Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: WOZ Gebruikersoppervlakte bepalen

De cursus duurt 2 dagen en kost € 1095,-.

Omschrijving

De deelnemer leert de BAG en WOZ administratie kennen en zorgt dat de oppervlaktewaarden gesynchroniseerd worden.

Inhoud

Vanaf 1 januari 2022 wordt het verplicht dat de WOZ woningen gaat waarderen op basis van oppervlakte en niet meer op inhoud zoals voorheen. 

Veel oppervlakte-waarden staan alleen nog maar geregistreerd in de BAG. De waarden in het WOZ-register (zouden) moeten overeenkomen met de waarden in BAG, alleen zijn deze in de WOZ onderverdeeld onder de deelobjecten. Daar waar bijvoorbeeld de extra woonoppervlakte (die is ontstaan door aangebouwde uitbouwen) in de BAG wordt opgeteld bij de totale oppervlakte van het verblijfsobject, worden deze in de WOZ apart geregistreerd.

Om deze gegevens netjes geregistreerd te krijgen kan de gemeente gebruik maken van verschillende bronnen. Het meest nauwkeurige resultaat wordt verkregen als de (digitale) bouwtekeningen van de desbetreffende panden beschikbaar zijn, maar ook aan de hand van luchtfoto’s, geo-obliek foto’s of eventuele 3D-metingen kunnen de oppervlaktes worden bepaald. Bij de werkzaamheden worden meerdere bronnen gebruikt om in een acceptabele tijd tot het meest nauwkeurige resultaat te komen, zonder dat daarbij elk pand individueel bezocht en opgemeten dient te worden.

In deze cursus leert de deelnemer deze werkzaamheden uit te voeren.

Dagindeling

Leerdoelen

  •  


    ContactlesOnline mee doen

    NeeJa