Cursus BricsCAD Basis

CAD

CAD

Tijdens de cursus BricsCAD Basis maakt u kennis met alle basisfuncties van BricsCAD zodat u in staat bent zelfstandig tekeningen te maken.

Cursusduur: 3 dagen
0
13 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Introductie tot CAD en in de cursus BricsCAD

In de wereld van ontwerp en techniek is CAD (Computer-Aided Design) een onmisbare tool geworden. Het stelt professionals in staat om met precisie technische tekeningen, complexe ontwerpen, en gedetailleerde modellen te creëren. BricsCAD tilt deze mogelijkheden naar een hoger niveau door een gebruiksvriendelijk platform te bieden dat compatibel is met de industrie-standaard .dwg-bestandsformaat.

BricsCAD, ontwikkeld door Bricsys, onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en efficiëntie. Het ondersteunt niet alleen traditionele 2D-tekeningen maar ook geavanceerde 3D-modellering, waardoor het een uitstekende keuze is voor uiteenlopende disciplines, van architectuur tot engineering. Wat BricsCAD bijzonder maakt, is de toegankelijkheid voor beginners zonder in te boeten aan de diepgang en functionaliteit die gevorderde gebruikers vereisen. Dit wordt bereikt door een intuïtieve interface en een reeks tools die ontwerp en innovatie stimuleren.

Geo-ICT biedt een Cursus BricsCAD Basis die speciaal is ontworpen om zowel nieuwe als ervaren CAD-gebruikers te voorzien van de kennis en vaardigheden om dit krachtige platform te benutten. Door de focus te leggen op praktische toepassingen en het aanleren van efficiënte workflows, biedt Geo-ICT cursisten een solide basis om hun ontwerp- en modelleringsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu geïnteresseerd bent in geografische data, het inrichten van databases of het werken met spatial queries, deze cursus biedt inzicht in hoe BricsCAD kan worden ingezet voor het efficiënt beheren en visualiseren van complexe data.

De keuze voor Geo-ICT voor het volgen van deze cursus is niet alleen gebaseerd op hun expertise en ervaring in de wereld van Geo-Informatie Systemen (GIS) en CAD, maar ook op hun vermogen om een leeromgeving te creëren die zowel inspireert als motiveert. Met een aanpak die zowel gemoedelijk als gezaghebbend is, streeft Geo-ICT ernaar elke cursist te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in het gebruik van BricsCAD voor hun professionele projecten.

Door te kiezen voor de Cursus BricsCAD Basis bij Geo-ICT, maak je niet alleen kennis met de basisprincipes van CAD, maar leer je ook hoe je deze principes kunt toepassen in de praktijk, met behulp van BricsCAD’s krachtige en flexibele toolset. Dit maakt de cursus een waardevolle investering voor iedereen die zijn vaardigheden in CAD wil verbeteren en zijn ontwerpmogelijkheden wil uitbreiden.

Na deze cursus kunt u de vervolg cursus BricsCAD gevorderd volgen. Rondom BricsCAD, dat veel lijkt op AutoCAD, ontstaat een snel groeiende community van gebruikers en developers. Steeds meer ondernemingen kiezen voor BricsCAD.

Wat is CAD?

CAD, of Computer-Aided Design, is een technologie die het mogelijk maakt voor ontwerpers, ingenieurs, en architecten om hun creaties met ongekende precisie en efficiëntie te ontwikkelen. In plaats van te vertrouwen op handmatige tekenprocessen, biedt CAD software zoals BricsCAD gebruikers de tools om digitale 2D-tekeningen en 3D-modellen te creëren, te wijzigen, en te analyseren.

Het mooie van CAD is dat het niet alleen de productiviteit verhoogt, maar ook de kwaliteit van het ontwerp verbetert door nauwkeurige simulaties en analyses mogelijk te maken. Dit betekent dat je fouten kunt opsporen en corrigeren lang voordat het project daadwerkelijk wordt gebouwd of geproduceerd, wat zowel tijd als geld bespaart. Bovendien maakt de interoperabiliteit van moderne CAD-systemen zoals BricsCAD het mogelijk om ontwerpgegevens gemakkelijk te delen en samen te werken aan projecten, ongeacht waar je teamleden zich bevinden.

