Cursus WebGIS

GIS Cursusduur: 2 dagen

In de cursus leert webmaps te maken. Python, HTML en Javascript worden daarbij gebruikt. Ook zullen we met de database PostgreSQL gaan werken om de data die we willen presenteren op te slaan. 

Tijdens deze cursus WebGIS zullen we eerst gaan kijken welke verschillende onderdelen nodig zijn om een webmap te maken. We beginnen met een achtergrond plaatsen in de webmap. Daarna zullen we met Openlayers een aantal geografische elementen in de web map plaatsen. Daarna zullen we data waarin wij geïnteresseerd zijn in PostGIS (database) plaatsen. Om vervolgens data vanuit de database in de web map te plaatsen. Als laatste zullen we simpele GIS-analyses uitvoeren in de webmap.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1395,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling Cursus WebGIS

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van WebGIS worden uitgelegd. Hierna leert u de basisprincipes van het programmeren met Python, HTML en Javascript. U begint vandaag aan het maken van uw eerste kaart. U leert hoe u het project van een kaart maken opzet en welke stappen er gevolgd moeten worden. U gaat aan de slag met het plaatsen van een achtergrond en leert hierna geografische elementen importeren.

  Dag 2

  Op de tweede dag leert u werken met data. U leert waar u verschillende soorten data kunt vinden en hoe deze geïmporteerd kunnen worden. Ook leert u de beste manieren om de data in uw kaart te verwerken.

  Op de laatste dag leert u analyses maken met de data die u in uw kaart heeft geplaatst. U leert een aantal verschillende analyses en u leert hoe u de resultaten van uw analyses het beste kunt visualiseren.

  Leerdoelen

  • De student kan na deze cursus zelfstandig simpele webmaps maken met Python, HTML en Javascript
  • De student begrijpt hoe de verschillende onderdelen samenwerken om een webmap te maken

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.