StreetSmart

GIS

GIS

StreetSmart is de nieuwe interactieve web viewer voor alle CycloMedia content, Cyclorama’s, LuchtfotoNL, NederlandObliek en LiDAR puntenwolken. 

Cursusduur: 1 dag

Gegeven door:

Jeroen te Raa

Introductie tot Geografische Informatie Systemen (GIS)

Geo-ICT Training Center, Nederland - Street SmartIn de kern van de moderne geo-informatie en het analyseren van geodata staat het Geografische Informatie Systeem (GIS). Dit krachtige systeem koppelt locatiegegevens (waar dingen zich bevinden) aan beschrijvende informatie (wat die dingen zijn). Hiermee vormt het de basis voor kaartcreatie en analyse, wat essentieel is in bijna elke industrie. Door patronen, relaties en geografische context te begrijpen, verbetert GIS de communicatie, efficiëntie en besluitvorming significant.

Een GIS is niet alleen een software of hardware, maar een geĂŻntegreerd systeem dat geografische data opslaat, beheert, analyseert en visualiseert. Het combineert diverse soorten gegevens over een gedeelde locatie, waardoor het mogelijk is om complexe problemen te benaderen met een geografische dimensie. Denk hierbij aan het identificeren van problemen, het monitoren van veranderingen, het managen van gebeurtenissen, het uitvoeren van voorspellingen, het stellen van prioriteiten en het begrijpen van trends.

Bij Geo-ICT geloven we dat de toekomst van geo-informatie in handen ligt van geavanceerde technologieën zoals StreetSmart. Deze cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te laten maken met de basis van Geografische Informatie Systemen (GIS), maar je ook te verdiepen in de innovatieve wereld van StreetSmart. Door middel van onze uitgebreide benadering leer je hoe je Cyclorama’s, LuchtfotoNL, en LiDAR puntenwolken effectief kunt gebruiken, beheren, en interpreteren, allemaal binnen de gebruiksvriendelijke StreetSmart webviewer.

Het gebruik van HTML5-technologie maakt StreetSmart een krachtige tool die niet alleen toegankelijk maar ook veelzijdig is. Het stelt je in staat om gegevens in diverse formaten in te laden en te transformeren voor analytische doeleinden, verbetering van stedelijke planning, en meer. Deze cursus is zorgvuldig samengesteld om je te voorzien van de praktische vaardigheden en kennis die nodig zijn om deze technologieën te gebruiken voor het analyseren en presenteren van geografische data. Van het navigeren door diepte-cylorama’s tot het gebruik van StreetSmart voor planningsdoeleinden, de cursus dekt alles.

Waarom GIS essentieel is in de moderne wereld

GIS-technologie is niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Het verbindt locatiegegevens met beschrijvende informatie, waardoor we beter inzicht krijgen in onze omgeving en de samenhang tussen verschillende factoren. Deze technologie wordt breed ingezet: van het beheer van natuurlijke hulpbronnen en stadsplanning tot aan noodhulp bij natuurrampen. GIS maakt het mogelijk complexe problemen visueel te maken en te analyseren, waardoor betere besluitvorming en efficiëntere communicatie mogelijk zijn. Door het visualiseren van data biedt GIS nieuwe perspectieven en oplossingen voor uitdagingen in bijna elke sector.

De evolutie van GIS-technologieën

De reis van GIS-technologieën door de tijd is fascinerend. Vanaf de eerste kaarten die handmatig werden getekend tot aan de geavanceerde digitale platforms van vandaag, heeft GIS een lange weg afgelegd. De Cursus StreetSmart belicht hoe moderne GIS-oplossingen, zoals StreetSmart, profiteren van HTML5-technologie voor snellere en veiligere webvisualisaties. Deze evolutie heeft GIS toegankelijker en veelzijdiger gemaakt, waardoor gebruikers complexe geodata kunnen inladen, analyseren en visualiseren zoals nooit tevoren. De technologische vooruitgang in GIS stelt ons in staat om onze wereld met ongekende precisie en inzicht te begrijpen en vorm te geven.

Wat je Zult Leren in de Cursus StreetSmart

Effectief gebruik van Cyclomedia Street Smart

De Cursus StreetSmart leert deelnemers hoe ze de StreetSmart-webviewer van Cyclomedia effectief kunnen gebruiken. Dit omvat het navigeren door panoramische beelden, het analyseren van geodata, en het werken met LiDAR-puntenwolken. Door deze tools te beheersen, kunnen gebruikers gedetailleerde visuele analyses uitvoeren van geografische informatie, wat essentieel is voor een breed scala aan toepassingen in de moderne wereld van geo-informatie. Deze vaardigheden stellen je in staat om data niet alleen te bekijken maar ook te interpreteren en om te zetten in bruikbare inzichten.

Interpretatie van beeldinformatie voor geografische analyses

De vaardigheid om beeldinformatie te interpreteren speelt een cruciale rol in geografische analyses. Door beelden, zoals die van StreetSmart, te analyseren, kunnen gebruikers niet alleen de fysieke wereld om ons heen beter begrijpen, maar ook complexe geografische vraagstukken oplossen. Dit aspect van de Cursus StreetSmart benadrukt het belang van het interpreteren van geodata, zoals Cyclorama’s en LiDAR-puntenwolken, om gedetailleerde inzichten te verkrijgen die essentieel zijn voor effectieve planning en besluitvorming.

