SketchUp Gevorderd

CAD

CAD

In de cursus Google SketchUp Gevorderd worden de complexere functies van SketchUp Pro behandeld. Als voorkennis is Sketchup Basis vereist.

Cursusduur: 1 dag
0
0 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Cursus SketchUp Gevorderd

In de fascinerende wereld van 3D-ontwerp heeft SketchUp zich ontpopt als een onmisbare tool voor zowel professionals als hobbyisten. Of je nu een architect bent die complexe gebouwen ontwerpt, een interieurontwerper die ruimtes tot leven brengt, of simpelweg iemand met een passie voor het visualiseren van ideeën, SketchUp biedt een platform waarop jouw creativiteit geen grenzen kent.

Het gebruiksgemak van SketchUp is ongeëvenaard. Met een intuïtieve interface en gebruiksvriendelijke tools kun je snel van start gaan met het vormgeven van je ideeën. Het begint allemaal met een simpele schets. Voordat je het weet, transformeer je die schets in een volledig ontwikkelde 3D-omgeving, compleet met texturen, schaduwen, en een oneindige reeks aan aanpassingsmogelijkheden.

Een van de krachtigste aspecten van SketchUp is de community en de 3D Warehouse. Stel je voor: een bibliotheek aan de vingertoppen waar je kunt duiken in een eindeloze zee van modellen, gecreëerd door gebruikers over de hele wereld. Van meubelstukken tot voertuigen, van landschapselementen tot volledige steden, de 3D Warehouse biedt alles wat je nodig hebt om je project naar een hoger niveau te tillen.

Deze cursus gaat dieper in op geavanceerde functies, zoals het werken met bibliotheken, het maken van animaties, en het opzetten van presentaties in diverse schalen en aanzichten. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor iedereen die streeft naar professionaliteit in hun 3D-ontwerpen.

Geo-informatie speelt een cruciale rol in de hedendaagse samenleving. Van stedelijke planning tot milieubeheer, de manier waarop we interacteren met onze wereld wordt steeds meer gevormd door onze vermogen om complexe geodata te visualiseren en te manipuleren. SketchUp, in de handen van kundige gebruikers, wordt een krachtig instrument in dit veld.

Heb je nog geen ervaring met SketchUp? Volg dan eerst onze Cursus SketchUp Basis.

De kracht van SketchUp Pro voor geavanceerde ontwerpen

SketchUp Pro tilt 3D-ontwerp naar een ongekend niveau met zijn geavanceerde functies, die zowel voor de ervaren professional als voor de enthousiaste beginner onmisbaar zijn. Deze versie van SketchUp staat bekend om zijn robuustheid en de mogelijkheid om complexe ontwerpen met gemak te creëren en te manipuleren. Maar wat maakt SketchUp Pro nu echt de keuze voor gevorderden in de wereld van 3D-modellering?

 • Geavanceerde Modelleringstools: SketchUp Pro biedt een uitgebreide reeks aan gereedschappen die je in staat stellen om met precisie en flexibiliteit te werken. Van het creëren van gedetailleerde organische vormen tot het efficiënt beheren van componenten en lagen, SketchUp Pro heeft alles wat je nodig hebt om je visie tot leven te brengen.
 • LayOut: Een krachtige feature die het mogelijk maakt om presentatiedocumenten te creëren, direct vanuit je SketchUp-modellen. Met LayOut kun je paginalay-outs ontwerpen, annotaties toevoegen en professionele 2D-tekeningen en 3D-views genereren die perfect aansluiten bij je project.
 • 3D Warehouse: Toegang tot een uitgebreide bibliotheek van modellen, texturen en componenten. Deze online opslagplaats is de perfecte plek om inspiratie op te doen of om specifieke elementen te vinden die je project net dat beetje extra geven.
 • Uitgebreide Import- en Exportmogelijkheden: SketchUp Pro ondersteunt een breed scala aan bestandsformaten, waardoor het eenvoudig is om je werk te integreren met andere software en je ontwerpen te delen met teamleden of opdrachtgevers.

Wat Geo-ICT’s cursus SketchUp Gevorderd uniek maakt, is de focus op het optimaal benutten van deze geavanceerde functies. De cursus richt zich niet alleen op het versterken van je technische vaardigheden, maar ook op het verbeteren van je begrip van hoe deze tools kunnen worden ingezet om innovatieve oplossingen voor complexe ontwerpproblemen te creëren.

Door deel te nemen aan de cursus bij Geo-ICT, duik je dieper in de mogelijkheden van SketchUp Pro en leer je technieken die je in staat stellen om geo-informatie op een meer geavanceerde manier te visualiseren en te presenteren. Of je nu werkt aan stadsplanning, landschapsontwerp, of gedetailleerde interieurs, de vaardigheden die je opdoet zullen een directe impact hebben op de kwaliteit en efficiëntie van je werk.

