GeoWeb Cache

GIS Cursusduur: 1 dag

In deze cursus leert u werk met GeoWebCache. Dit is een veel gebruikte OpenSource oplossing om tiling en caching te implementeren.

In toenemende mate worden kaarten via Web GIS ontsloten voor het grote publiek. Dit brengt met zich mee dat kaarten intensiever gebruikt worden, met mogelijk verlies aan interactiviteit door trage respons. Door gebruik te maken van tiling en caching kunt u enorme snelheidswinst boeken en blijft de performance ook bij intensiever gebruik aan de verwachtingen voldoen. In deze cursus gaat u actief aan de gang met GeoWebCache. De doelgroep voor deze cursus zijn applicatiebeheerders. Enige voorkennis van XML en GIS is niet noodzakelijk, maar wel handig. Verder is ervaring met WFS en WMS inrichten een pré. We gaan in deze cursus eerst in op tiling en caching. Vervolgens kijken we naar de Koppeling met ArcGIS. Vervolgens zal er een kleine workshop GeoWebCaching zijn, waarbij we hetgeen we geleerd hebben in de praktijk verwerken.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een korte uitleg waarin de basisprincipes van het tiling en caching worden behandeld. Hierna wordt er gekeken naar de koppeling met ArcGIS. Hierna gaat u zelf aan de slag. Onder begeleiding van de docent gaat u werken aan diverse oefeningen om het GeoWebCaching onder de knie te krijgen.

  Leerdoelen

  Tijdens deze opleiding leert u in uw eigen omgeving een tiling en caching oplossing toe te passen op basis van GeoWebCache

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over GeoWeb Cache

  Deze cursus richt zich op het leren implementeren en gebruiken van GeoWeb Cache voor het verbeteren van de prestaties van GIS-applicaties.

  De cursus behandelt onderwerpen zoals de basis van GeoWeb Cache, tiling en caching technieken, en integratie met GIS-systemen zoals ArcGIS.

  De cursus is bedoeld voor GIS-professionals, applicatiebeheerders en iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van GIS-prestaties door middel van caching.

  Ja, de cursus omvat praktische workshops waarin deelnemers leren hoe ze GeoWeb Cache kunnen implementeren in real-world GIS-projecten.

  Basiskennis van GIS en ervaring met GIS-software zoals ArcGIS is aanbevolen, maar niet strikt noodzakelijk.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van deelname van Geo-ICT Training Center.

  Het leren van GeoWeb Cache stelt je in staat om de laadsnelheid en efficiëntie van GIS-applicaties te verbeteren, wat cruciaal is voor het verwerken van grote geospatiale datasets.