Het toepassen van Street Smart in stedelijke planning en infrastructuur

Het integreren van Street Smart-technologie in stedelijke planning en infrastructuurtransformaties is revolutionair. Deze tool biedt planners en ingenieurs de mogelijkheid om met ongekende nauwkeurigheid en diepte stadslandschappen te visualiseren en te analyseren. Van het optimaliseren van verkeersstromen tot het verbeteren van openbare veiligheid, Street Smart faciliteert een meer geĂŻnformeerde besluitvorming. Door het combineren van gedetailleerde beeldgegevens met geodata, kunnen gebruikers complexe stedelijke uitdagingen effectief aanpakken, waardoor de levenskwaliteit in stedelijke gebieden aanzienlijk verbetert.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus StreetSmart?

Het kiezen voor onze Cursus StreetSmart biedt diverse unieke voordelen, die ervoor zorgen dat deelnemers niet alleen leren over de nieuwste GIS-technologieën, maar deze ook efficiënt kunnen toepassen in hun professionele leven. Hieronder vind je enkele kernpunten die onze cursus onderscheiden:

 • Deskundige begeleiding: Onze instructeurs zijn experts in hun vakgebied en brengen een schat aan praktijkervaring mee.
 • Praktische toepassing: De cursus is ontworpen om theorie en praktijk naadloos te integreren, zodat je wat je leert direct kunt gebruiken.
 • Innovatieve technologieĂ«n: We introduceren je aan de voorhoede van GIS-technologie, inclusief de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen.

Door deze aspecten biedt onze cursus een waardevolle en onmisbare leerervaring voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van geografische informatie.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  De cursus begint met een korte presentatie over de mogelijkheden van StreetSmart. Hierna gaat u zelf aan de slag met het inladen van data en dit in de goede vorm zetten. Deze cursus biedt veel ruimte voor eigen inbreng van de cursisten. Afhankelijk van hun vragen en problemen kan het programma worden aangepast.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Effectief gebruik van Cyclomedia Street Smart: Het eerste leerdoel is om de deelnemers vertrouwd te maken met het gebruik van het Cyclomedia Street Smart-pakket. Dit omvat het leren navigeren door de beelden en het begrijpen van de verschillende tools en functies die beschikbaar zijn. Deelnemers moeten leren hoe ze specifieke locaties kunnen opzoeken, inzoomen op beelden, metingen kunnen verrichten en informatie kunnen ophalen uit de beelden.
  • Interpretatie van beeldinformatie: Een belangrijk aspect van Street Smart is het vermogen om beeldinformatie te interpreteren en bruikbare inzichten te verkrijgen. Het tweede leerdoel kan zich richten op het leren identificeren en analyseren van verschillende elementen op straat, zoals verkeersborden, markeringen, infrastructuur en gebouwen. Deelnemers moeten leren hoe ze deze informatie kunnen gebruiken voor het beoordelen van verkeerssituaties, het plannen van routes en het identificeren van potentiĂ«le problemen.
  • Gebruik van Street Smart voor planningsdoeleinden: Een leerdoel kan zijn om te leren hoe Street Smart kan worden gebruikt voor planningsdoeleinden. Dit omvat bijvoorbeeld het leren identificeren van verkeersknelpunten, het evalueren van de verkeersstroom, het analyseren van parkeermogelijkheden en het identificeren van potentiĂ«le verbeteringen in de infrastructuur. Deelnemers moeten leren hoe ze de beelden kunnen gebruiken om data-gedreven beslissingen te nemen bij het plannen en ontwerpen van stedelijke gebieden.
  • Samenwerking en communicatie met Street Smart: Een belangrijk aspect van Street Smart is het vermogen om effectief te communiceren en samen te werken met andere belanghebbenden, zoals collega’s, gemeentelijke instanties en ontwerpers. Het vierde leerdoel kan zich richten op het leren hoe je beelden en bevindingen kunt delen, rapporten kunt genereren en kunt bijdragen aan gezamenlijke planning- en besluitvormingsprocessen. Deelnemers moeten leren hoe ze de informatie en inzichten die ze uit Street Smart halen, kunnen communiceren en effectief kunnen samenwerken met anderen.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over StreetSmart

  Je leert werken met Cyclorama’s, LuchtfotoNL en LiDAR puntenwolken.

  Deze cursus is ideaal voor professionals die geografische data visueel willen analyseren en presenteren.

  De cursus behandelt de StreetSmart web viewer, HTML5 technologie, en het gebruik van diepte-cylorama.

  Je leert data inladen en in de juiste vorm zetten, en navigeren door beelden met Cyclomedia Street Smart.

  Basiskennis van geografische informatiesystemen en webtechnologieën is aanbevolen.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Voor informatie over de cursusduur, neem contact op via e-mail.

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.

  Het leren van StreetSmart stelt je in staat om geavanceerde visuele analyses van geografische data uit te voeren, wat essentieel is in de huidige geosector.