Revit introductie voor aannemers

Bouw

Bouw

In deze cursus Revit introductie voor Aannemers denken we mee met aannemers om een stap in de richting te zetten van 3D bouwkundig werken.

Cursusduur: 1 dag

Gegeven door:

Maarten Wouters
Nederlands

Cursus Revit Introductie voor aannemers

Building Information Modeling (BIM) is veel meer dan alleen een geavanceerd softwareprogramma; het is een revolutionaire methode die de bouwsector transformeert. Deze aanpak maakt het mogelijk voor alle betrokkenen om samen te werken binnen een dynamisch, digitaal model van een bouwproject. BIM staat centraal in de verschuiving van traditioneel 2D-tekenen naar 3D-modellering. Dit is een verandering die de precisie en efficiƫntie van bouwprojecten aanzienlijk verbetert. Door real-time updates en een volledige integratie van fysieke en functionele kenmerken, bevordert BIM een synergetische projectontwikkeling. Vanaf het ontwerp tot aan de uitvoering en het beheer.

De kracht van BIM ligt in het vermogen om bouwkundige modellen te creĆ«ren die niet alleen visueel rijk zijn, maar ook gevuld met essentiĆ«le data. Dit maakt het eenvoudiger voor iedereen die betrokken is bij het bouwproces om geĆÆnformeerde beslissingen te nemen. Dit leidt tot een betere kwaliteit, lagere kosten en verminderde projecttijden. De toepassing van BIM in projecten zoals geleerd in onze Cursus Revit Introductie voor Aannemers, stelt professionals in staat om te werken met geavanceerde tools voor het modelleren en aanpassen van bouwkundige modellen, en om deze vaardigheden direct toe te passen in de praktijk.

In deze cursus leer je niet alleen de basis van BIM en hoe je bouwkundige modellen in Revit kunt raadplegen en muteren, maar krijg je ook inzicht in hoe deze technologieƫn de samenwerking en communicatie binnen bouwprojecten verbeteren. Door de cursus zul je de mogelijkheden van BIM volledig begrijpen en hoe deze essentiƫle tool de toekomst van bouw en ontwerp vormgeeft. Hierdoor kun je als professional een waardevolle bijdrage leveren aan elk bouwproject.

Voorkennis van Revit Architecture wordt niet vereist maar is wel gewenst, bekijk daarvoor onze Revit Architecture basis cursus. Voor niet aannemers is de Revit Architecture gevorderden cursus mogelijk interessant.

Het belang van de overstap van 2D naar 3D in de bouw

De transitie van 2D naar 3D modellering in de bouwsector markeert een keerpunt in hoe projecten worden ontworpen, gevisualiseerd, en uitgevoerd. Deze overstap, ondersteund door de principes van Building Information Modeling (BIM), heeft een diepgaande impact op de efficiƫntie, nauwkeurigheid, en samenwerking binnen bouwprojecten. Maar wat maakt deze overstap zo cruciaal voor de moderne bouwprofessional?

 • Verbeterde visualisatie: 3D-modellen bieden een levensechte weergave van het te bouwen object. Hierdoor krijgen zowel ontwerpers als cliĆ«nten een duidelijker beeld van het eindresultaat voordat de bouw begint.
 • Nauwkeurigheid in planning: Met 3D-modellering kan elk detail van het project vooraf worden geanalyseerd. Dit leidt tot minder fouten en onvoorziene problemen tijdens de bouwfase.
 • EfficiĆ«ntie in communicatie: Een 3D-model dient als een gedeelde bron van informatie voor alle betrokken partijen. Dit zorgt voor betere afstemming en minder miscommunicatie.
 • Kostenbesparing: Door potentiĆ«le problemen vroegtijdig te identificeren en te verhelpen, worden kostbare correcties tijdens de bouwfase verminderd.

