MicroStation Rendering

CAD Cursusduur: 2 dagen

De cursus MicroStation Rendering is uitermate interessant voor architecten, engineurs en CAD operators die betrokken zijn bij het maken van 3D-ontwerpen.

In deze cursus leert u de basisbeginselen van MicroStation Rendering. Als voorkennis is MicroStation 3D Modeling vereist. De onderwerpen die behandeld worden in deze cursus zijn: Camera’s, Materialen, Belichting, Omgeving instellen en Rendering. U leert effectief environment maps, sky cilinders en procedure texturen te gebruiken. Met het toepassen van fotorealistische materialen zoals water, glas, bomen, gras en steen kunt u effecten creëren zoals u ze buiten ziet. Met lichttechnieken kunt u een setting binnenshuis of buitenshuis nabootsen tijdens de dag, nacht, zonsopgang of zonsondergang. Ook kunt u uw eigen materialen gebruiken of geavanceerde belichtingstechnieken zoals raytracing en particle tracing leren.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus MicroStation Rendering

 

 

 

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een herhaling van de basisprincipes van MicroStation 3D Modeling. Na deze herhaling worden de verschillende functies die tijdens de cursus aan bod zullen komen gedemonstreerd en uitgelegd. Hierna gaat u zelf aan de slag met het ontwerpen van uw eigen project. Aan de hand van praktijkoefeningen onder begeleiding van de docent maakt u kennis met de verschillende technieken om uw 3D-ontwerp vorm te geven zoals enviroment maps, sky cilinders en procedure texturen.

  Dag 2

  De tweede cursusdag bouwt u verder aan uw project. Op deze dag komt het toepassen van fotorealistische materialen aan bod en gaat u aan de slag met lichttechnieken. Later op de dag gaat u werken met uw eigen materialen en geavanceerde belichtingstechnieken zoals raytracing en particle tracing.

  Leerdoelen

  • Begrip van renderingtechnieken: Het doel is om een grondig begrip te ontwikkelen van de verschillende renderingtechnieken die beschikbaar zijn in MicroStation. Dit omvat het leren kennen van de verschillende soorten verlichting, schaduwen, materialen en texturen die kunnen worden toegepast om realistische visualisaties te creëren. Studenten kunnen leren hoe ze de juiste instellingen kunnen gebruiken om de gewenste sfeer en effecten in hun renderings te bereiken.
  • Gebruik van renderinggereedschappen en -instellingen: Leer hoe u de renderinggereedschappen en -instellingen in MicroStation effectief kunt gebruiken. Dit omvat het verkennen van de renderingworkflow, het begrijpen van de renderingsinstellingen, het instellen van de belichting, het toepassen van materialen en texturen, en het aanpassen van de camera-instellingen om de gewenste weergave te bereiken. Studenten kunnen ook leren hoe ze renderings kunnen optimaliseren voor snelheid en kwaliteit.
  • Creëren van realistische visualisaties: Het doel is om studenten te leren hoe ze realistische visualisaties kunnen maken met behulp van MicroStation Rendering. Dit omvat het begrijpen van compositieprincipes, het toepassen van belichtingstechnieken, het creëren van realistische materialen en texturen, het beheren van schaduwen en reflecties, en het gebruik van post-processingtechnieken. Studenten kunnen leren hoe ze hun renderings kunnen verbeteren door gebruik te maken van belichting, materialen en compositietechnieken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MicroStation Rendering

  Microstation Rendering is een geavanceerde CAD softwarefunctie die gebruikt wordt voor visuele presentaties en 3D visualisaties, met name in de geosector.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in rendering willen verbeteren.

  In deze cursus leer je geavanceerde rendering tools te gebruiken, waaronder technieken voor licht, schaduw, texturen en materialen.

  Door het beheersen van Microstation Rendering kun je complexe visuele presentaties maken, wat essentieel is voor veel functies binnen de geosector.

  Ja, na de cursus bieden we technische ondersteuning en mogelijkheden voor functioneel beheer om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen.

  De cursus omvat onderwerpen zoals camera’s, materialen, belichting, omgevingsinstellingen en rendering technieken, inclusief het gebruik van environment maps, sky cilinders en procedure texturen.

  Ja, basiskennis van MicroStation 3D Modeling is vereist voordat je aan deze cursus begint.

  De cursus duurt twee dagen. Dag 1 begint met een herhaling van MicroStation 3D Modeling, gevolgd door praktijkoefeningen.

  De leerdoelen omvatten het begrijpen van renderingtechnieken, het effectief gebruiken van renderinggereedschappen en -instellingen, en het creëren van realistische visualisaties.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen via e-mail. Je krijgt binnen 24 uur antwoord.