Van Basis naar Gevorderd: Wat je kunt verwachten

De overgang van SketchUp Basis naar SketchUp Gevorderd is een reis die je ontwerpkunsten niet alleen verbreedt maar ook verdiept. Bij Geo-ICT begrijpen we dat deze stap veel meer omvat dan alleen het aanleren van nieuwe softwarefuncties. Het gaat om een nieuwe manier van denken, een nieuwe benadering van ontwerpen. Hieronder een inkijkje in wat je kunt verwachten van de cursus SketchUp Gevorderd:

 • Diepgaand Begrip van Geavanceerde Functies: Leer de complexe functies van SketchUp Pro niet alleen kennen, maar ook beheersen. Dit gaat verder dan de basis, en brengt je bij de kern van wat SketchUp zo krachtig maakt in de wereld van 3D-modellering.
 • Efficiënt Werken met Bibliotheken: Ontdek hoe je efficiënt gebruik kunt maken van bibliotheken voor het opslaan en hergebruiken van modellen. Dit bespaart niet alleen tijd maar zorgt ook voor consistentie in je ontwerpen.
 • Geavanceerde Presentatietechnieken: Leer hoe je jouw ontwerpen op een professionele manier presenteert, gebruikmakend van diverse schalen en aanzichten. Dit onderdeel is essentieel voor het effectief communiceren van je visie aan opdrachtgevers of teamleden.

De cursus is zo opgezet dat je door middel van praktische oefeningen en real-world projecten deze vaardigheden niet alleen leert, maar ze ook direct in de praktijk kunt brengen. Geo-ICT biedt een unieke leerervaring waarbij je:

 • Werkt aan projecten die aansluiten bij jouw interesses en professionele behoeften.
 • Leert van ervaren instructeurs die niet alleen experts zijn in SketchUp, maar ook een diepgaand begrip hebben van geo-informatie en hoe deze toe te passen in ontwerpprocessen.

Wat  ga je leren in de Cursus SketchUp Gevorderd

Geavanceerde Functies en Componentenbeheer

Het beheersen van SketchUp Pro gaat hand in hand met het begrijpen en toepassen van zijn geavanceerde functies. In de cursus SketchUp Gevorderd bij Geo-ICT duiken we diep in de aspecten die essentieel zijn voor elk geavanceerd project in 3D-modellering. Hierbij ligt de focus op componentenbeheer en het gebruik van geavanceerde functies die jouw werkproces niet alleen versnellen maar ook verbeteren. Hier is een kijkje in enkele kernpunten:

 • Dynamische Componenten: Deze krachtige functie stelt je in staat om modellen te creëren die parameters kunnen wijzigen. Denk aan deuren die open en dicht kunnen, of ramen die van grootte veranderen, allemaal met een paar klikken. Deze dynamische componenten maken je ontwerpen flexibel en aanpasbaar aan veranderende eisen.
 • Solid Tools: Voor complexe modellering bieden solid tools je de mogelijkheid om vormen te combineren, te snijden en af te trekken, waardoor je nauwkeurige en complexe geometrieën kunt creëren die anders tijdrovend zouden zijn.
 • LayOut Integratie: Een diepgaande verkenning van hoe SketchUp en LayOut samenwerken om indrukwekkende presentaties en werktekeningen te creëren. Hier leer je hoe je jouw 3D-modellen omzet in 2D-documenten, compleet met annotaties en specificaties.

Door deelname aan deze cursus zul je leren hoe:

 • Efficiënt te werken met bibliotheken: Optimaliseer je werkstroom door slim gebruik te maken van SketchUp’s uitgebreide bibliotheken. Leer hoe je een persoonlijke bibliotheek opbouwt, onderhoudt en deelt, wat essentieel is voor snelle toegang tot vaak gebruikte modellen en componenten.
 • Te innoveren met geo-informatie: Integreer geodata in je projecten voor realistische en contextueel rijke ontwerpen. Deze vaardigheid is onmisbaar in disciplines zoals stadsplanning, landschapsarchitectuur en milieustudies.

Professionele Animaties en Presentaties Maken

Het vermogen om jouw ontwerpen tot leven te brengen via professionele animaties en presentaties is wat een goed project onderscheidt van een geweldig project. Bij Geo-ICT’s cursus SketchUp Gevorderd, duiken we diep in de kunst en wetenschap van het creëren van meeslepende visuele verhalen die jouw publiek zullen boeien en overtuigen. Dit aspect van de cursus omvat:

 • Het opzetten van Animaties: Leer hoe je vloeiende animaties maakt die de aandacht trekken. Van het simuleren van een wandeling door een ontwerp tot het animeren van de zon die door een kamer beweegt, deze vaardigheden verhogen de impact van jouw presentaties.
 • Gebruik van Scenes en Transities: Begrijp hoe je scenes opzet en effectief gebruikt transities tussen deze scenes om een dynamische presentatie te creëren die jouw ontwerp vanuit alle hoeken belicht.
 • LayOut voor Professionele Presentaties: Verdiep je in de integratie tussen SketchUp en LayOut om presentatiedocumenten te ontwikkelen die zowel informatief als esthetisch zijn. Leer hoe je jouw 3D-modellen transformeert in 2D-plannen, doorsnedes, en aanzichten, allemaal verrijkt met tekstuele annotaties, dimensionale informatie en meer.

