Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

10 werk naar werk trajecten,

30 trainees

Functie: Data-analist

Omschrijving

Organisaties beschikken over een steeds grotere hoeveelheid aan gegevens, onder meer gerelateerd aan het Stelsel van Basisregistraties en de decentralisaties in het sociale domein. Daarnaast is er een toenemend aanbod van open en big data gerelateerd aan maatschappelijke ontwikkelingen, die relevant zijn voor de ontwikkeling van beleid.

De Geo-ICT data-analist speelt hierin een belangrijke rol. Hij of zij kan werken met vele soorten van data en past op grote schaal geo-data toe. Bijvoorbeeld door het gebruik van GIS om complexe ruimtelijke analyses te doen en de uitkomsten te visualiseren. Daarnaast is de Geo-ICT data-analist verantwoordelijk voor het analyseren en uitvoeren van kwaliteitscontroles van ingewonnen (geo) data en waarborgt hij of zij de betrouwbaarheid van deze gegevens.

Taken

Voorbeelden van de taken van een data analist zijn onder andere:

 • Zorgen voor uitmuntende datakwaliteit en het uitbreiden van de toepassingsmogelijkheden.
 • Waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van data en de analyses daarop.
 • Toepassen van complexe data-analyses voorspelmodellen creeeren.
 • Ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van dashboards en rapportages met moderne BI tooling.
 • Ondersteuning bij inkoopprojecten voor luchtfoto’s en satellietbeeldmateriaal.
 • GIS analyses uitvoeren ten behoeve van o.a. acquisitie en projectvoorbereidingen. Maar ook voor visualisaties, ruimtelijke vraagstukken en verschillende onderzoeksprojecten.
 • Kwaliteitsbeoordeling van beeldmateriaal van drones, luchtfoto’s, satellieten, etc.
 • Bijdragen aan continue proces verbetering van algoritmes, software tools en producten.
 • Info aanvragen over functie uit de catalogus
  Opleiding

  De medewerker Data-Analyse beschikt over een HBO of WO opleiding en volgt bij Geo-ICT Training Center, Nederland de leergang Data-Analyse. Deze leergang bestaat uit de cursussen Python Data Science, R Programmeren en Matlab, SQL en QGIS.

  Vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland wordt de Medewerker Data-Analyse gedetacheerd. Onze data-analisten hebben ook GIS kennis en kennis van de Geo-Basisregistraties. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn; gemeenten, rijksoverheden, kadaster, ingenieursbureau, waterschappen, provincies en aannemers.