GPS in bouw

Bouw Cursusduur: 1 dag

In deze cursus leert u zelf verantwoord meten en uitzetten met GPS.

GPS wordt meer en meer toegepast op de bouwplaats. Zo leveren steeds meer gemeenten alleen nog coördinaten van de hoekpunten van te bouwen objecten aan en verwachten dat de bouwer deze zelf nauwkeurig met GPS uitzet op de bouwlocatie. Ook het grondwerk en de heipalen worden steeds meer uitgevoerd met GPS. Het doelmatig en betrouwbaar bedienen van GPS apparatuur is noodzakelijk. Voor onervaren personen bieden we een kernachtige en praktijkgerichte training aan.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,-. Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  De volgende onderwerpen komen tijdens de cursusdag aan bod:

  • GPS (GNSS) basisbegrippen en definities
  • Werking GPS algemeen
  • Voorwaarden voor gebruik GPS
  • Coördinatensystemen
  • Nauwkeurigheid en precisie: wat mogen we van GPS verwachten?
  • GPS Meet methodieken
  • Wat wel en wat niet te meten met GPS

  Leerdoelen

  Na de training bent u bekwaam in het bedienen van de GNSS (GPS) apparatuur.

  Wellicht heeft u ook interesse in:

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over GPS in bouw

  Deze cursus biedt een diepgaand inzicht in het gebruik van GPS-technologie in de bouwsector, inclusief basisbegrippen, nauwkeurigheid, en toepassingen zoals grondwerk en heipalen met GPS.

  De cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals, bedrijfsmedewerkers in de geosector, omscholers, en onderwijsinstellingen die hun kennis over GPS in de bouw willen uitbreiden of opfrissen.

  Het is een 1-daagse training waarin je leert om GNSS-apparatuur te bedienen en praktische kennis opdoet over coördinatensystemen en GPS-meetmethodieken.

  GPS-technologie verhoogt de nauwkeurigheid en efficiëntie in bouwprojecten, van het uitmeten van coördinaten tot het begeleiden van grondwerk en het plaatsen van heipalen.

  GPS in de bouw biedt hoge precisie, essentieel voor taken zoals het uitlijnen van bouwelementen en het bepalen van exacte locaties op de bouwplaats.

  Ja, de cursus omvat praktische training in het bedienen van GNSS-apparatuur, gericht op toepassingen in de bouw.

  GPS is een onderdeel van GNSS, dat staat voor Global Navigation Satellite System. GNSS omvat meerdere satellietsystemen, waaronder GPS (VS), Glonass (Rusland), Galileo (EU), en Beidou (China).

  Ja, kennis van GNSS is cruciaal voor moderne bouwtechnieken, omdat het helpt bij nauwkeurige plaatsbepaling en navigatie op bouwplaatsen.

  Ja, de cursus behandelt ook andere GNSS-systemen en hun toepassingen in de bouwsector.