het geleerde.

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Social skills voor trainees

  Dag 12

  Nu je bent afgestudeerd wil je graag aan het werk. Vaak lukt het niet om direct en optimaal op je studierichting aansluitend werk te vinden.

  De veranderingen gaan snel en de werkzaamheden, de functies, de vakgebieden veranderen steeds. Je hebt wel het voordeel dan je goed kunt leren. Samen kijken we hoe we je opleiding, je levenservaring en je vaardigheid goed te kunnen leren in jouw voordeel te gaan benutten.

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Inspirerend toekomstbeeld

  In Nederland gaan we de komende jaren heel veel doen in de openbare ruimte. Denk maar aan de miljoen woningen die we gaan bouwen en alle leidingen die we naar die woningen gaan leggen. En denk maar aan de vele zonnepanelen parken, de windmolenparken. En de wegen, kanalen, rivieren en dijken die we moeten gaan verbeteren.

  Samen kijken we naar je verlangens en hoe je die kunt najagen om die uiteindelijk in je leven te bewerkstelligen. Als je het handig aanpakt worden ze allemaal waar. We beginnen met het opstellen van een CV en linkedin profiel waarin precies staat gepresenteerd wie je bent, wat je kan en wat je plannen zijn.

  We zetten daarna ons Geo-ICT netwerk in. We kijken praktisch en concreet en binnen korte tijd ga je een goede start maken bij Ć©Ć©n van onze opdrachtgevers. Je bent jong en je hebt nog een flinke aantal arbeidsjaren voor de boeg.

  Je gaat uiteindelijk precies doen wat bij je past en waar je goed in bent. Om je dromen waar te maken, dien jeĀ een inspirerend toekomstbeeld voor jezelf te bedenken om in beweging te komen.

  Cursusduur: 13 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Goede startĀ  maken in de geosector
  • Gedegen kennis van inwinnen van geo-informatie in het terrein
  • Vaardig zijn met meerdere CAD en GIS systemen.
  • EĆ©n of meer van de functie uit onze functiecatalogus goed kunnen vervullen
  • Sprong voorwaarts in je persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • Een goede ingang krijgen bij bedrijven en organisaties in de geosector. Dat zijn adviesbureaus, landbouwcollectieven, architectenbureaus, baggerbedrijven, aannemers, data-analysebedrijven, gemeenten, aannemers, ingenieursbureaus, kadaster, landbouwbedrijven, landmeters, landschappen, ministeries, onderwijs, natuurmonumenten, offshore, milieudiensten, provincies, Rijkswaterstaat, softwarebureaus, spoorwegen, veiligheidsregioā€™s, verzekeraars, waterschappen en woningcorporaties

  Trainers

  Violet Bothof

  GIS / Cursuscoƶrdinator
  4.6    
  19 beoordelingen
  45 studenten gingen je voor


  Anoniem

  6 maanden geleden

  Anoniem

  6 maanden geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Leergang Geo-ICT

  De Leergang Geo-ICT cursus is een uitgebreid opleidingsprogramma gericht op het ontwikkelen van vaardigheden in geo-informatie technologieƫn zoals GIS, QGIS, en Spatial Database, ideaal voor zowel beginners als ervaren professionals.

  De cursus omvat essentiƫle onderwerpen zoals GIS en Geo-ICT introductie, geodata visualisatie, het gebruik van QGIS, en het werken met Spatial Database en SQL, waardoor je een grondige kennis opbouwt in geo-ICT.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden willen uitbreiden of opfrissen.

  De cursus duurt 13 dagen en is ontworpen om snel aan de slag te kunnen in de geosector.

  Je leert over het inwinnen van geo-informatie, het gebruik van systemen zoals ArcGIS, QGIS en AutoCAD, en het verrichten van veldwerk. Ook worden soft skills getraind.

  Ja, tijdens de cursus verricht je enkele dagen veldwerk, waardoor je theorie direct in de praktijk toepast.

  De cursus kost ā‚¬5995,- exclusief btw. Er zijn kortingen beschikbaar voor groepen.

  Ja, je kunt ervoor kiezen om de cursus online bij te wonen via Google Meet.

  De cursusdagen zijn van 9.00 tot 16.00 uur, inclusief koffie, thee, lunch en een laptop.

  Ja, na de cursus kun je nog 2 weken vragen stellen aan de docent via e-mail, en er is een optie voor Online Support voor verdere begeleiding.