Door de cursus heen zul je werken aan projecten die je in staat stellen om:

 • Interactie met geo-informatie: Maak kaarten en landschapsontwerpen die levensecht aanvoelen, door geavanceerde technieken toe te passen die de werkelijke omgeving nauwkeurig nabootsen.
 • Creatieve Probleemoplossing: Ontwikkel unieke oplossingen voor ontwerputdagingen door het gebruik van animaties en presentaties, waardoor jouw werk niet alleen technisch maar ook visueel overtuigend is.

Waarom kiezen voor onze Cursus SketchUp Gevorderd?

De keuze voor een vervolgcursus is cruciaal in je ontwikkeling als ontwerper. Bij Geo-ICT begrijpen we dit als geen ander. Onze cursus SketchUp Gevorderd onderscheidt zich op meerdere fronten en biedt unieke voordelen die je nergens anders vindt. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de juiste keuze is voor jou:

 • Expert Instructeurs: Onze docenten zijn niet alleen bedreven in SketchUp, maar hebben ook een rijke ervaring in de praktische toepassing van geo-informatie. Ze brengen een schat aan kennis en inzichten die je helpen de software niet alleen te gebruiken maar ook echt te begrijpen.
 • Praktijkgerichte Leerervaring: We geloven in leren door doen. Onze cursus is opgezet rond hands-on projecten die reflecteren op echte wereldscenario’s, waardoor je leert in een context die je dagelijkse werkzaamheden nabootst.

Enkele unieke voordelen van onze cursus zijn:

 • Toegang tot de nieuwste tools en technieken: Wij zorgen ervoor dat onze cursus altijd up-to-date is met de nieuwste versies van SketchUp en de meest geavanceerde modelleringstechnieken.
 • Persoonlijke Aandacht: Met kleine groepen zorgen we ervoor dat je de individuele aandacht krijgt die je verdient, waardoor je sneller leert en meer uit de cursus haalt.

Door te kiezen voor Geo-ICT, kies je voor een cursus die:

 • Je niet alleen leert om SketchUp Pro op een geavanceerd niveau te gebruiken, maar je ook in staat stelt om je ontwerpen naar een hoger niveau te tillen door het effectief integreren van geo-informatie.
 • Een brug slaat tussen theorie en praktijk, waardoor je de aangeleerde vaardigheden direct kunt toepassen in je professionele leven.

Met al deze elementen garanderen we dat onze cursus SketchUp Gevorderd niet alleen een leerervaring is, maar een investering in je toekomst als ontwerper.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  Tijdens de cursusdag zult u aan de slag gaan met de complexere functies van SketchUp Pro. Na een korte uitleg van de docent gaat u aan de slag met oefeningen om deze functies onder de knie te krijgen. Op deze dag gaan we onder andere aan de slag met het werken met bibliotheken, het maken van animaties, het importen van DWG-tekeningen en het opzetten van presentaties in diverse schalen.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Gebruik maken van geavanceerde functies
  • Werken met bibliotheken
  • Het importeren van DWG-tekeningen
  • Het maken van animaties
  • Het instellen van de transities
  • Het opzetten van presentaties in diverse schalen en aanzichten vanuit diverse richtingen met SketchUp
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over SketchUp Gevorderd

  Deze cursus richt zich op geavanceerde 3D-ontwerptechnieken met SketchUp, inclusief het werken met bibliotheken en het importeren van DWG-tekeningen.

  De cursus is ideaal voor zowel startende als ervaren geo-specialisten die hun vaardigheden in SketchUp willen uitbreiden.

  Je leert complexere functies van SketchUp Pro, wat je ontwerpvaardigheden naar een hoger niveau tilt.

  Je leert hoe je animaties maakt en transities instelt, wat essentieel is voor dynamische presentaties.

  Ja, de cursus behandelt het opzetten van professionele presentaties met diverse schalen en aanzichten in SketchUp.

  Ja, de cursus bevat hands-on oefeningen om de geleerde technieken en functies direct toe te passen in SketchUp.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  De kosten bedragen €695,- Excl. btw voor 1 cursist, met korting van 10% bij 3 cursisten en 15% vanaf 4 cursisten.