Introductie BIM

Bouw Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus Intro Bouw Informatiemodel (BIM) geven wij onze kijk op BIM.

Actieve participatie van de deelnemers is een voorwaarde. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Introductie, doel van de workshop.
 • Het reservewiel paradigma.
 • Wat is BIM eigenlijk?
 • Waarom BIM?
 • Moet u gaan BIM-en?
 • BIM en faalkosten.
 • BIM en hergebruik.
 • Waar gaat BIM nu eigenlijk over?
 • De techniek achter BIM.
 • BIM en 3D modelleren.
 • BIM en data management.
 • BIM en GIS.
 • Uw BIM implementatie.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarbij de belangrijkste principes van BIM behandeld worden. U leert de functies en mogelijkheden van het programma. Hierna loopt u samen met de docent de interface door waarbij alle functies worden besproken. Vervolgens gaat u uw eerste 3D-model in BIM maken. U leert alle tips & tricks om een overzichtelijke tekening te kunnen ontwerpen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaat u aan de slag met het maken van complexere modellen. Ook wordt er ingegaan op het datamanagement in BIM en de uitwisseling met GIS. U maakt deze dag veel opdrachten om het programma onder de knie te krijgen.

  Leerdoelen

  • Je leert de basisprincipes en voordelen van BIM.
  • Je leert 3D modellen te maken.
  • Je leert over de integratie tussen BIM en GIS.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.