MicroStation Beheer

CAD

CAD

In deze cursus wordt naast de installatie en beheer van MicroStation en bijbehorende software configuratie en het netwerk behandeld. 

Cursusduur: 2 dagen

Gegeven door:

Maarten Wouters

Introductie tot CAD Software

CAD, of Computer-Aided Design, is een revolutionaire technologie die het mogelijk maakt voor professionals om met behulp van computers ontwerpen te maken, wijzigen, analyseren of optimaliseren. Deze software verbetert niet alleen de productiviteit van de ontwerper en de kwaliteit van het ontwerp, maar verbetert ook de communicatie door middel van documentatie en creëert een database voor productieprocessen. Het gebruik van CAD strekt zich uit over verschillende industrieën, waaronder automotive, scheepsbouw, en lucht- en ruimtevaart, maar ook in architectuur en productontwerp. CAD faciliteert het ontwerpen in zowel tweedimensionale (2D) ruimtes als in driedimensionale (3D) ruimtes, waarbij het ontwerpen van objecten met complexe vormen en structuren mogelijk wordt. Door zijn uitgebreide toepasbaarheid en vermogen om gedetailleerde ontwerpen en simulaties te genereren, speelt CAD een cruciale rol in het stroomlijnen van de ontwerp- en productieprocessen, wat resulteert in een verlaging van de productontwikkelingskosten en een aanzienlijke versnelling van de ontwerpcyclus.

De Basis van CAD

In de kern is CAD, ofwel Computer-Aided Design, een technologie die de manier waarop we ontwerpen fundamenteel heeft veranderd. Het stelt je in staat om met precisie en efficiëntie complexe ontwerpen en modellen te creëren, wijzigen, analyseren en optimaliseren. Van architectuur tot engineering en daarbuiten, CAD ondersteunt het visualiseren en testen van ontwerpen in een virtuele omgeving voordat ze werkelijkheid worden. Dit proces bespaart niet alleen tijd en middelen maar verbetert ook de kwaliteit van het eindproduct. In de cursus MicroStation Beheer die wij bij Geo-ICT aanbieden, leer je hoe deze krachtige tool kan worden ingezet voor gedetailleerd beheer en ontwerp binnen de wereld van geo-informatie en geodata, zonder de traditionele grenzen die komen kijken bij handmatig tekenen en ontwerpen.

Waarom MicroStation een Krachtige Tool is

MicroStation onderscheidt zich als een krachtige tool binnen de CAD-software door zijn geavanceerde functies in het beheer en ontwerp van complexe projecten. Het stelt je in staat om met uiterste precisie te werken aan projecten die rijk zijn aan geo-informatie en geodata. Dit maakt het een onmisbare tool voor professionals die streven naar hoge kwaliteit in hun ontwerpen. De mogelijkheid om naadloze data-uitwisseling en interoperabiliteit tussen verschillende CAD-systemen te faciliteren, vergroot de efficiëntie en verbetert de samenwerkingsmogelijkheden binnen teams en tussen projecten.

Wat Je Zult Leren in de Cursus MicroStation Beheer

Beheer en Configuratie van MicroStation

Het beheer en de configuratie van MicroStation staan centraal voor iedereen die streeft naar het maximaliseren van de potentie binnen hun CAD-projecten. Deze software biedt uitgebreide mogelijkheden voor het aanpassen van werkruimtes, instellingen en gebruikersinterfaces, specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van projecten geladen met geo-informatie en geodata. Door diepgaand in te gaan op deze aspecten tijdens de Cursus MicroStation Beheer, krijg je de kennis en vaardigheden om MicroStation effectief te beheren en configureren, waardoor je workflows efficiënter worden en je projecten van hogere kwaliteit zijn.

Werkomgevingen Opzetten met Workspaces

Het opzetten van werkomgevingen met workspaces in MicroStation is cruciaal voor het efficiënt beheren van je CAD-projecten. Door workspaces te configureren, kun je een gepersonaliseerde en gestroomlijnde werkomgeving creëren die aansluit bij specifieke projectbehoeften. Dit aspect van MicroStation stelt je in staat om snel toegang te krijgen tot de meest gebruikte tools, instellingen en bestanden, waardoor je productiviteit en nauwkeurigheid verhoogt. Het leren beheren en aanpassen van deze workspaces is een belangrijk onderdeel van het maximaliseren van de potentieel van MicroStation voor projecten gerelateerd aan geo-informatie en geodata.

