BricsCAD Gevorderd

CAD

CAD

De cursus BricsCAD Gevorderd is bestemd voor iedereen die de basistechnieken al beheerst en meer uit dit programma wil halen. Na afloop van deze training kent BricsCAD geen geheimen meer voor u.

Cursusduur: 2 dagen
0
0 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Cursus BricsCAD Gevorderd

In de wereld van computer-aided design (CAD) software, onderscheidt BricsCAD zich als een krachtige en veelzijdige tool die ontwerpers, architecten en ingenieurs ondersteunt bij hun projecten. Wat BricsCAD zo uniek maakt, is zijn vermogen om een naadloze overstap te bieden voor gebruikers die gewend zijn aan andere CAD-software, zoals AutoCAD, dankzij de compatibiliteit en vergelijkbare gebruikerservaring. Maar BricsCAD gaat verder dan alleen maar een alternatief zijn; het introduceert geavanceerde functionaliteiten en innovaties die het ontwerp- en modelleerproces naar een hoger niveau tillen.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van BricsCAD is de ondersteuning voor parametrisch ontwerp, waarmee je intelligente, bewerkbare objecten kunt maken die kunnen worden aangepast aan veranderende ontwerpeisen. Dit biedt een enorme vrijheid in het ontwerpproces, omdat aanpassingen snel en eenvoudig kunnen worden doorgevoerd. Bovendien, met de mogelijkheden voor data-uitwisseling, kun je efficiënt samenwerken met teamleden en stakeholders, door bestanden te importeren en te exporteren in verschillende formaten, waardoor de samenwerking soepeler en productiever wordt.

De rendering- en visualisatietools van BricsCAD zijn van topklasse, waardoor je ontwerpen tot leven komen met realistische beelden en animaties. Deze tools stellen je niet alleen in staat om je ideeën visueel te communiceren met klanten en collega’s, maar helpen je ook om betere beslissingen te nemen gedurende het ontwerpproces. Door de integratie van AI-gestuurde processen wordt het werk verder vereenvoudigd en versneld, waardoor je meer tijd overhoudt voor creativiteit.

Tijdens deze cursus leer je alle technieken van BricsCAD die niet tijdens de cursus BricsCAD Basis aan bod zijn gekomen.

De evolutie van CAD software: Waarom BricsCAD een gamechanger is

De reis van CAD software door de jaren heen is niets minder dan opmerkelijk. Van de eerste eenvoudige ontwerptools tot de geavanceerde systemen van vandaag, heeft de technologie een lange weg afgelegd. In deze evolutie heeft BricsCAD zich ontpopt als een ware gamechanger, die niet alleen meegaat met de tijd maar ook de manier waarop professionals ontwerpen en modelleren, herdefinieert. Maar wat maakt BricsCAD zo revolutionair in de geo-informatie en geodata wereld?

Ten eerste is het de compatibiliteit. BricsCAD spreekt de taal van de hedendaagse ontwerper door volledige .dwg bestandscompatibiliteit te bieden. Dit betekent dat je zonder problemen bestanden kunt openen, bewerken, en delen die in andere populaire CAD-programma’s zijn gemaakt. Deze naadloze interoperabiliteit verwijdert de barrières tussen verschillende software-ecosystemen, waardoor teams vlotter samenwerken en projecten sneller voltooien.

Dan is er de innovatie. BricsCAD brengt de nieuwste technologieën binnen handbereik van zijn gebruikers. Met functies als parametrisch ontwerpen, directe modellering, en AI-gestuurde tools, biedt het platform een ongekende flexibiliteit en efficiëntie. Deze tools stellen je in staat om sneller te ontwerpen, fouten te minimaliseren, en creatievere oplossingen te verkennen. Bovendien maakt BricsCAD gebruik van machine learning om routine taken te automatiseren en de ontwerpworkflow te stroomlijnen, waardoor je meer tijd overhoudt voor het echte creatieve werk.

Een ander aspect dat BricsCAD tot een voorloper maakt, is zijn schaalbaarheid. Of je nu aan kleine projecten werkt of aan grote, complexe infrastructurele ondernemingen, BricsCAD past zich aan jouw behoeften aan. Het platform groeit met je mee, van simpele 2D-tekeningen tot complexe 3D-modellen en BIM-projecten, zonder dat je hoeft te investeren in verschillende softwarepakketten.

