Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: C# leren Programmeren

Deze basiscursus C# programmeren duurt 3 dagen en kost € 1395,-  excl. BTW.

Omschrijving Cursus C# leren Programmeren

C# is een objectgeoriënteerde programmeertaal die vanuit de programmeertaal C is afgeleid. Ook de taal C++ heeft veel gemeen met de taal.

Inhoud

Tijdens deze training maakt u gebruik van Visual Studio. Visual Studio is dé ontwikkelomgeving voor C#. 

Dagindeling

Tijdens de eerste twee dagen van de cursus komen de begrippen data-abstractie met het C# en overerving uitgebreid aan bod. De derde dag van de training is gewijd aan operator overloading en de faciliteiten van de objectgeoriënteerde I/O-bibliotheek. Op de laatste cursusdag komen templates en exception handling aan de orde. Daarnaast wordt er ingegaan op STL (Standard Template Library), het belangrijkste onderdeel van de C# bibliotheek.

Ook komt de class aan bod en de daaraan gerelateerde inline functies in plaats van macro’s, functie-overloading, constructoren en destructoren, initialisatie, deep versus shallow copy en namespaces. Er wordt gekeken wanneer er gebruikt wordt gemaakt van overerving. Er worden zowel base als derived classes gecreëerd. Ook wordt er besproken hoe variabelen kunnen worden gedeclareerd. Zo heb je de private, protected en public member-variabelen. C# heeft nog veel meer mogelijkheden, namelijk: references, type-conversie, geheugenbeheer met new en delete, templates, exception-handling en namespaces. Overige onderdelen van de standaardbibliotheek, waaronder de I/O-bibliotheek. Overriding Polymorhism, Abstract classes, interfaces en exception handling, Packages en import statements, Filesystem I/O, Threading.

Leerdoelen

  • De cursist heeft kennis van de C# syntax
  • Je kan de besproken C# specifieke concepten toepassen in de praktijk
  • De cursist is bekend met de voor en nadelen van de programmeertaal C# en alles wat daarbij komt kijken


    ContactlesOnline mee doen

    NeeJa
    Cursussen waar u wellicht ook in geïnteresseerd bent: