Glasvezel kabels inmeten.
Glasvezel kabels inmeten.
Door geheel Nederland worden glasvezel netwerken aangelegd. Dit wordt gedaan door grote aannemers. Als landmeter glasvezelkabels werk je afwisselend buiten en binnen en je hebt veel vrijheid. Als landmeter glasvezelkabels rijd je zelfstandig met je bus van de zaak langs locaties waar glasvezel wordt aangelegd in de regio waar je woont. Wanneer de legploegen de glasvezelkabels in de sleuven leggen kom jij langs om de locatie, diepte en andere attributen zoals type bestrating, eventuele beschermbuis en andere belangrijke gewenste informatie in te winnen. Tijdens het veldwerk gebruik je een GPS-ontvanger en Total station om te data in te winnen. Op kantoor lees je deze metingen in AutoCAD in en doet er bepaalde CAD bewerkingen op om vervolgens de meet data op te leveren aan de organisatie die deze kabels in beheer nemen. Info aanvragen over functie uit de catalogus Naam Email Telefoon nummer
Je volgt de gecertificeerde AutoCAD cursus bij ons en je volgt de leergang landmeetkunde. Training on the job Daarnaast ga je eerst een aantal dagen met een ervaren landmeter mee.
De Landmeter glasvezelkabels is bekend met inmeet- en uitzetwerkzaamheden, verwerking in CAD- en GIS-systemen en heeft onze Leergang Landmeetkunde gevolgd. Vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland wordt deze medewerker ingezet bij landmeet bedrijven in Nederland. Voorbeelden van zulke bedrijven zijn; Ingenieursbureau MUG, Facto-Geo, Leop, Ingenieursbureau RPS en Kempkes Landmeten. De medewerker begint als junior landmeter, waarin hij ook al actief is met geometrische gegevensverwerking. Al studerend groeit hij of zij door naar zelfstandig Landmeter.
Tijdens het veldwerk houd de landmeter zich hoofdzakelijk bezig met het zelfstandig inmeten van de gelegde glasvezelkabels bij graaf- boor- en blaaswerkzaamheden. Bij het inmeten wordt doorgaans zowel de hoofdsleuf ingemeten als de aansluitingen naar huizen en bedrijven. Hierdoor kan precies inzichtelijk worden gemaakt hoe het glasvezelnetwerk in de ondergrond ligt. Daarnaast kan het voorkomen dat uitzet- en inmeetwerkzaamheden worden uitgevoerd voor gerelateerde activiteiten zoals het plaatsen van een POP(Point of Presence)-station. Daarnaast verwerkt de landmeter de ingewonnen data tot een revisietekening met CAD-software. Hierbij worden de revisiegegevens volgens de meet- en tekenvoorschriften van de opdrachtgevers opgeleverd.
Tijdens het werk staat de landmeter voortdurend in contact met de uitvoerder, graafploegen en engineer om tot een goed resultaat te komen.