De gemeenschap rond BricsCAD is ook niet te onderschatten. Met een uitgebreid netwerk van gebruikers, ontwikkelaars en partners over de hele wereld, vind je altijd ondersteuning, inspiratie, en kennis om je vaardigheden te verbeteren. Deze gemeenschap drijft de ontwikkeling van het platform voort, met regelmatige updates en nieuwe functies die inspelen op de echte behoeften van gebruikers.

Kortom, BricsCAD staat niet alleen voor de evolutie van CAD software; het is een herdefiniëring van wat mogelijk is in de wereld van ontwerp en modellering. Door gebruiksvriendelijkheid te combineren met krachtige, innovatieve technologieën, biedt het een platform dat zowel toegankelijk is voor beginners als diepgaand genoeg voor gevorderde gebruikers. Of je nu de complexiteit van geodata verkent of innovatieve ontwerpoplossingen creëert, BricsCAD ondersteunt je bij elke stap. Dit is waarom BricsCAD meer is dan alleen software; het is een partner in jouw ontwerpavontuur.

Basisvaardigheden herhalen: Een solide fundament voor gevorderden

Het beheersen van BricsCAD begint met een solide begrip van de basisvaardigheden. Zelfs voor gevorderde gebruikers is het van cruciaal belang om deze fundamentele aspecten te herhalen en te versterken. Dit vormt niet alleen een solide basis voor complexere projecten, maar zorgt er ook voor dat je het maximale uit de software kunt halen. Denk hierbij aan het efficiënt navigeren door de interface, het opzetten van een project, en het beheren van lagen en bibliotheken – dit zijn de bouwstenen die elke gebruiker onder de knie moet hebben.

Een diepgaand begrip van deze basisprincipes stelt je in staat om sneller te werken, meer geavanceerde functies te benutten en uiteindelijk, je ontwerpen naar een hoger niveau te tillen. Bovendien helpt het herhalen van basisvaardigheden je om nieuwe functies en werkstromen die specifiek zijn voor BricsCAD sneller te adopteren. Het platform evolueert voortdurend, met regelmatige updates die nieuwe tools en mogelijkheden introduceren. Door stevig geworteld te zijn in de basis, kun je deze innovaties effectiever toepassen en integreren in je werk.

BricsCAD maakt het ook mogelijk om je bestaande kennis van andere CAD-software te vertalen naar zijn omgeving. Dit betekent dat als je ervaring hebt met bijvoorbeeld AutoCAD, je snel de overeenkomsten en verschillen zult herkennen, waardoor de overgang soepel en efficiënt verloopt. Het begrijpen van commando’s en functies binnen BricsCAD is essentieel voor deze overgang, en het herhalen van de basis is de eerste stap in dit proces.

Daarnaast is de vaardigheid om technische tekeningen en modellen met precisie te creëren en aan te passen, fundamenteel. Dit vereist niet alleen kennis van de software zelf, maar ook van de onderliggende principes van goed ontwerp en engineering. Door terug te gaan naar de basis, zorg je ervoor dat je ontwerpen niet alleen technisch correct zijn, maar ook optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die BricsCAD biedt.

In de cursus BricsCAD Gevorderd bij Geo-ICT, wordt bijzondere aandacht besteed aan deze fundamenten. Het is ontworpen om je niet alleen vertrouwd te maken met geavanceerde functies en technieken, maar ook om te zorgen dat je stevige grond onder de voeten hebt met de essentiële basisvaardigheden. Dit zorgt voor een vloeiende overgang naar meer complexe onderwerpen en stelt je in staat om met vertrouwen en competentie te werken aan elk project dat je onderneemt.

Wat ga je leren in de Cursus BricsCAD Gevorderd

Van AutoCAD naar BricsCAD: Maak de overstap moeiteloos

De overstap van AutoCAD naar BricsCAD kan voor sommigen een grote stap lijken, maar in werkelijkheid is het een moeiteloze transitie die veel voordelen biedt. Dankzij de hoge mate van compatibiliteit tussen beide platforms, kunnen gebruikers hun bestaande kennis en vaardigheden gemakkelijk toepassen binnen BricsCAD. Dit betekent dat de leercurve voor bestaande AutoCAD-gebruikers aanzienlijk wordt verminderd, waardoor ze snel aan de slag kunnen met BricsCAD.