Data-uitwisseling en Interoperabiliteit

De kracht van MicroStation ligt in zijn vermogen om data-uitwisseling en interoperabiliteit tussen verschillende CAD-systemen te vergemakkelijken. Deze functionaliteit is essentieel in projecten die rijk zijn aan geo-informatie en geodata, waar samenwerking en data-integratie tussen diverse platforms een must zijn. Door naadloze integratie en compatibiliteit stelt MicroStation teams in staat om efficiënt en effectief samen te werken, ongeacht de gebruikte software, waardoor de productiviteit verhoogt en de kans op fouten vermindert.

In de Cursus MicroStation Beheer van Geo-ICT, ontdek je hoe je effectief kunt werken met data-uitwisseling en interoperabiliteit. Deze cursus benadrukt het belang van soepele samenwerking en de integratie van geo-informatie binnen diverse softwareplatforms.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus MicroStation Beheer?

Kiezen voor de Cursus MicroStation Beheer bij Geo-ICT betekent dat je investeert in je professionele groei binnen een veld dat steeds belangrijker wordt in veel industrieën. Deze cursus onderscheidt zich door:

 • Expert docenten: Ervaren professionals die diepgaande kennis van de software combineren met praktijkervaring.
 • Praktijkgerichte aanpak: De cursus is ontworpen om je direct toepasbare vaardigheden te geven.
 • Moderne leeromgeving: Maak gebruik van up-to-date materialen en technieken die aansluiten bij de huidige standaarden in de industrie.

Door te kiezen voor deze cursus, zet je een belangrijke stap richting het verfijnen van je vaardigheden in CAD-software, met een speciale focus op MicroStation. Je leert niet alleen de ins en outs van het programma, maar ook hoe je dit effectief kunt toepassen in je werkzaamheden, versterkt door de kennis van geo-informatie en geodata.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  €895,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  • Options en systeemvariabelen
  • Profielen
  • Snelkoppelingen bureaublad
  • CUI
  • Toolbars, menus, ribbons en panels
  • Workspaces
  • Partial CUI files en Enterprise CU

  Geo-ICT Training Center, Nederland - cursus MicroStation Beheer

  Dag 2

  • Maken, beheren, exporteren en importeren
  • Verwerken en beheren van bibliotheken
  • Beheren in een netwerk
  • Tijdelijke bestanden en configuratiebestanden
  • Templates beheren
  • Autosave en bak
  • Werken met CAD-standaarden ( NLCS )
  • Werken met sheetsets
  • Scripting en Introductie in VBA
  • Subscription Center Updates
  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Installatie en beheer van van MicroStation
  • Configuratie en instellen van MicroStation
  • Het kunnen instellen van tekenstandaarden zoals NLCS
  • Inrichten van workspaces, interfaces en instellingen.
  • Data-uitwisseling en interoperabiliteit: Begrijp hoe u gegevens kunt uitwisselen tussen MicroStation en andere CAD-software.
  • Na de deze cursus bent u in staat om het technisch en functioneel beheer van MicroStation binnen uw organisatie uit te voeren
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MicroStation Beheer

  Deze 2-daagse training is gericht op het beheren en configureren van MicroStation, inclusief installatie, beheer, en het opzetten van tekenstandaarden zoals NLCS.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in MicroStation willen verbeteren.

  MicroStation staat bekend om zijn geavanceerde functies in data-uitwisseling, interoperabiliteit, en het aanpassen van workspaces en interfaces, wat het een krachtige tool maakt in de geosector.

  De cursus herhaalt basisvaardigheden zoals installatie, systeemvariabelen, en het beheer van profielen en snelkoppelingen, essentieel voor effectief technisch en functioneel beheer.

  De cursus behandelt het opzetten en beheren van tekenstandaarden zoals NLCS binnen MicroStation, wat cruciaal is voor gestandaardiseerde ontwerpprocessen.

  De cursus gaat diep in op geavanceerde functies van MicroStation, zoals CUI, toolbars, ribbons, en het configureren van complexe projectinstellingen.

  De cursus richt zich op het installeren en beheren van MicroStation, het configureren van de software, het instellen van tekenstandaarden zoals NLCS, en het inrichten van workspaces en interfaces.

  De cursus leert deelnemers hoe ze workspaces kunnen inrichten voor verschillende afdelingen en individuele tekenaars, inclusief specifieke bronbestanden, gebruikersinterfaces, instellingen en gereedschappen.

  Deelnemers leren over het beheeraspect van MicroStation, inclusief het opzetten en beheren van projecten, het definiëren van tekenstandaarden en het implementeren van efficiënte workflows.

  De cursus behandelt hoe gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen MicroStation en andere CAD-software, wat essentieel is voor architectuur-, engineering- en bouwprojecten.