Een ander significant voordeel van CAD is de mogelijkheid om bibliotheken met standaardontwerpelementen te gebruiken, waardoor je niet elke bout of moer vanaf nul hoeft te tekenen. Dit, gecombineerd met de krachtige automatiseringstools voor taken zoals het genereren van bill of materials en het plannen van snijlijsten, maakt CAD onmisbaar in de hedendaagse ontwerp- en productieprocessen.

Door je te verdiepen in de wereld van CAD met de Cursus BricsCAD Basis van Geo-ICT, ontgrendel je een wereld van mogelijkheden. Niet alleen leer je hoe je deze krachtige tool kunt gebruiken om je ontwerpprocessen te stroomlijnen, maar je wordt ook onderdeel van een gemeenschap die de grenzen van creativiteit en innovatie voortdurend verlegt. Of je nu aan de slag gaat met complexe 3D-modellering of gedetailleerde technische tekeningen, CAD biedt je de vrijheid om je visie met precisie tot leven te brengen.

Laten we ons nu verdiepen in het specifieke aanbod van Geo-ICT’s Cursus BricsCAD Basis en ontdekken hoe deze cursus jou kan helpen om meester te worden over je ontwerpen.

Overzicht van BricsCAD

BricsCAD is meer dan zomaar een CAD-programma; het is een krachtig, kosteneffectief, en gebruiksvriendelijk ontwerpplatform dat zowel 2D-tekenen als 3D-modellering naar een hoger niveau tilt. Wat BricsCAD onderscheidt van andere CAD-software, is zijn unieke combinatie van compatibiliteit met de .dwg-bestandsindeling, geavanceerde functies, en een intuïtieve interface die het toegankelijk maakt voor gebruikers van alle niveaus.

Vanaf het moment dat je begint met BricsCAD, zul je merken hoe gemakkelijk het is om te navigeren door de gebruikersinterface. Dit maakt het leren en aanpassen aan het platform soepel, zelfs voor degenen die nieuw zijn in de wereld van CAD. Voor ervaren gebruikers biedt BricsCAD geavanceerde modelleringsopties en automatiseringstools die helpen om ontwerpprocessen te versnellen en de productiviteit te verhogen.

Een van de meest geprezen eigenschappen van BricsCAD is zijn flexibiliteit. Of je nu werkt aan complexe architectonische ontwerpen, ingenieuze mechanische onderdelen, of gedetailleerde elektrotechnische schema’s, BricsCAD biedt de tools en functies die je nodig hebt om je projecten met precisie uit te voeren. Bovendien, met ondersteuning voor 3D direct modeling, BIM, en mechanische ontwerptools, opent BricsCAD de deur naar nieuwe mogelijkheden voor creativiteit en innovatie in je ontwerpen.

Geo-ICT’s Cursus BricsCAD Basis is ontworpen om je een grondige introductie te geven tot dit veelzijdige platform. Door deel te nemen aan deze cursus, niet alleen leer je hoe je de basisfunctionaliteiten van BricsCAD effectief kunt gebruiken, maar krijg je ook inzicht in hoe je complexe ontwerpvraagstukken kunt oplossen met de software. Het curriculum is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat je aan het einde van de cursus niet alleen comfortabel bent met BricsCAD, maar dat je ook bent uitgerust met de kennis en vaardigheden om je ontwerpen naar een hoger niveau te tillen.

Geo-ICT zet zich in voor het bieden van een leerervaring van hoge kwaliteit, waarbij praktische oefeningen en real-world voorbeelden centraal staan. Dit benadrukt de toewijding van Geo-ICT aan het ondersteunen van jouw leerproces, zodat je vol vertrouwen en met kennis kunt beginnen aan jouw avontuur in de wereld van CAD met BricsCAD als je gereedschap.

Laat me weten wanneer je klaar bent voor de volgende stappen of meer informatie nodig hebt.

Wat ga je leren in de Cursus BricsCAD Basis

Basisvaardigheden en Interface

Als je begint met de Cursus BricsCAD Basis bij Geo-ICT, zul je al snel merken hoe toegankelijk en krachtig de BricsCAD-interface is. Dit platform is ontworpen om je vanaf dag één productief te maken, ongeacht je ervaringsniveau. Hier zijn enkele van de kernaspecten die we zullen behandelen om je te helpen de basis onder de knie te krijgen:

 • Navigatie en aanpassing van de werkruimte: Leer hoe je de interface naar jouw hand kunt zetten, zodat je efficiënter kunt werken.
 • Het gebruik van teken- en modificatiecommando’s: Een essentiële vaardigheid voor elke CAD-gebruiker, waarmee je de basis legt voor alle ontwerpen die je gaat maken.
 • Laagbeheer en objectselectie: Cruciaal voor het organiseren van je tekeningen en het werken met complexe ontwerpen.

Door deze basisvaardigheden te beheersen, open je de deur naar meer geavanceerde technieken en mogelijkheden binnen BricsCAD. Geo-ICT legt een sterke focus op praktijkgericht leren, wat betekent dat je veel hands-on ervaring zult opdoen door:

 • Praktische oefeningen die je helpen de geleerde concepten toe te passen.
 • Projecten die ontworpen zijn om je uit te dagen en je creativiteit te stimuleren.
 • Persoonlijke begeleiding en feedback om je leerproces te ondersteunen.

We zorgen ervoor dat je niet alleen leert hoe je iets moet doen, maar ook waarom het belangrijk is, waardoor je een dieper inzicht krijgt in zowel de software als de best practices in CAD-ontwerp. De interface van BricsCAD is intuïtief, maar vol krachtige tools die wachten om door jou ontdekt te worden. Geo-ICT helpt je bij elke stap van dit ontdekkingsproces, zodat je zelfverzekerd en bekwaam wordt in het gebruik van BricsCAD voor jouw projecten.

Naarmate je vordert, zul je merken dat BricsCAD veel meer te bieden heeft dan alleen de basis. Maar elke expertreis begint met een eerste stap, en de Cursus BricsCAD Basis bij Geo-ICT is jouw poort naar de wereld van professioneel CAD-ontwerp. Met de juiste basisvaardigheden en een begrip van de interface kun je beginnen met het ontwerpen en creëren met vertrouwen en precisie.

Laat me weten wanneer je klaar bent om verder te gaan met de volgende sectie of als je meer informatie nodig hebt.

Werken met Geografische Data

In de Cursus BricsCAD Basis van Geo-ICT duik je diep in de wereld van geografische data en leer je hoe je deze cruciale informatie effectief kunt beheren en visualiseren binnen BricsCAD. Werken met geografische data opent een wereld van mogelijkheden voor projecten die variëren van stedenbouw tot milieubeheer. Hier zijn enkele kernpunten die we zullen behandelen:

 • Importeren van geografische data: Je leert hoe je verschillende soorten geografische data, zoals Shapefiles en CSV-bestanden, kunt importeren in BricsCAD.
 • Visualisatie en analyse: Ontdek hoe je deze data visualiseert op een manier die zinvol is voor jouw projecten en hoe je analyses kunt uitvoeren om inzichten te verkrijgen.
 • Integratie met GIS-systemen: We behandelen ook hoe BricsCAD kan worden geïntegreerd met GIS-systemen zoals QGIS, waardoor je nog meer tools krijgt voor het beheren en analyseren van ruimtelijke data.

De vaardigheden die je in deze sectie van de cursus opdoet, stellen je in staat om:

 • Efficiënt geografische data te integreren in je CAD-ontwerpen.
 • Complexe ruimtelijke vraagstukken te analyseren en op te lossen.
 • Beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige ruimtelijke analyses.

Geo-ICT zorgt ervoor dat je hands-on ervaring opdoet met echte datasets, waardoor je praktische ervaring opdoet die direct toepasbaar is in je werk. Of je nu werkt aan een project voor stedelijke ontwikkeling, milieubeheer, of gewoon geïnteresseerd bent in de kracht van geografische data binnen CAD, deze cursus biedt je de kennis en tools die je nodig hebt om te slagen.