Een van de grootste voordelen van de overstap is de .dwg bestandscompatibiliteit. BricsCAD gebruikt dit universele bestandsformaat, waardoor je zonder problemen bestanden kunt openen, bewerken en delen die in AutoCAD zijn gemaakt. Dit zorgt voor een soepele overgang en garandeert dat je zonder vertraging kunt blijven werken aan je projecten. Daarnaast biedt BricsCAD geavanceerde tools en functies die niet beschikbaar zijn in AutoCAD, zoals directe modellering, parametrisch ontwerp, en AI-gestuurde processen. Deze innovaties openen nieuwe mogelijkheden voor efficiëntie en creativiteit in je ontwerpen.

BricsCAD onderscheidt zich ook door zijn kosteneffectiviteit. In tegenstelling tot de abonnementsmodellen van sommige andere software, biedt BricsCAD flexibele licentie-opties die beter aansluiten bij de behoeften en budgetten van individuele gebruikers en bedrijven. Dit maakt het niet alleen een krachtige tool voor ontwerp en modellering, maar ook een economisch verstandige keuze.

Voor AutoCAD-gebruikers die de overstap naar BricsCAD overwegen, biedt Geo-ICT de Cursus BricsCAD Gevorderd. Deze cursus is speciaal ontworpen om de overgang zo naadloos mogelijk te maken, door zich te richten op de verschillen tussen de twee platforms en hoe je jouw bestaande vaardigheden kunt toepassen binnen BricsCAD. Van de basisbeginselen tot geavanceerde functies, de cursus behandelt alles wat je nodig hebt om vol vertrouwen de overstap te maken.

De overstap van AutoCAD naar BricsCAD is niet alleen een upgrade in termen van functionaliteit en efficiëntie, maar ook een kans om je werkprocessen te optimaliseren en te innoveren. Met de ondersteuning van Geo-ICT en de Cursus BricsCAD Gevorderd, heb je alle middelen binnen handbereik om deze transitie moeiteloos en met vertrouwen te voltooien. Of je nu een freelancer bent, werkt binnen een klein bedrijf, of deel uitmaakt van een groot ontwerpteam, BricsCAD biedt de tools en flexibiliteit die je nodig hebt om je projecten naar een hoger niveau te tillen.

Geavanceerde functies: Verken rendering, visualisatie, en meer

Wanneer je de wereld van BricsCAD betreedt, ontsluit je een schatkist aan geavanceerde functies die je ontwerpen naar het volgende niveau tillen. Bijzondere aandacht verdient de kracht van rendering en visualisatie. Deze tools stellen je in staat om je creaties niet alleen te ontwerpen en te modelleren, maar ze ook tot leven te wekken met verbluffende realisme. Of je nu werkt aan architecturale visualisaties, complexe machineonderdelen, of stedelijke planning, de renderingcapaciteiten van BricsCAD bieden je de mogelijkheid om je ideeën in hoogwaardige afbeeldingen en animaties te presenteren.

Het belang van deze visuele presentaties kan niet worden onderschat. Ze dienen niet alleen als een krachtig communicatiemiddel met klanten en belanghebbenden, maar helpen je ook om ontwerpbeslissingen beter te informeren. Met real-time rendering kun je direct wijzigingen aanbrengen en de effecten zien, wat een interactieve ervaring biedt die zowel efficiënt als inspirerend is. Dit niveau van visualisatie maakt het gemakkelijker om ontwerpoplossingen te verkennen, problemen op te sporen voordat ze kostbaar worden, en uiteindelijk, een product van hogere kwaliteit te leveren.

Naast rendering en visualisatie biedt BricsCAD toegang tot geavanceerde modelleringstools zoals parametrisch ontwerpen, directe modellering, en BIM-functionaliteiten. Deze tools vergroten je flexibiliteit en controle over je ontwerpen. Met parametrisch ontwerpen kun je bijvoorbeeld intelligente objecten creëren die aanpasbaar zijn aan veranderende ontwerpeisen, wat een enorme tijdsbesparing en nauwkeurigheid betekent in het ontwerpproces.

Data-uitwisseling speelt ook een cruciale rol in moderne ontwerpprojecten. BricsCAD maakt het gemakkelijk om bestanden te importeren en exporteren in een verscheidenheid van formaten, waardoor naadloze samenwerking met andere teamleden en softwarepakketten mogelijk is. Dit is essentieel voor multidisciplinaire projecten waarbij gegevensstromen tussen verschillende platforms en disciplines moeten worden beheerd.

In de Cursus BricsCAD Gevorderd bij Geo-ICT krijg je de kans om deze geavanceerde functies in detail te verkennen. Van hands-on oefeningen met rendering en visualisatie tot diepgaande sessies over parametrisch ontwerpen en data-uitwisseling, de cursus biedt alles wat je nodig hebt om de volledige kracht van BricsCAD te benutten. Of je nu je vaardigheden wilt verbeteren in technisch tekenen, modelleren, of het creëren van overtuigende visuele presentaties, BricsCAD, ondersteund door de expertise van Geo-ICT, biedt de tools en training om je doelen te bereiken.

Data-uitwisseling: Importeren en exporteren zonder zorgen

Een soepele data-uitwisseling is cruciaal in elk ontwerpproces, en BricsCAD maakt het importeren en exporteren van bestanden eenvoudiger dan ooit. Of je nu werkt binnen een groot team of als zelfstandige, de mogelijkheid om gegevens moeiteloos te delen tussen verschillende platforms en software is onmisbaar. Met BricsCAD’s geavanceerde data-uitwisselingscapaciteiten, kun je zorgeloos werken, wetende dat je bestanden compatibel zijn met vrijwel elke andere CAD-software op de markt.

Importeren en exporteren in BricsCAD gaat verder dan alleen het delen van bestanden. Het betekent ook de mogelijkheid om te werken met een breed scala aan bestandsformaten, van standaard .dwg tot gespecialiseerde formaten. Dit biedt ongeëvenaarde flexibiliteit in hoe je je werk presenteert en deelt. Of je nu complexe 3D-modellen moet overdragen, gedetailleerde technische tekeningen moet delen met collega’s of klanten, of simpelweg moet samenwerken aan projecten die in verschillende software zijn gestart, BricsCAD staat voor je klaar.

Deze uitwisselingsmogelijkheden zijn essentieel voor de efficiëntie van projecten. Ze minimaliseren de tijd besteed aan het converteren tussen formaten, verminderen het risico op dataverlies, en zorgen voor een naadloze integratie van werkstromen. Dit is bijzonder belangrijk in multidisciplinaire projecten waarbij geo-informatie en geodata essentieel zijn. De capaciteit om nauwkeurige en actuele gegevens te delen, draagt bij aan een beter geïnformeerde besluitvorming en optimalisatie van ontwerp- en bouwprocessen.

In de Cursus BricsCAD Gevorderd bij Geo-ICT wordt speciale aandacht besteed aan het maximaliseren van deze data-uitwisselingsfuncties. Je leert niet alleen hoe je bestanden efficiënt kunt importeren en exporteren, maar ook hoe je de integriteit van je gegevens behoudt tijdens dit proces. Dit omvat praktische tips voor het omgaan met complexe bestandsformaten en het waarborgen van compatibiliteit met andere systemen, zodat je kunt focussen op wat echt belangrijk is: het creëren van uitzonderlijke ontwerpen.

De mogelijkheid om zonder zorgen gegevens te importeren en exporteren, versterkt je positie als ontwerper of ingenieur. Het stelt je in staat om flexibeler te zijn in je werk, verbetert de samenwerking met anderen en verhoogt de kwaliteit van je eindproducten. BricsCAD’s robuuste data-uitwisselingsmogelijkheden ondersteunen een naadloze workflow, van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke oplevering, en zorgen ervoor dat je altijd verbonden blijft, ongeacht de uitdagingen van je project.

Waarom kiezen voor onze Cursus BricsCAD Gevorderd?