De overgang van 2D naar 3D heeft de manier waarop projecten worden benaderd fundamenteel veranderd. Dit komt niet alleen door een rijkere visuele ervaring te bieden, maar ook door het bouwproces te stroomlijnen. In onze Cursus Revit Introductie voor Aannemers leer je hoe deze technologieƫn niet alleen de visualisatie en planning verbeteren, maar ook hoe ze de samenwerking en het beheer van bouwprojecten optimaliseren. De vaardigheden die je opdoet in deze cursus stellen je in staat om volledig gebruik te maken van de voordelen van 3D-modellering. Hierdoor wordt je een onmisbare schakel in het bouwproces.

De opkomst van BIM en de rol van Revit Architecture

Met de opkomst van Building Information Modeling (BIM) heeft de bouwsector een ware revolutie ondergaan. BIM heeft niet alleen de manier waarop bouwprojecten worden gepland en uitgevoerd getransformeerd, maar heeft ook een nieuwe standaard gezet voor samenwerking en projectbeheer. Revit Architecture speelt hierin een cruciale rol als een van de meest geavanceerde tools voor het realiseren van BIM-projecten. Maar waarom is de combinatie van BIM en Revit zo revolutionair voor de bouwsector?

 • GeĆÆntegreerde projectinformatie: BIM zorgt voor een samenhangende aanpak van het bouwproces door alle projectinformatie te integreren in een gedeeld model. Revit maakt deze integratie mogelijk door een dynamische database te bieden waarin ontwerp, analyse en documentatie samenkomen.
 • Verbeterde samenwerking: BIM faciliteert een naadloze samenwerking tussen architecten, ingenieurs, aannemers en andere stakeholders. Met Revit kan dit proces verder worden geoptimaliseerd door real-time toegang tot projectgegevens en updates.
 • EfficiĆ«nte ontwerpwijzigingen: Wijzigingen in het ontwerp kunnen snel worden doorgevoerd in Revit, waarbij het model automatisch wordt bijgewerkt. Dit vermindert de kans op fouten en discrepanties tussen verschillende documenten.
 • Duurzaamheid en kostenbesparing: Door de gedetailleerde analyse- en simulatiemogelijkheden kunnen met Revit duurzamere en kosteneffectievere ontwerpen worden gecreĆ«erd. Dit resulteert in een efficiĆ«nter gebruik van materialen en middelen.

Onze cursus benadrukt niet alleen het belang van Revit in het realiseren van BIM-projecten, maar biedt ook de kennis en vaardigheden om deze tool effectief te gebruiken. De cursus behandelt essentiƫle onderwerpen zoals het raadplegen en muteren van bouwkundige modellen, het opbouwen van 3D-structuren, en het genereren van documentatie, allemaal binnen het Revit-platform. Door het volgen van de cursus krijg je niet alleen een diepgaand begrip van BIM-processen, maar leer je ook hoe je deze krachtige tool kunt inzetten om innovatieve en duurzame bouwprojecten te realiseren.

Wat leer je in de Cursus Revit Introductie voor Aannemers

Basisprincipes en voordelen van werken met Revit Architecture

Als je begint met het verkennen van Revit Architecture, duik je in een wereld waar de mogelijkheden voor het ontwerpen en beheren van bouwprojecten bijna grenzeloos lijken. Dit krachtige hulpmiddel van Autodesk is niet alleen een fundament van BIM (Building Information Modeling), maar het transformeert ook de manier waarop architecten, ingenieurs en aannemers samenwerken, ontwerpen, en bouwen.

Dit zijn enkele basisprincipes en voordelen van werken met Revit Architecture:

 • Parametrisch ontwerpen: Met Revit kun je intelligente bouwmodellen creĆ«ren waarin elk element een relatie heeft met elkaar. Wanneer je een element wijzigt, wordt het hele model automatisch bijgewerkt, wat zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in het ontwerp.
 • EfficiĆ«nte samenwerking: Revit bevordert een samenwerkingsgerichte aanpak door een centrale model te gebruiken waar alle teamleden toegang toe hebben. Dit betekent dat wijzigingen in real-time zichtbaar zijn voor iedereen, wat de communicatie verbetert en fouten vermindert.

