Revit Architecture Gevorderd

CAD

CAD

Met de cursus Revit Architecture Gevorderd leert u gevorderde en geavanceerde technieken. Als voorkennis is de cursus Revit Architecture Basis en enig werkervaring met Revit vereist.

Cursusduur: 2 dagen
0
0 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Cursus Revit Architecture Gevorderd

Revit Architecture, een onmisbaar gereedschap voor iedereen die betrokken is bij de wereld van architectuur en bouw, dient als de ruggengraat voor het modelleren van bouwinformatie (BIM). Het stelt ontwerpers in staat om niet alleen in 3D te denken en te werken, maar ook om die ontwerpen met ongekende precisie tot leven te brengen.

Revit Architecture is specifiek ontworpen om het ontwerpproces te ondersteunen van schets tot constructie, met een duidelijke focus op duurzaamheid, efficiëntie en de integratie van geo-informatie. Door de kracht van deze software kunnen gebruikers de impact van hun ontwerpen op de echte wereld beter begrijpen, door het analyseren van zonlicht, schaduwen, en energieconsumptie. Met Revit wordt elk element van een gebouw modelleerbaar en meetbaar, waardoor een nauwkeurige en gedetailleerde weergave van het project mogelijk is. Deze diepgaande aanpak biedt ongeëvenaarde voordelen voor zowel de ontwerpfase als de bouwuitvoering, waarbij elk detail in acht wordt genomen om te verzekeren dat het eindresultaat zowel mooi als functioneel is.

Heb je nog nooit gewerkt met Revit Architecture? Volg dan eerst onze Cursus Revit Architecture Basis.

De essentie van Revit Architecture

Revit Architecture is veel meer dan alleen een tekenprogramma; het is een tool die het volledige bouwproces transformeert. Het hart van Revit ligt in Building Information Modeling (BIM), waarbij elk aspect van een gebouw wordt gemodelleerd in een rijke database. Deze database bevat niet alleen visuele representaties, maar ook technische specificaties, materiaaleigenschappen en andere data die essentieel zijn voor zowel ontwerpers als bouwers. Deze benadering maakt het mogelijk om ontwerpen te optimaliseren voor zowel esthetiek als functionaliteit, terwijl je tegelijkertijd efficiënter werkt door het verminderen van fouten en onvoorziene kosten tijdens de bouw. Met Revit kun je jouw projecten naar een hoger niveau tillen, waarbij geodata en geo-informatie naadloos worden geïntegreerd om duurzame en leefbare ruimtes te creëren.

Belang van geavanceerde kennis in Revit

Het beheersen van geavanceerde kennis in Revit opent nieuwe deuren in de wereld van ontwerp en constructie. Het gaat niet alleen om het verbeteren van je vaardigheden; het is een investering in je toekomst en die van de projecten waar je aan werkt. Door geavanceerde functies van Revit te gebruiken, zoals advanced rendering, ontwerp in fases, en het gebruik van geodata voor nauwkeurige modellering, kun je ontwerpen creëren die niet alleen technisch superieur zijn, maar ook duurzamer en meer in harmonie met de omgeving. Deze diepgaande expertise stelt je in staat om complexe uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te bieden die een verschil maken in de bouwwereld.

Wat ga je leren in de Cursus Revit Architecture Gevorderd

Geavanceerde functies en technieken

Bij de Cursus Revit Architecture Gevorderd duik je dieper in de complexe mogelijkheden die Revit te bieden heeft. Je gaat aan de slag met geavanceerde functies en technieken die essentieel zijn voor het ontwerpen van complexe bouwprojecten. Deze omvatten het importeren en exporteren van gegevens, het werken met externe bestanden, en geavanceerde modelleringstechnieken zoals het creëren van in-place families en complexe onderdelen. Daarnaast leer je over ontwerpopties en hoe je effectief kunt samenwerken binnen een project. Het beheersen van deze vaardigheden stelt je in staat om projecten van hoge kwaliteit te leveren, terwijl je efficiëntie en nauwkeurigheid verhoogt.

Werken met in-place families en advanced rendering

Het ontwikkelen van vaardigheden in het werken met in-place families en het toepassen van advanced rendering technieken vormt een cruciaal onderdeel van de geavanceerde Revit Architecture cursus. Deze vaardigheden stellen je in staat om unieke architecturale elementen te creëren die specifiek zijn voor jouw project, wat bijdraagt aan de originaliteit en functionaliteit van het ontwerp. Daarnaast biedt advanced rendering je de mogelijkheid om jouw ontwerpen op een zeer realistische wijze te presenteren, wat essentieel is voor de communicatie met klanten en stakeholders. Het beheersen van deze technieken verrijkt niet alleen je ontwerpproces maar verhoogt ook de waarde die je levert in elk bouwproject.

