Functie BGT Beheerder

In de functie BGT Beheerder gaat het om het beheren en bijhouden van de BGT kaarten

Een medewerker in de functie BGT beheerder bij een gemeente is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Ze zorgen ervoor dat alle geografische gegevens, zoals wegen, waterwegen, bebouwing en groenvoorzieningen, nauwkeurig en actueel zijn. De BGT beheerder voert controles uit om eventuele fouten of inconsistenties in de gegevens te identificeren en te corrigeren. Ze werken samen met andere instanties en externe partijen om gegevensuitwisseling en afstemming te waarborgen. Daarnaast bieden ze ondersteuning en advies aan interne en externe gebruikers van de BGT-gegevens

Informatie aanvragen  Opleiding

  Naast de standaard CAD en GIS cursussen die iedere medewerker van Geo-ICT Training Center, Nederland volgt en daarna volgt hij ook de Leergang BGT en de Leergang BAG.

   

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Functie BGT Beheerder

  Taken

  • Een BGT-beheerder is verantwoordelijk voor het beheer van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), een digitale kaart van Nederland.
  •  De BGT-beheerder zorgt ervoor dat de gegevens in de BGT accuraat en up-to-date zijn, met inbegrip van wegen, wateren, gebouwen en groenvoorzieningen.
  •  De BGT-beheerder voert controles en validaties uit om de kwaliteit van de gegevens in de BGT te waarborgen.
  •  Als er wijzigingen of updates zijn in het landschap of de infrastructuur, is het de taak van de BGT-beheerder om deze wijzigingen door te voeren in de BGT.
  •  De BGT-beheerder werkt samen met andere instanties en organisaties om ervoor te zorgen dat de gegevens in de BGT consistent zijn met andere basisregistraties, zoals de BAG en de BRT.