Cursus BricsCAD Basis

CAD Cursusduur: 3 dagen

Tijdens de cursus BricsCAD Basis maakt u kennis met alle basisfuncties van BricsCAD zodat u in staat bent zelfstandig tekeningen te maken.

De cursus start met de installatie van de software en een kennismaking met de interface. Vervolgens wordt er gewerkt met tekeningen, hulpmiddelen en tekenlagen. Het tekenen van cirkels, rechthoeken, eclipsen, veelhoeken en donuts zullen daarna aan bod komen. Deze objecten kunnen vervolgens geselecteerd, bewerkt en/of verwijderd worden. Na deze cursus kunt u de vervolg cursus BricsCAD gevorderd volgen. Rondom BricsCAD, dat veel lijkt op AutoCAD, ontstaat een snel groeiende community van gebruikers en developers. Steeds meer ondernemingen kiezen voor BricsCAD.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling BricsCAD Basis

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag leren de cursisten het BricsCAD-pakket te installeren. De functionaliteiten van BricsCAD worden uitgelegd en er wordt kennisgemaakt met de interface. Er wordt een basis gelegd voor het tekenen van objecten in BricsCAD door middel van oefeningen die onder begeleiding van de docent worden gemaakt.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de vaardigheden die op de eerste dag zijn opgedaan verder uitgewerkt. Er wordt geoefend met het maken van verschillende vormen en het bewerken hiervan. Ook wordt er gewerkt met verschillende functies zoals Grips, Blokken en tekst toevoegen. Na afloop van deze cursusdag kan de cursist zelfstandig een eenvoudige tekening maken in BricsCAD.

  Dag 3

  Tijdens de laatste cursusdag gaan de cursisten aan de slag met geavanceerde bewerkingen van het BricsCAD programma. Ook wordt er aandacht besteed aan het meten en dimensioneren van de tekeningen. Tot slot leren de cursisten hoe de tekening omgezet kan worden naar een printbaar format.

  Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten een certificaat.

  Leerdoelen BricsCAD Basis cursus

  BricsCAD kunnen installeren.Werken met verschillende functie binnen BricsCAD.Verschillende objecten kunnen tekenen.Eenvoudige en geavanceerde bewerkingen kunnen uitvoeren.Maten toevoegen.Kennis van de volgende onderwerpen:Weergave instellen.Eigenschappen van objecten.Eenvoudige bewerkingen.Polylijnen.Geavanceerde bewerkingen.Grips, Tekst, Blokken.Meten en dimensioneren.Papierruimte en afdrukken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over BricsCAD Basis

  De Cursus Bricscad Basis is een gecertificeerde training gericht op het aanleren van de basisvaardigheden in Bricscad, een veelgebruikte software in de geosector. De cursus duurt 3 dagen en kost €1095,-.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals die hun kennis willen opfrissen, en omscholers die een carrière in de geosector overwegen.

  Tijdens de Cursus Bricscad Basis leer je hoe je met Bricscad werkt voor het creëren en bewerken van geografische data, het uitvoeren van spatial queries en het inrichten van databases met geo-informatie.

  Voor de Cursus Bricscad Basis zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Basiskennis van geografische informatiesystemen is wel een pre.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Ja, de cursus combineert theoretische kennis met praktische oefeningen, zodat je direct ervaring opdoet met het toepassen van Bricscad in realistische scenario’s.

  Ja, tijdens en na de cursus bieden we online ondersteuning voor vragen en extra begeleiding.

  Ja, voor bedrijven of groepen die meerdere medewerkers willen inschrijven, bieden we speciale groepskortingen. Neem contact op voor meer informatie.

  Onze Cursus Bricscad Basis wordt gegeven door ervaren instructeurs met uitgebreide kennis van de geosector. Bovendien bieden we een unieke mix van theorie en praktijk, afgestemd op de huidige eisen van de