BricsCAD Gevorderd

CAD Cursusduur: 2 dagen

De cursus BricsCAD Gevorderd is bestemd voor iedereen die de basistechnieken al beheerst en meer uit dit programma wil halen. Na afloop van deze training kent BricsCAD geen geheimen meer voor u.

U leert alle technieken van dit CAD-programma kennen die niet tijdens de basiscursus aan bod zijn gekomen.

In deze cursus zullen de deelnemers leren om geavanceerde functies en technieken van BricsCAD effectief toe te passen in hun ontwerp- en tekenwerk. Na een korte herhaling worden de deelnemers geleid door een reeks gevorderde oefeningen.

Enkele van de onderwerpen die in de cursus aan bod komen, zijn onder andere:

 • Geavanceerde 2D-tekenfuncties: Verkenning van complexe tekenopdrachten, zoals splines, veelhoeken, ellipsen en meer.
 • 3D-modellering: Uitgebreidere 3D-modelleringsmogelijkheden verkennen, zoals het maken en bewerken van solide objecten, oppervlakken en complexe vormen.
 • Parametrisch ontwerpen: Het leren gebruiken van parametrische gereedschappen om ontwerpen flexibeler en aanpasbaar te maken.
 • Aangepaste instellingen en automatisering: Het verkennen van aangepaste instellingen, sjablonen en automatiseringsopties om de productiviteit te verhogen.
 • Bestandsbeheer en samenwerking: Het begrijpen van geavanceerde bestandsbeheerfuncties, zoals het organiseren van tekeningen, externe referenties en het delen van ontwerpen met andere gebruikers.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de basisprincipes van BricsCAD worden herhaald. Hierna krijgen de cursisten uitleg over de verschillende selectiemethoden en gaan met deze oefenen. Op deze dag gaan de cursisten aan de slag met block-definities en block-attributen, paperspace layout en viewport-opties en plot setting en page setup.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag worden de principes van de eerste dag nog eens kort behandeld en hierna uitgebreid met geavanceerdere oefeningen. Ook wordt er op deze dag een inleiding in lisp-routines gegeven.

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de gevorderde functies binnen BricsCAD.
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Block-definities en block-attributen.
  • Paperspace layout en viewport-opties.
  • Plot setting en page setup.
  • Inleiding in lisp-routines.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.