Cursus SketchUp Basis tekenen

CAD Cursusduur: 1 dag

Tijdens deze basiscursus worden de principes van het tekenen met SketchUp behandeld.

SketchUp is een computerprogramma waarmee in 3D kan worden getekend. Het programma is eind twintigste eeuw ontwikkeld om eenvoudiger 3D-objecten te ontwerpen dan de toenmalige 3D-programma’s. Enkele van zijn functies zorgen ervoor dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen “spelen”, iets wat onmogelijk is bij CAD-programma’s. Het is mogelijk om met behulp van SketchUp gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Het programma bevat onder andere een heliodon (schaduwsimulator), maar de grootste doorbraak heeft dit programma te danken aan de Push-Pull-techniek, waarmee men vlakken van een 3D-model eenvoudig kan induwen of uittrekken.

Er wordt ingegaan op de commando’s en opties, waardoor inzicht wordt verkregen in de structuur en mogelijkheden van de software. De cursus is interessant voor diverse vakmensen zoals interieurontwerpers, hoveniers of tuinarchitecten en is zeer geschikt voor mensen die al 2D CAD kunnen tekenen en die nu de stap naar 3D willen maken. Tijdens de cursus ontvang u een goede handleiding en de docent helpt u met diverse oefeningen. Na de cursus kunt u zelf in de praktijk aan de slag.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling Cursus SketchUp Basis

  Dag 1

  Tijdens de cursusdag zullen er veel oefeningen gedaan worden waardoor u alle commando’s en opties leert kennen. Onder begeleiding van de docent leert u het programma eigen te maken zodat u de opgedane vaardigheden direct kunt toepassen in de praktijk.

  Leerdoelen Cursus SketchUp Basis

  • Kennis maken met SketchUp.
  • Leren werken met commando’s.
  • 2D converteren naar 3D.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over SketchUp Basis

  Je leert de basis van 3D tekenen met SketchUp, inclusief de Push-Pull-techniek en het ontwerpen van 3D-objecten.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, interieurontwerpers, hoveniers, tuinarchitecten en iedereen die geïnteresseerd is in 3D-ontwerp.

  SketchUp is een veelzijdig 3D tekenprogramma dat gebruikt kan worden voor interieurontwerp, tuinarchitectuur en andere ontwerpprojecten.

  Basiskennis van tekenen en ontwerpen is handig, maar niet vereist. De cursus begint bij de basis.

  Inschrijven voor deze cursus kan via de “inschrijf widget” aan de rechterkant op desktop en bovenaan de pagina op mobiel

  De cursus behandelt unieke functies zoals de schaduwsimulator en integratie met Google Earth.

  Ja, de cursus omvat praktische oefeningen voor het omzetten van 2D CAD-ontwerpen naar 3D-modellen in SketchUp.

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.

  De Cursus PostgreSQL en Python duurt één dag.

  Ja, de cursus omvat praktische toepassingen voor interieurontwerp met SketchUp.