Revit introductie voor aannemers

Bouw Cursusduur: 1 dag

In deze cursus Revit Architecture voor Aannemers denken we mee met aannemers om een stap in de richting te zetten van 3D bouwkundig werken.

In deze cursus Revit Architecture voor Aannemers denken we mee met aannemers om een stap in de richting te zetten van 3D bouwkundig werken. Veel aannemers zitten in de stap van 2D naar 3D werken en ook het toepassen van BIM is in opkomst. Vaak besteden aannemers veel bouwkundig tekenwerk uit, maar dan is het toch wel gewenst dat binnen het bedrijf kennis van Revit Architecture aanwezig is. Dit om 3D bouwkundige tekeningen te kunnen raadplegen en eventueel zelf kleine aanpassingen te doen en ook om een goede gesprekspartner te zijn voor architecten en opdrachtgevers. De volgende onderwerpen komen aanbod tijdens deze cursus:

 • Raadplegen bouwkundige modellen in Revit.
 • Opbouwen en muteren van een bouwkundig model.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  Met Revit Architecture kan men 3D bouwkundige modellen modeleren en raadplegen. De docent kijkt eerst samen met de groep welke kennis van bouwkundig tekenen en kennis van AutoCAD al aanwezig is. AutoCAD voorkennis is niet echt nodig, maar het geeft een voorsprong. De docent legt in algemene termen uit hoe het bouwkundig tekenen de afgelopen jaren zich heeft ontwikkeld en waar we nu zijn aangekomen. De docent gaat ook in op het Bouw-Informatie Model (BIM) en de uitwisseling van bouwkundige modellen. In AutoCAD kan men het nog tekenen noemen, maar in Revit Architecture is het meer samenstellen en modeleren. Als u eenmaal een model heeft die goed opgezet en gevuld is, kunt u daar als uitvoerend bouwer enorm veel profijt van hebben.

  In het eerste deel wordt er gekeken naar de Revit Architecture workspace en interface. De cursist krijg zo een goed overzicht van het pakket. Daarna gaan de cursisten meerdere modellen in Revit openen en er allerlei raadpleeg acties op doen.

  Leerdoelen

  • Bouwkundig model van alle kanten bekijken door te draaien en in en uit te zoomen
  • In het model dimensioneren en meten
   Vanuit het model plattegronden, doorsnedes, aanzichten genereren
  • Kleine aanpassingen doen en dan bekijken hoe het gehele model automatisch mee wordt aangepast
  • Het opzetten van plottekeningen met tekst, bematingen, details en  hoeveelheden
  • Praktische nut van het hebben en gebruiken van een bouwkundig model beter begrijpen
  • Muren optrekken (van 2D naar 3D gaan)
  • Maken van elementen
  • Werken met teken- en bewerkingstools
   3D gebouw model met muren, gevels, ramen en deuren maken.
  • Vloeren en daken toevoegen
  • Plafondtekenen met verlichtingsarmaturen
  • Componenten zoals meubilair en apparatuur toevoegen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Revit Architecture voor aannemers

  In deze cursus leer je hoe je 3D bouwkundige modellen kunt opbouwen en muteren met Revit Architecture, inclusief het werken met teken- en bewerkingstools.

  Enige voorkennis van AutoCAD is nuttig, maar niet strikt noodzakelijk. De cursus is zo opgezet dat zowel beginners als mensen met ervaring in AutoCAD kunnen deelnemen.

  Door het leren van Revit Architecture, een essentiële tool in Bouw-Informatie Modellering (BIM), vergroot je je vaardigheden in het efficiënt ontwerpen en beheren van bouwprojecten, wat je carrièremogelijkheden in de bouwsector kan verbeteren.

  Ja, de cursus omvat praktische oefeningen waarbij je leert muren op te trekken en bouwkundige modellen te dimensioneren en te meten, voor een hands-on leerervaring.

  Absoluut, deze cursus is ideaal voor individuen uit andere sectoren die een carrièreswitch overwegen naar de geosector. Het biedt een solide basis in Revit Architecture, een sleutelvaardigheid in de bouwsector.

  Zeker, deze cursus is zeer geschikt voor bedrijven die hun medewerkers willen trainen in het gebruik van Revit Architecture, wat bijdraagt aan de efficiëntie en kwaliteit van hun bouwprojecten.

  De cursus omvat het raadplegen van bouwkundige modellen in Revit, het opbouwen en muteren van een bouwkundig model, het bekijken van modellen vanuit verschillende perspectieven, dimensioneren en meten in het model, en het maken van aanpassingen die het gehele model beïnvloeden.

  Ja, de cursus kan zowel online via Google Meet als op locatie worden gevolgd. Voor deelnemers die de cursus online volgen, is het nodig om zelf voor koffie, thee en lunch te zorgen.

  Ja, naast de reguliere cursussen biedt Geo-ICT Training Center ook de mogelijkheid voor Online Support, waarbij je één-op-één maatwerk les krijgt van een docent om specifieke problemen aan te pakken.

  De cursus “Revit Architecture voor Aannemers” bij Geo-ICT kost €695 exclusief btw en duurt één dag.