Cursus MariaDB

Databases Cursusduur: 2 dagen

MariaDB is een open source databasesysteem met enkele voor- en nadelen ten opzichte van MySQL en PostGreSQL. De cursist leert een MariaDB database op te zetten, aan te passen en te onderhouden.

Tijdens de cursus gaat u leren om een database van begin tot eind op te zetten en te beheren. Dit doen we eerst met een oefendatabase maar dit kan later ook met een eigen database gedaan worden. Om deel te kunnen nemen aan de cursus is kennis van SQL niet noodzakelijk, maar wel een pré.

In de cursus leert u hoe u een MariaDB database kan creëren, inrichten, tunen en beheren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen er verschillende onderwerpen aan bod. Zo wordt er begonnen met het installeren van MariaDB en wordt de basis van SQL en relationele databases uitgelegd. Daarna wordt er dieper ingegaan op het opzetten en beheren van de database. U leert het best door zelf aan de slag te gaan met MariaDB en hiermee te oefenen. Daarom gaat u vanaf dag 1 meteen praktisch aan de slag met het bouwen van een database.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling Cursus MariaDB

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag van de cursus begint u met het leren van de achtergrondinformatie van databases. Hierin worden de verschillen met andere databasesystemen, zoals MySQL en PostgreSQL, verteld en worden de basisprincipes van een relationele database behandeld. U leert de basis van SQL queries en gaat een begin maken aan het opzetten van uw eigen database door gebruik te maken van SQL-commando’s.

  Na deze dag kunt u:

  • Een MariaDB omgeving installeren.
  • De basisprincipes van een relationele database benoemen.
  • SQL queries maken.
  • De basisprincipes van een MariaDB database benoemen. (Bijv. Server, Client, Database, Logging, Tabel, Rij, View, Index, Triggers, Stored Procedures).
  • Een MariaDB database opzetten. (Create, Drop, Alter).
  • Een MariaDB database aanpassen. (Select, Insert, Update, Delete).
  Dag 2

  Op dag 2 van de cursus gaat u leren hoe u de MariaDB database kunt beheren en onderhouden. U leert de Transaction Contol Language (TCL) van SQL en gaat bezig zijn met de rechten die een gebruiker kan hebben binnen de database (Bijv. admin of user). U leert een backup te maken van de database en deze ook weer te herstellen (Rollback). Ook leert u wat replicatie van de database inhoudt en hoe u dit kunt toepassen om nog meer data op te kunnen slaan. Tot slot gaan we aan de slag met de beveiliging en monitoring van de database. Aan het einde van dag 2 is er tijd om naar persoonlijke vragen te kijken om u zo het beste op weg te helpen met het opzetten en beheren van uw eigen database.

  Na deze dag kunt u:

  • Benoemen wat indexeren is en dit toepassen in de database.
  • Een MariaDB database beheren en onderhouden.
  • Zorgen dat iedere gebruiker de juiste rechten krijg binnen de database.
  • Zorgen dat de database goed beveiligd is.
  • Een backup maken van een database en ook een database herstellen.
  • Replicatie toe te passen op de database.

  Leerdoelen

  • De cursist kent de achtergrondinformatie van relationele databases weet hoe een database in elkaar zit.
  • De cursist kent de mogelijkheden van een MariaDB database.
  • De cursist kan een MariaDB database opzetten en vullen met data.
  • De cursist kan een database aanpassen en een database onderhouden.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.