De voordelen van het werken met Revit Architecture zijn aanzienlijk:

 • Verbeterde projectvisualisatie: Met Revit kun je gedetailleerde 3D-modellen maken die een realistische weergave bieden van hoe een project er in het echt uit zal zien. Dit helpt bij het nemen van ontwerpbeslissingen.
 • Geautomatiseerde documentatie: Ontwerpveranderingen in het model worden automatisch bijgewerkt in alle gerelateerde projectdocumentatie, zoals plattegronden, doorsneden en gevelaanzichten, wat een enorme tijdsbesparing oplevert.
 • Analyse en simulatie: Revit biedt tools voor het analyseren van energieverbruik, lichtanalyse en andere cruciale duurzaamheidsfactoren, waardoor je duurzamere en kosteneffectievere ontwerpen kunt creĆ«ren.

Door het volgen van deze cursus krijg je een diepgaand begrip van deze principes en leer je hoe je de voordelen van Revit kunt benutten om je projecten naar een hoger niveau te tillen.

Kernvaardigheden: Bouwkundige modellen raadplegen en aanpassen

Een van de fundamentele vaardigheden die je ontwikkelt binnen deze cursus is het raadplegen en aanpassen van bouwkundige modellen. Deze vaardigheid is essentieel voor elke professional die betrokken is bij het bouwproces, omdat het directe invloed heeft op de kwaliteit en het succes van een project. Laten we eens dieper ingaan op wat dit inhoudt en hoe het jouw werk als bouwprofessional kan transformeren:

 • Raadplegen van bouwkundige modellen: Revit stelt je in staat om complexe bouwkundige modellen grondig te onderzoeken. Je kunt elk aspect van het model in detail bekijken, van de structuur en de materialen tot aan de specifieke constructie-elementen.
  • Inzoomen op specifieke secties voor een gedetailleerde analyse
  • Draaien en bekijken van het model vanuit verschillende perspectieven om een volledig begrip te krijgen van de ruimtelijke relaties en de ontwerpintenties
 • Aanpassen van bouwkundige modellen: Naast het raadplegen biedt Revit ook de mogelijkheid om bouwkundige modellen te wijzigen. Dit is van cruciaal belang wanneer je tijdens het ontwerp- of bouwproces wijzigingen moet doorvoeren.
  • Toevoegen, verwijderen of wijzigen van elementen binnen het model
  • Aanpassingen doorvoeren die automatisch worden geĆ¼pdatet in gerelateerde documentatie, zoals plattegronden en doorsneden

Het vermogen om modellen niet alleen te bekijken maar ook te bewerken, zorgt voor een dynamische en flexibele benadering van bouwontwerp en management. Deze vaardigheden bieden verschillende voordelen:

 • EfficiĆ«ntie: Vermindert de tijd die nodig is voor het maken en bijwerken van ontwerptekeningen.
 • Nauwkeurigheid: Verhoogt de nauwkeurigheid van het ontwerp door fouten te minimaliseren.
 • Samenwerking: Bevordert samenwerking tussen teamleden door iedereen toegang te geven tot de meest actuele versie van het model.

Het beheersen van het raadplegen en aanpassen van bouwkundige modellen in Revit biedt je de tools om te excelleren in een competitieve en snel evoluerende sector, waarbij de nadruk ligt op innovatie, duurzaamheid en samenwerking.

