Cursus BricsCAD Basis

CAD Cursusduur: 3 dagen

Tijdens de cursus BricsCAD Basis maakt u kennis met alle basisfuncties van BricsCAD zodat u in staat bent zelfstandig tekeningen te maken.

De cursus start met de installatie van de software en een kennismaking met de interface. Vervolgens wordt er gewerkt met tekeningen, hulpmiddelen en tekenlagen. Het tekenen van cirkels, rechthoeken, eclipsen, veelhoeken en donuts zullen daarna aan bod komen. Deze objecten kunnen vervolgens geselecteerd, bewerkt en/of verwijderd worden. Na deze cursus kunt u de vervolg cursus BricsCAD gevorderd volgen. Rondom BricsCAD, dat veel lijkt op AutoCAD, ontstaat een snel groeiende community van gebruikers en developers. Steeds meer ondernemingen kiezen voor BricsCAD.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling BricsCAD Basis

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag leren de cursisten het BricsCAD-pakket te installeren. De functionaliteiten van BricsCAD worden uitgelegd en er wordt kennisgemaakt met de interface. Er wordt een basis gelegd voor het tekenen van objecten in BricsCAD door middel van oefeningen die onder begeleiding van de docent worden gemaakt.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de vaardigheden die op de eerste dag zijn opgedaan verder uitgewerkt. Er wordt geoefend met het maken van verschillende vormen en het bewerken hiervan. Ook wordt er gewerkt met verschillende functies zoals Grips, Blokken en tekst toevoegen. Na afloop van deze cursusdag kan de cursist zelfstandig een eenvoudige tekening maken in BricsCAD.

  Dag 3

  Tijdens de laatste cursusdag gaan de cursisten aan de slag met geavanceerde bewerkingen van het BricsCAD programma. Ook wordt er aandacht besteed aan het meten en dimensioneren van de tekeningen. Tot slot leren de cursisten hoe de tekening omgezet kan worden naar een printbaar format.

  Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten een certificaat.

  Leerdoelen BricsCAD Basis cursus

  BricsCAD kunnen installeren.Werken met verschillende functie binnen BricsCAD.Verschillende objecten kunnen tekenen.Eenvoudige en geavanceerde bewerkingen kunnen uitvoeren.Maten toevoegen.Kennis van de volgende onderwerpen:Weergave instellen.Eigenschappen van objecten.Eenvoudige bewerkingen.Polylijnen.Geavanceerde bewerkingen.Grips, Tekst, Blokken.Meten en dimensioneren.Papierruimte en afdrukken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.