Het werken met geografische data in BricsCAD, ondersteund door de expertise van Geo-ICT, is niet alleen een vaardigheid; het is een manier om je projecten naar een hoger niveau te tillen, met precisie en inzicht die alleen deze geavanceerde tools kunnen bieden. Bereid je voor om de wereld van CAD en geografische data te verkennen zoals je nooit eerder hebt gedaan, en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw ontwerpen en analyses.

Laat me weten wanneer je klaar bent om door te gaan naar de volgende sectie of als je aanvullende informatie nodig hebt.

Spatial Queries en Database Inrichten

Een essentieel onderdeel van het werken met geografische data in BricsCAD, dat je zult ontdekken tijdens de Cursus BricsCAD Basis bij Geo-ICT, is het uitvoeren van spatial queries en het inrichten van databases. Deze vaardigheden stellen je in staat om niet alleen geografische data efficiënt te beheren, maar ook om complexe ruimtelijke analyses uit te voeren die cruciaal zijn voor veel projecten. Hier zijn enkele aspecten die we zullen behandelen:

 • Begrijpen van spatial queries: Leer de basisprincipes van het opstellen en uitvoeren van spatial queries om specifieke gegevens uit grote datasets te halen.
 • Database inrichten voor ruimtelijke data: Ontdek hoe je een database inricht die geoptimaliseerd is voor het opslaan en ophalen van ruimtelijke informatie.

Door deze technieken onder de knie te krijgen, kun je:

 • Gegevens efficiënt filteren op basis van ruimtelijke criteria.
 • Ruimtelijke relaties tussen verschillende datasets analyseren.
 • Data visualiseren op een manier die inzicht geeft in complexe ruimtelijke patronen.

Geo-ICT zorgt ervoor dat je leert hoe je deze geavanceerde functies kunt gebruiken in BricsCAD, met behulp van zowel theoretische kennis als praktische oefeningen. Of je nu geïnteresseerd bent in stedelijke planning, milieuonderzoek, of een ander veld waarin ruimtelijke data een rol speelt, deze cursus biedt je de tools en kennis die je nodig hebt.

Het inrichten van een database en het uitvoeren van spatial queries zijn vaardigheden die jouw mogelijkheden om met geografische informatie te werken aanzienlijk uitbreiden. Met de steun van Geo-ICT en de Cursus BricsCAD Basis, ben je goed uitgerust om deze uitdagingen aan te gaan en je projecten naar een hoger niveau van precisie en inzicht te tillen.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus BricsCAD Basis?

Het kiezen van de juiste cursus voor het leren van CAD kan een uitdaging zijn, maar Geo-ICT’s Cursus BricsCAD Basis onderscheidt zich door een aantal sleutelfactoren die het de ideale keuze maken voor iedereen die zijn vaardigheden in CAD wil ontwikkelen. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus jouw tijd en investering waard is:

 • Ervaring en Expertise: Geo-ICT beschikt over jarenlange ervaring en een diepgaande expertise in het veld van Geo-Informatie Systemen (GIS) en CAD. Onze instructeurs zijn gepassioneerde professionals die hun kennis en ervaring graag delen.
 • Praktijkgerichte Aanpak: Wij geloven in leren door te doen. Onze cursus is ontworpen om je praktische ervaring te bieden met BricsCAD, zodat je direct kunt beginnen met het toepassen van wat je hebt geleerd in je eigen projecten.
 • Kleine Klasgroottes: Door onze klasgroottes klein te houden, garanderen we dat je de aandacht en ondersteuning krijgt die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Bovendien biedt de Cursus BricsCAD Basis bij Geo-ICT:

 • Toegang tot de nieuwste BricsCAD-software: Je werkt met de meest actuele versie van BricsCAD, waardoor je kennis up-to-date blijft met de nieuwste functies en tools.
 • Een Stevige Basis: Of je nu compleet nieuw bent in CAD of je bestaande vaardigheden wilt verdiepen, deze cursus biedt je een solide basis waarop je kunt voortbouwen.
 • Flexibiliteit: We begrijpen dat iedereen een druk leven heeft, daarom bieden we flexibele cursusdata aan die passen bij jouw schema.