Bij het kiezen van een cursus voor BricsCAD Gevorderd, wil je er zeker van zijn dat je investeert in een opleiding die niet alleen je vaardigheden verbetert, maar ook diepgaand inzicht biedt in de mogelijkheden van de software. Onze cursus bij Geo-ICT onderscheidt zich door een aantal sleutelfactoren die essentieel zijn voor zowel beginnende als ervaren CAD-gebruikers. Hier is waarom onze cursus de ideale keuze is:

 • Deskundige Instructeurs: Onze docenten zijn niet alleen experts in BricsCAD, maar hebben ook uitgebreide ervaring in de praktische toepassing ervan in verschillende disciplines. Dit betekent dat je leert van professionals die echt begrijpen hoe de software kan worden toegepast in real-world scenario’s.
 • Praktijkgerichte Aanpak: We geloven sterk in leren door doen. Onze cursus is ontworpen om je door praktische oefeningen te leiden, die je niet alleen kennis laten maken met geavanceerde functies, maar je ook laten zien hoe je deze kunt toepassen op je eigen projecten.
 • Kleine Klasgroottes: Om ervoor te zorgen dat elke cursist individuele aandacht krijgt, houden we onze klasgroottes klein. Dit bevordert een omgeving waar vragen aangemoedigd worden en iedereen de hulp krijgt die ze nodig hebben.

Enkele van de kernpunten die je in onze cursus zult leren, omvatten:

 • Diepgaande verkenning van geavanceerde modelleringstechnieken: leer hoe je complexe vormen en ontwerpen kunt creëren met BricsCAD’s krachtige modelleringsgereedschappen.
 • Efficiënte data-uitwisseling: word vaardig in het importeren en exporteren van bestanden tussen BricsCAD en andere platforms, wat essentieel is voor naadloze samenwerking binnen multidisciplinaire projecten.
 • Geavanceerde visualisatie en rendering: ontdek hoe je indrukwekkende visuele presentaties van je ontwerpen kunt maken, die zowel technische precisie als artistieke kwaliteit benadrukken.

Bovendien, onze cursus is niet alleen een leerervaring; het is ook een investering in je professionele ontwikkeling. Na voltooiing van de cursus zul je:

 • Een grondige kennis hebben van BricsCAD, waardoor je efficiënter en effectiever kunt werken aan je CAD-projecten.
 • In staat zijn om geavanceerde functies te benutten, waardoor je je concurrentiepositie in de markt kunt verbeteren.

Kiezen voor onze Cursus BricsCAD Gevorderd bij Geo-ICT betekent kiezen voor een opleiding die je voorbereidt op de toekomst, je capaciteiten uitbreidt en je toerust met de vaardigheden die je nodig hebt om te excelleren in je vakgebied. Schrijf je vandaag nog in en begin aan je reis naar het meesteren van BricsCAD.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  €795,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de basisprincipes van BricsCAD worden herhaald. Hierna krijgen de cursisten uitleg over de verschillende selectiemethoden en gaan met deze oefenen. Op deze dag gaan de cursisten aan de slag met block-definities en block-attributen, paperspace layout en viewport-opties en plot setting en page setup.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de principes van de eerste dag nog eens kort behandeld en hierna uitgebreid met geavanceerdere oefeningen. Ook wordt er op deze dag een inleiding in lisp-routines gegeven.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de gevorderde functies binnen BricsCAD.
  • Block-definities en block-attributen.
  • Paperspace layout en viewport-opties.
  • Plot setting en page setup.
  • Inleiding in lisp-routines.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over BricsCAD gevorderd

  In deze cursus leer je geavanceerde functies van BricsCAD, inclusief tekenen, modelleren, en data-uitwisseling.

  Ja, deze cursus is ideaal voor professionals die hun kennis van AutoCAD willen vertalen naar BricsCAD.

  De cursus duurt twee dagen en omvat zowel theoretische als praktische aspecten van BricsCAD.

  Je leert complexe tekenopdrachten zoals splines, veelhoeken, ellipsen en meer.

  De cursus behandelt uitgebreide 3D-modelleringsmogelijkheden, waaronder het maken en bewerken van solide objecten en complexe vormen.

  In de cursus leer je parametrische gereedschappen gebruiken om ontwerpen flexibeler en aanpasbaar te maken.

  De cursus verkent aangepaste instellingen, sjablonen en automatiseringsopties om je productiviteit te verhogen.

  Je leert geavanceerde bestandsbeheerfuncties, zoals het organiseren van tekeningen en het delen van ontwerpen met andere gebruikers.

  Deze cursus biedt een verdieping in geavanceerde functies en technieken, ideaal voor wie de basis al beheerst.