Van theorie naar praktijk: Praktische oefeningen met Revit

De ware kracht van kennis ligt in de toepassing ervan. Dat is precies wat de Cursus Revit Introductie voor Aannemers bij Geo-ICT zo waardevol maakt. Het overstijgt de theoretische concepten van BIM en Revit Architecture door je door een reeks praktische oefeningen te leiden die je vaardigheden versterken en je voorbereiden op echte projectuitdagingen. Deze hands-on benadering zorgt ervoor dat je niet alleen leert over de mogelijkheden van Revit, maar ook hoe je deze effectief in je werk kunt integreren. Hier zijn enkele voorbeelden van de praktische oefeningen die je kunt verwachten:

 • Modelleren van een eenvoudig bouwkundig model: Je begint met de basis door een eenvoudig model te creĆ«ren. Dit helpt je de interface van Revit te begrijpen en de basisprincipes van het modelleren onder de knie te krijgen.
 • Aanpassingen maken: Eens je comfortabel bent met het bouwen van een model, leer je hoe je wijzigingen kunt aanbrengen. Dit varieert van het toevoegen of verwijderen van elementen tot het aanpassen van hun eigenschappen.
 • Uitvoeren van analyses: Revit stelt je in staat om diverse analyses uit te voeren, van zonlichtsimulaties tot energie-efficiĆ«ntie. Door deze analyses leer je hoe je duurzamere ontwerpen kunt maken.
 • Genereren van bouwdocumentatie: Een essentieel onderdeel van elk project is de documentatie. Je leert hoe je automatisch plattegronden, doorsneden, en aanzichten genereert vanuit je model.

Deze praktische oefeningen zijn ontworpen om je vertrouwd te maken met de kernfunctionaliteiten van Revit en hoe deze kunnen worden toegepast in de context van een project.Ā Het vermogen om Revit te gebruiken in het ontwerpen, analyseren, en documenteren van projecten verhoogt je waarde op de markt en stelt je in staat om efficiĆ«nter en effectiever bij te dragen aan elk bouwproject.

Waarom kiezen voor onze Cursus Revit Introductie voor Aannemers?

De keuze voor een cursus Revit Introductie voor Aannemers bij Geo-ICT is niet zomaar een beslissing; het is een investering in je toekomst en een stap naar het verbeteren van je vaardigheden in de moderne bouwpraktijk. Maar waarom zou je specifiek voor onze cursus kiezen? Wat maakt ons onderscheidend in een zee van educatieve mogelijkheden? Hier zijn enkele redenen die onze cursus doen uitblinken:

 • Toegespitst op de praktijk: Onze cursus gaat verder dan alleen de basisprincipes van Revit. We bieden praktijkgerichte oefeningen die je voorbereiden op echte bouwprojecten. Je leert niet alleen hoe je het programma moet gebruiken, maar ook hoe je het effectief toepast in je dagelijkse werkzaamheden.
 • Deskundige instructeurs: Onze trainers zijn niet alleen ervaren in Revit; ze hebben ook een achtergrond in de bouwsector. Dit betekent dat ze de uitdagingen waar je als professional mee te maken krijgt, begrijpen en je kunnen voorzien van relevante en toepasbare kennis.
 • Flexibele leeropties: We begrijpen dat niet iedereen dezelfde leervoorkeuren of -schema’s heeft. Daarom bieden we zowel online als op locatie cursussen aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.
 • Up-to-date curriculum: De bouwsector en de technologie evolueren voortdurend. Ons curriculum wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je de meest actuele kennis en vaardigheden leert.

Kiezen voor de Cursus Revit Introductie voor Aannemers bij Geo-ICT betekent kiezen voor een kwalitatieve, praktijkgerichte opleiding die je niet alleen voorziet van de nodige kennis van Revit Architecture, maar je ook uitrust met de vaardigheden om deze kennis toe te passen in echte projectscenario’s. Het is een beslissing die je helpt te groeien als professional en je klaarstoomt voor de toekomst van de bouw.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬695,- Excl. btw

  ā‚¬695,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  Met Revit Architecture kan men 3D bouwkundige modellen modeleren en raadplegen. De docent kijkt eerst samen met de groep welke kennis van bouwkundig tekenen en kennis van AutoCAD al aanwezig is. AutoCAD voorkennis is niet echt nodig, maar het geeft een voorsprong.

