Functie Software developer

Iemand in de functiec geospatial developer is een softwareontwikkelaar die zich richt op het bouwen van geospatiale applicaties en tools. Ze gebruiken programmeertalen en frameworks om geospatiale functionaliteit toe te voegen aan softwaretoepassingen. Ze werken aan het visualiseren van geospatiale gegevens, het ontwikkelen van interactieve kaarten en het implementeren van geospatiale analyses in applicaties.

Een Geospatial Developer is een professional die zich bezighoudt met het ontwikkelen en implementeren van geospatiale applicaties en systemen. Ze combineren hun expertise in geografische informatie systemen (GIS) en softwareontwikkeling om oplossingen te creëren die gebruikmaken van geografische gegevens. Geospatial Developers werken vaak met verschillende programmeertalen, zoals Python, JavaScript en SQL, om geospatiale analyses uit te voeren, kaarten te maken, locatiegebaseerde diensten te ontwikkelen en geospatiale databases te beheren. Ze kunnen werkzaam zijn in verschillende sectoren, waaronder stedelijke planning, milieu, transport en telecommunicatie, waarbij ze geospatiale technologieën toepassen om ruimtelijke problemen op te lossen en waardevolle inzichten te verkrijgen uit geografische gegevens. Denk daarbij ook een geodata uit het EU Copernicus programma.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Functie Geospatial Developer

Informatie aanvragen  Opleiding

  Iemand in de functie Geospatial Developer heeft minimaal een hbo en heeft één of meer van de volgende cursussen gevolgd: Scrum Master, QGIS en Python, ArcGIS en Python, Smallworld en Magik, TatukGIS en Delphi.

  Vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland wordt de Medewerker Softwareontwikkeling ingezet bij softwarebureaus, opdrachtgevers zoals gemeenten, rijksoverheden, kadaster, ingenieursbureaus, waterschappen, provincies en aannemers.

  Taken

  Iemand in de functie Geospatial Developer heeft de onder andere de volgende taken:

  • Werken met geospatiale gegevensbronnen, zoals satellietbeelden, luchtfoto’s, geografische informatiesystemen (GIS) en openbare gegevenssets. Je verwerkt en analyseert deze gegevens om inzichten te verkrijgen, trends te identificeren en ruimtelijke patronen te begrijpen.
  • Ontwerpen en onderhouden van geospatiale databases die locatiegegevens bevatten. Dit omvat taken zoals gegevensinvoer, gegevensconversie, gegevensbeheer, query-optimalisatie en het implementeren van ruimtelijke databasesystemen
  •  Werken met geospatiale API’s (Application Programming Interfaces) zoals Google Maps API, Mapbox API of OpenStreetMap API. Je integreert deze API’s in applicaties om kaarten en andere geospatiale functies te implementeren. Je kunt aangepaste API’s ontwikkelen om specifieke geospatiale vereisten van een project te ondersteunen