MicroStation Rendering

CAD Cursusduur: 2 dagen

De cursus MicroStation Rendering is uitermate interessant voor architecten, engineurs en CAD operators die betrokken zijn bij het maken van 3D-ontwerpen.

In deze cursus leert u de basisbeginselen van MicroStation Rendering. Als voorkennis is MicroStation 3D Modeling vereist. De onderwerpen die behandeld worden in deze cursus zijn: Camera’s, Materialen, Belichting, Omgeving instellen en Rendering. U leert effectief environment maps, sky cilinders en procedure texturen te gebruiken. Met het toepassen van fotorealistische materialen zoals water, glas, bomen, gras en steen kunt u effecten creëren zoals u ze buiten ziet. Met lichttechnieken kunt u een setting binnenshuis of buitenshuis nabootsen tijdens de dag, nacht, zonsopgang of zonsondergang. Ook kunt u uw eigen materialen gebruiken of geavanceerde belichtingstechnieken zoals raytracing en particle tracing leren.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus MicroStation Rendering

 

 

 

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een herhaling van de basisprincipes van MicroStation 3D Modeling. Na deze herhaling worden de verschillende functies die tijdens de cursus aan bod zullen komen gedemonstreerd en uitgelegd. Hierna gaat u zelf aan de slag met het ontwerpen van uw eigen project. Aan de hand van praktijkoefeningen onder begeleiding van de docent maakt u kennis met de verschillende technieken om uw 3D-ontwerp vorm te geven zoals enviroment maps, sky cilinders en procedure texturen.

  Dag 2

  De tweede cursusdag bouwt u verder aan uw project. Op deze dag komt het toepassen van fotorealistische materialen aan bod en gaat u aan de slag met lichttechnieken. Later op de dag gaat u werken met uw eigen materialen en geavanceerde belichtingstechnieken zoals raytracing en particle tracing.

  Leerdoelen

  • Begrip van renderingtechnieken: Het doel is om een grondig begrip te ontwikkelen van de verschillende renderingtechnieken die beschikbaar zijn in MicroStation. Dit omvat het leren kennen van de verschillende soorten verlichting, schaduwen, materialen en texturen die kunnen worden toegepast om realistische visualisaties te creëren. Studenten kunnen leren hoe ze de juiste instellingen kunnen gebruiken om de gewenste sfeer en effecten in hun renderings te bereiken.
  • Gebruik van renderinggereedschappen en -instellingen: Leer hoe u de renderinggereedschappen en -instellingen in MicroStation effectief kunt gebruiken. Dit omvat het verkennen van de renderingworkflow, het begrijpen van de renderingsinstellingen, het instellen van de belichting, het toepassen van materialen en texturen, en het aanpassen van de camera-instellingen om de gewenste weergave te bereiken. Studenten kunnen ook leren hoe ze renderings kunnen optimaliseren voor snelheid en kwaliteit.
  • Creëren van realistische visualisaties: Het doel is om studenten te leren hoe ze realistische visualisaties kunnen maken met behulp van MicroStation Rendering. Dit omvat het begrijpen van compositieprincipes, het toepassen van belichtingstechnieken, het creëren van realistische materialen en texturen, het beheren van schaduwen en reflecties, en het gebruik van post-processingtechnieken. Studenten kunnen leren hoe ze hun renderings kunnen verbeteren door gebruik te maken van belichting, materialen en compositietechnieken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.