  De docent legt in algemene termen uit hoe het bouwkundig tekenen de afgelopen jaren zich heeft ontwikkeld en waar we nu zijn aangekomen. De docent gaat ook in op het Bouw-Informatie Model (BIM) en de uitwisseling van bouwkundige modellen. In AutoCAD kan men het nog tekenen noemen, maar in Revit Architecture is het meer samenstellen en modeleren. Als je eenmaal een model hebt die goed opgezet en gevuld is, kan je daar als uitvoerend bouwer enorm veel profijt van hebben.

  In het eerste deel wordt er gekeken naar de Revit Architecture workspace en interface. De cursist krijg zo een goed overzicht van het pakket. Daarna gaan de cursisten meerdere modellen in Revit openen en er allerlei raadpleeg acties op doen.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Bouwkundig model van alle kanten bekijken door te draaien en in en uit te zoomen
  • In het model dimensioneren en meten
   Vanuit het model plattegronden, doorsnedes, aanzichten genereren
  • Kleine aanpassingen doen en dan bekijken hoe het gehele model automatisch mee wordt aangepast
  • Het opzetten van plottekeningen met tekst, bematingen, details en Ā hoeveelheden
  • Praktische nut van het hebben en gebruiken van een bouwkundig model beter begrijpen
  • Muren optrekken (van 2D naar 3D gaan)
  • Maken van elementen
  • Werken met teken- en bewerkingstools
   3D gebouw model met muren, gevels, ramen en deuren maken.
  • Vloeren en daken toevoegen
  • Plafondtekenen met verlichtingsarmaturen
  • Componenten zoals meubilair en apparatuur toevoegen
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Revit Architecture voor aannemers

  In deze cursus leer je hoe je 3D bouwkundige modellen kunt opbouwen en muteren met Revit Architecture, inclusief het werken met teken- en bewerkingstools.

  Enige voorkennis van AutoCAD is nuttig, maar niet strikt noodzakelijk. De cursus is zo opgezet dat zowel beginners als mensen met ervaring in AutoCAD kunnen deelnemen.

  Door het leren van Revit Architecture, een essentiĆ«le tool in Bouw-Informatie Modellering (BIM), vergroot je je vaardigheden in het efficiĆ«nt ontwerpen en beheren van bouwprojecten, wat je carriĆØremogelijkheden in de bouwsector kan verbeteren.

  Ja, de cursus omvat praktische oefeningen waarbij je leert muren op te trekken en bouwkundige modellen te dimensioneren en te meten, voor een hands-on leerervaring.

  Absoluut, deze cursus is ideaal voor individuen uit andere sectoren die een carriĆØreswitch overwegen naar de geosector. Het biedt een solide basis in Revit Architecture, een sleutelvaardigheid in de bouwsector.

  Zeker, deze cursus is zeer geschikt voor bedrijven die hun medewerkers willen trainen in het gebruik van Revit Architecture, wat bijdraagt aan de efficiƫntie en kwaliteit van hun bouwprojecten.

  De cursus omvat het raadplegen van bouwkundige modellen in Revit, het opbouwen en muteren van een bouwkundig model, het bekijken van modellen vanuit verschillende perspectieven, dimensioneren en meten in het model, en het maken van aanpassingen die het gehele model beĆÆnvloeden.

  Ja, de cursus kan zowel online via Google Meet als op locatie worden gevolgd. Voor deelnemers die de cursus online volgen, is het nodig om zelf voor koffie, thee en lunch te zorgen.

  Ja, naast de reguliere cursussen biedt Geo-ICT Training Center ook de mogelijkheid voor Online Support, waarbij je Ć©Ć©n-op-Ć©Ć©n maatwerk les krijgt van een docent om specifieke problemen aan te pakken.

  De cursus “Revit Architecture voor Aannemers” bij Geo-ICT kost ā‚¬695 exclusief btw en duurt Ć©Ć©n dag.