Geo-ICT Training Center, Nederland

200 cursussen, 20 online supports,

60 moocs, 10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Cursus: R Programmeren

  • Omschrijving
  • Planning en Aanmelden

Deze cursus R programmeren duurt 3 dagen en kost €1395,- Het softwarepakket R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordeel van R is het object georiënteerde karakter waardoor het vrij eenvoudig is uit te breiden met packages. R is een van de meest gebruikte wetenschappelijke programmeertalen van dit moment. Deze cursus vormt een eerste inleiding waarin de cursist deze taal leert toe te passen bij het uitvoeren van statistische analyses. De ontwikkelomgeving R-Studio (freeware) zal in deze cursus worden gebruikt.

Inhoud

  • Op de eerste dag, wordt er een inleiding gegeven in de basis van R Programmeren. Na de eerste dag is de cursist in staat gegevens in te lezen, bewerkingen uit te voeren, en eenvoudige statistische vragen te beantwoorden met behulp van gegevensselectie, beschrijvende statistiek en plots.
  • Op de tweede dag leert de cursist tabellen maken, deze interpreteren en marginalen te berekenen. Daarnaast krijgt hij/zij inzicht in S3/S4 methoden. Ook wordt er aangeleerd om te gaan met missende waarden en uitzonderingsgevallen als Inf. en NULL. Tot slot heeft de cursist geleerd te werken met R Studio projecten en kennis gemaakt met het schrijven van scripts en functies in R.
  • De derde en laatste dag van de cursus wordt de basiskennis van R Programmeren verfijnd. Aan het eind van deze dag kan de cursist onafhankelijkheidstoetsen uitvoeren op categoriale gegevens en geavanceerde (lineaire) regressiemethoden uitvoeren en interpreteren. Daarnaast is de cursist in staat automatische modelselectiemethoden uit te voeren met R. Verder wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan een aantal principes achter grafische analysemethoden. De cursist kan zelfstandig een aantal veelgebruikte plottypen produceren, aanpassen en interpreteren. Als laatst wordt er nog aandacht besteedt aan de geografische component, er wordt verteld hoe geografische data moet worden ingelezen en op kaartjes geplot.

Bekijk ook de cursus R spatial.

    Voer de volgende code in: captcha