ChatGPT en QGIS

GIS Cursusduur: 2 dagen

De cursus ChatGPT en QGIS heeft als doel te leren hoe ChatGPT kan worden toegepast om de functionaliteit van QGIS gemakkelijker te kunnen gebruiken en uit te breiden.

In de cursus ChatGPT en QGIS leren de cursisten hoe ze geografische gegevens kunnen analyseren, visualiseren en presenteren met behulp van QGIS, Python, Jupyter notebook en ChatGPT. In deze cursus zullen cursisten leren hoe ze verschillende geografische gegevensbronnen kunnen integreren en analyseren om beter inzicht te krijgen in geografische patronen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1 - ChatGPT en QGIS algemeen

  De cursus “hatGPT en QGIS behandelt het gebruik van het ChatGPT-taalmodel in combinatie met QGIS, een geografisch informatiesysteem. Deelnemers leren hoe ze het ChatGPT-model kunnen integreren in QGIS-workflows om natuurlijke taalinteractie mogelijk te maken. De cursus omvat training in het opzetten van chatinterfaces, het formuleren van vragen en opdrachten voor de chatbot en het optimaliseren van chatdialogen voor specifieke QGIS-taken.

  Dag 2 - Geografische kaarten maken met QGIS, Python en ChatGPT

  Tijdens de cursusdag Geografische kaarten maken met QGIS, Python en ChatGPT krijgen deelnemers de mogelijkheid om te leren hoe ze geografische kaarten kunnen creëren door gebruik te maken van de krachtige combinatie van QGIS, Python en ChatGPT.

  De cursist leert gebruik te maken van OpenAI ChatGPT API om tekstuele interactie met het model mogelijk te maken. De cursist leert Python-code te schrijven om ChatGPT-aanroepen te doen en antwoorden van het model te ontvangen. Dit stelt je in staat om tekstuele vragen te stellen over de kaart, specifieke gegevenspunten op te vragen of andere relevante informatie te verkrijgen.

  Leerdoelen

  • Het kunnen maken van interactieve geografische kaarten met behulp van Python-bibliotheken zoals bokeh en folium en deze kunnen integreren in een Jupyter notebook.
  • Het kunnen toepassen van ChatGPT in geografische analyses en visualisaties om het inzicht in geografische patronen te verbeteren en het kunnen bouwen van geavanceerde ChatGPT-modellen.
  • Het begrijpen van geavanceerde geospatiale analysemethoden met behulp van Python en ChatGPT en deze kunnen toepassen op geografische gegevens.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.