ChatGPT en QGIS

GIS Cursusduur: 2 dagen

De cursus ChatGPT en QGIS heeft als doel te leren hoe ChatGPT kan worden toegepast om de functionaliteit van QGIS gemakkelijker te kunnen gebruiken en uit te breiden.

In de cursus ChatGPT en QGIS leren de cursisten hoe ze geografische gegevens kunnen analyseren, visualiseren en presenteren met behulp van QGIS, Python, Jupyter notebook en ChatGPT. In deze cursus zullen cursisten leren hoe ze verschillende geografische gegevensbronnen kunnen integreren en analyseren om beter inzicht te krijgen in geografische patronen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1 - ChatGPT en QGIS algemeen

  De cursus “hatGPT en QGIS behandelt het gebruik van het ChatGPT-taalmodel in combinatie met QGIS, een geografisch informatiesysteem. Deelnemers leren hoe ze het ChatGPT-model kunnen integreren in QGIS-workflows om natuurlijke taalinteractie mogelijk te maken. De cursus omvat training in het opzetten van chatinterfaces, het formuleren van vragen en opdrachten voor de chatbot en het optimaliseren van chatdialogen voor specifieke QGIS-taken.

  Dag 2 - Geografische kaarten maken met QGIS, Python en ChatGPT

  Tijdens de cursusdag Geografische kaarten maken met QGIS, Python en ChatGPT krijgen deelnemers de mogelijkheid om te leren hoe ze geografische kaarten kunnen creëren door gebruik te maken van de krachtige combinatie van QGIS, Python en ChatGPT.

  De cursist leert gebruik te maken van OpenAI ChatGPT API om tekstuele interactie met het model mogelijk te maken. De cursist leert Python-code te schrijven om ChatGPT-aanroepen te doen en antwoorden van het model te ontvangen. Dit stelt je in staat om tekstuele vragen te stellen over de kaart, specifieke gegevenspunten op te vragen of andere relevante informatie te verkrijgen.

  Leerdoelen

  • Het kunnen maken van interactieve geografische kaarten met behulp van Python-bibliotheken zoals bokeh en folium en deze kunnen integreren in een Jupyter notebook.
  • Het kunnen toepassen van ChatGPT in geografische analyses en visualisaties om het inzicht in geografische patronen te verbeteren en het kunnen bouwen van geavanceerde ChatGPT-modellen.
  • Het begrijpen van geavanceerde geospatiale analysemethoden met behulp van Python en ChatGPT en deze kunnen toepassen op geografische gegevens.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over ChatGPT en QGIS

  In deze cursus leer je hoe je ChatGPT kunt integreren in QGIS voor natuurlijke taalinteractie en geavanceerde geospatiale analysemethoden.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, bedrijven in de geosector, omscholers, en onderwijsinstellingen.

  Het is een 2-daagse training waarin je praktische vaardigheden en kennis opdoet over de integratie van ChatGPT in QGIS.

  Je leert geografische gegevens te analyseren, visualiseren en presenteren, en hoe je deze gegevens kunt importeren en integreren met Python en Jupyter notebook.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan) of door contact op te nemen via info@geo-ict.nl.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een deelnamecertificaat.

  Ja, onze ervaren docenten staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en bieden persoonlijke ondersteuning.

  De cursus bestaat uit twee dagen. Dag 1 focust op algemene kennis van ChatGPT en QGIS, inclusief het integreren van het ChatGPT-model in QGIS-workflows.

  Je leert interactieve geografische kaarten maken met Python-bibliotheken zoals bokeh en folium, geavanceerde ChatGPT-modellen bouwen, en geavanceerde geospatiale analysemethoden toepassen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail.