Platform voor starters in de geosector
200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,
50 trainees, omscholers, specialisten en docenten
Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company
Leergang: Drone Survey
De cursus Drone Survey Basis duurt 3 dagen en kost € 1695,- excl. BTW.
Omschrijving
Basiskennis elementaire wiskunde, fotogrammetrie en geodesie is een pré. U leert niet hoe u met een drone moet vliegen, maar hoe u de drone kunt toepassen in de landmeet praktijk.
Inhoud
Deze cursus is bedoeld voor mensen die de fundamentele principes achter het landmeten met een drone willen begrijpen om consistente en nauwkeurige drone-onderzoeken uit te kunnen voeren.
De leergang is een korte maar intensieve training en zorgt ervoor dat u alle benodigde theoretische kennis en praktische inzichten verwerft. De cursus zit vol met zowel de theoretische kennis als de praktische tips die zijn opgedaan gedurende tientallen jaren van surveys vanuit de lucht. Onze docent gaat die kennis met u delen zodat u geen dure beginnersfouten gaat maken.
Deze cursus richt zich op het verwerven van een diepgaand begrip van de fundamentele principes achter het verwerven van geo-informatie met behulp van drones.
Dagindeling
Dag 1: Context en Intro
Een inleiding in de landmeetkunde. Hoe wordt landmeetkunde in Nederland gedaan en in welke situaties is het toepassen van drone interessant. Dit geeft de deelnemers de juiste context en mindset. Wat komt er allemaal bij kijken als je met een drone wilt gaan meten. Welke drones zijn geschikt, waar mag je wel of niet vliegen. Wat is de stand van zaken met betrekking tot het werken met drones. De docent gaat uitleggen hoe de drones worden toegepast. Bij wat voor soort metingen. Wat is dan de uitkomst en de nauwkeurigheid van de metingen. Welke fouten kunnen optreden en hoe kun je die voorkomen.
Dag 2: Een drone survey doen
We zullen ons concentreren op hoe dit precies werkt, welke nauwkeurigheden kunnen worden verkregen, hoe je deze nauwkeurigheden kunt voorspellen en waar je op moet letten als je een drone, een camera en / of een LiDAR-systeem koopt.
In de middag gaat de groep naar het vliegveld Teuge en gaat daar daadwerkelijk een meting doen.
Alle deelnemers gaan een keer zelf de drone laten vliegen. Als het fout gaat dan kan de docent met zijn ‘rij-instructeur’ paneel ingrijpen. De deelnemers krijgen ook uitleg over wat je moet doen om gecertificeerd drone piloot te worden.
Dag 3: Drone survey data verwerken
De deelnemers krijgen kennis verschillende soorten gegevens en eindproducten die met drones worden gemaakt. U leert het verschil tussen vector- en raster datasets, verschillende soorten terreinmodellen en orthofoto mozaïeken en hoe deze datasets worden gemaakt.
Met het pakket PIX4D Mapper gaan de deelnemers de survey data die op dag 2 is verworven verwerken tot een product.
- Inschrijven
Leerdoelen
- Een drone kunen gebruiken als een nauwkeurig meetinstrument.
- Verwerven van een diepgaand begrip van de fundamentele principes achter fotogrammetrie, LiDAR , GPS en geomatica.