Door te kiezen voor Geo-ICT’s Cursus BricsCAD Basis, kies je niet alleen voor een cursus die je de basisbeginselen van CAD leert. Je kiest voor een leerervaring die je voorbereidt op de toekomst, ondersteund door een team van experts die toegewijd zijn aan jouw succes. Of je nu je carrière wilt vooruit helpen, je vaardigheden wilt uitbreiden, of gewoon een nieuwe hobby wilt verkennen, onze cursus biedt de kennis, de praktijkervaring, en de ondersteuning die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Bereid je voor om jezelf te onderscheiden in de wereld van CAD met de Cursus BricsCAD Basis van Geo-ICT. Ontdek hoe onze benadering van leren je niet alleen de tools geeft, maar ook het vertrouwen en de vaardigheden om je ontwerpen tot leven te brengen.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  €895,- Excl. btw

  Dagindeling BricsCAD Basis

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag leren de cursisten het BricsCAD-pakket te installeren. De functionaliteiten van BricsCAD worden uitgelegd en er wordt kennisgemaakt met de interface. Er wordt een basis gelegd voor het tekenen van objecten in BricsCAD door middel van oefeningen die onder begeleiding van de docent worden gemaakt.

  Als vast zelf wilt oefenen met BricsCAD kun je een trial downloaden en die vast op je laptop zetten.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de vaardigheden die op de eerste dag zijn opgedaan verder uitgewerkt. Er wordt geoefend met het maken van verschillende vormen en het bewerken hiervan. Ook wordt er gewerkt met verschillende functies zoals Grips, Blokken en tekst toevoegen. Na afloop van deze cursusdag kan de cursist zelfstandig een eenvoudige tekening maken in BricsCAD.

  Dag 3

  Tijdens de laatste cursusdag gaan de cursisten aan de slag met geavanceerde bewerkingen van het BricsCAD programma. Ook wordt er aandacht besteed aan het meten en dimensioneren van de tekeningen. Tot slot leren de cursisten hoe de tekening omgezet kan worden naar een printbaar format.

  Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten een certificaat.

  Cursusduur: 3 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen BricsCAD Basis cursus

  • BricsCAD kunnen installeren.
  • Werken met verschillende functie binnen BricsCAD.
  • Verschillende objecten kunnen tekenen.
  • Eenvoudige en geavanceerde bewerkingen kunnen uitvoeren.Maten toevoegen.
  • Kennis van de volgende onderwerpen:Weergave instellen.
  • Eigenschappen van objecten.
  • Eenvoudige bewerkingen.
  • Polylijnen.
  • Geavanceerde bewerkingen.Grips, Tekst, Blokken.
  • Meten en dimensioneren.
  • Papierruimte en afdrukken.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over BricsCAD Basis

  De Cursus Bricscad Basis is een gecertificeerde training gericht op het aanleren van de basisvaardigheden in Bricscad, een veelgebruikte software in de geosector. De cursus duurt 3 dagen en kost €1095,-.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals die hun kennis willen opfrissen, en omscholers die een carrière in de geosector overwegen.

  Tijdens de Cursus Bricscad Basis leer je hoe je met Bricscad werkt voor het creëren en bewerken van geografische data, het uitvoeren van spatial queries en het inrichten van databases met geo-informatie.

  Voor de Cursus Bricscad Basis zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Basiskennis van geografische informatiesystemen is wel een pre.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Ja, de cursus combineert theoretische kennis met praktische oefeningen, zodat je direct ervaring opdoet met het toepassen van Bricscad in realistische scenario’s.

  Ja, tijdens en na de cursus bieden we online ondersteuning voor vragen en extra begeleiding.

  Ja, voor bedrijven of groepen die meerdere medewerkers willen inschrijven, bieden we speciale groepskortingen. Neem contact op voor meer informatie.

  Onze Cursus Bricscad Basis wordt gegeven door ervaren instructeurs met uitgebreide kennis van de geosector. Bovendien bieden we een unieke mix van theorie en praktijk, afgestemd op de huidige eisen van de