Waarom kiezen voor onze Cursus Revit Architecture Gevorderd?

Kiezen voor de cursus Revit Architecture Gevorderd bij Geo-ICT betekent dat je investeert in meer dan alleen een training; je kiest voor een sprong vooruit in je professionele ontwikkeling. Geo-ICT onderscheidt zich door:

 • Expert docenten: Onze cursus wordt gegeven door ervaren professionals die diepgaande kennis van de materie combineren met praktische ervaring.
 • Praktijkgerichte aanpak: Wij geloven in leren door doen. Onze cursus is rijk aan praktische oefeningen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werk.
 • Toegang tot de nieuwste technologieën: Je leert de nieuwste functies en technieken van Revit Architecture, zodat je voorop blijft lopen in de snel evoluerende wereld van BIM.
 • Persoonlijke aandacht: Met kleine klassen zorgen we ervoor dat je de individuele aandacht krijgt die je verdient.

Deze cursus is ontworpen om jouw vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en je voor te bereiden op de uitdagingen van moderne projecten. Je verlaat de cursus niet alleen met geavanceerde kennis van Revit Architecture, maar ook met het vertrouwen om complexe bouwprojecten efficiënter en effectiever te beheren.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  €895,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een herhaling van de basisprincipes van Revit Architecture. Hierna gaat u aan de slag met diverse oefeningen. U leert alles over het importeren en exporteren van bestanden en over het conceptueel ontwerp. Ook leert u werken met massa’s en hoe dit geconverteerd kan worden naar gebouwonderdelen. Daarna leert u het maken van gecompliceerde onderdelen en het maken en gebruiken van in-place families. Ook leert u hoe u component families maakt en bewerkt en hoe u een geneste familie maakt.

  Dag 2

  Op de derde cursusdag leert u werken met component groups. U gaat ook aan de slag met het ontwerp en de analyses en het ontwerpen in fases. U leert welke ontwerpopties u heeft binnen een project en u leert een interference check doorlopen. Daarna leert u alle manieren waarop u een project kunt delen en hoe u het beste samen in een project kunt werken. Ook gaat u aan de slag met advanced rendering.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Leren gebruik te maken van geavanceerde functies binnen Revit.
  • Importeren en exporteren van bestanden.
  • Importeren en het gebruik van externe bestanden.
  • Exporteren naar externe bestanden
  • Conceptueel ontwerp.
  • Werken met massa’s.
  • Converteren van massa’s naar gebouwonderdelen.
  • Maken van gecompliceerde onderdelen.
  • Maken en gebruiken van In-place families.
  • Maken en bewerken van component families.
  • Maken van geneste families.
  • Werken met component groups.
  • Ontwerp en analyses.
  • Ontwerpen in fases.
  • Gebruiken van ontwerpopties
  • Een interference check doorlopen.
  • Ruimteoverzicht met functie kleuren.
  • Revit Architecture worksharing.
  • Project sharing met Workset.
  • Beheren werksets met meerdere gebruikers.
  • Werken met professionals.
  • Werken aan een omgevingsontwerp.
  • Werken met een constructeur.
  • Advanced Rendering; een realistische presentatie maken, een interieur renderen door gebruik te maken van kunstlicht.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Revit Architecture Gevorderd

  Deze cursus biedt geavanceerde kennis en vaardigheden in Revit Architecture, gericht op onderwerpen zoals importeren/exporteren, conceptueel ontwerp, en geavanceerde functies.

  De cursus is ideaal voor ervaren geo-professionals die hun vaardigheden in Revit Architecture willen uitbreiden en verdiepen.

  De cursus is een intensieve 2-daagse training.

  Je leert geavanceerde functies zoals het werken met in-place families, ontwerpopties, en interference checks.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail voor verdere ondersteuning.

  Een basisbegrip van Revit Architecture en ervaring in de geosector zijn aanbevolen.

  De cursus biedt geavanceerde kennis die essentieel is voor complexe projecten in de geosector, waardoor je waarde als professional toeneemt.

  Ja, de cursus omvat hands-on oefeningen om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

  De cursus omvat geavanceerde onderwerpen zoals importeren/exporteren van bestanden, conceptueel ontwerp, werken met massa’s, maken van gecompliceerde onderdelen, en advanced rendering.

  De leerdoelen omvatten het gebruik van geavanceerde functies binnen Revit, zoals het werken met in-place families, component groups, en het uitvoeren van een interference check.