MicroStation NLCS

CAD Cursusduur: 1 dag

NLCS staat voor Nederlandse CAD Standaard en is de nieuwe tekenstandaard voor de GWW sector. In deze cursus leert u deze standaard kennen en toepassen.

De NLCS is een initiatief van onder andere Rijkswaterstaat, de vier grote
gemeentes en een groot aantal toonaangevende ingenieursbureaus en wordt ondersteund door de CUR Bouw en Infra, het CROW en Stabu. Leer de NLCS begrijpen, toepassen, tekeningen maken en toetsen. Opdrachtgevers zullen de standaard moeten begrijpen om tekeningen te kunnen maken of te kunnen controleren. Opdrachtnemers zullen de NLCS moeten begrijpen om tekeningen te kunnen lezen en te kunnen maken. Speciaal voor deze doelgroepen hebben wij een NLCS cursus ontwikkeld. In deze cursus wordt duidelijk hoe de NLCS in elkaar zit en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Met deze basis bent u in staat om snel en eenvoudig tekeningen te maken die voldoen aan de NLCS en te controleren of tekeningen voldoen aan de NLCS-standaard.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  De cursus is globaal ingedeeld in twee delen. In het eerste deel gaan we in op de structuur van de NLCS en leert u begrijpen hoe deze standaard in elkaar zit. Hiervoor is geen specifieke voorkennis vereist. In het tweede deel leert u MicroStation tekeningen maken en toetsen conform de NLCS. Door dit tweede deel te volgen leert u in ieder geval wat u van een MicroStation tekenaar mag verwachten.

  Leerdoelen

  • NLCS begrijpen en toepassen
  • NLCS tekeningen maken
  • NLCS Tooling leren kennen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MicroStation NLCS

  Deze cursus biedt diepgaande kennis over het gebruik van Microstation voor NLCS-projecten, inclusief het maken en controleren van tekeningen.

  NLCS staat voor Nederlandse CAD Standaard, een initiatief van Rijkswaterstaat voor uniformiteit in tekeningen binnen de bouw- en infrastructuur.

  De cursus is bedoeld voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw- en infrastructuur die werken met of interesse hebben in NLCS.

  Door het leren van NLCS-standaarden en -toepassingen binnen Microstation, kun je efficiënter en gestandaardiseerder werken aan projecten.

  Ja, een belangrijk onderdeel van de cursus is het begrijpen van de NLCS-standaard en hoe deze toe te passen in Microstation

  De cursus behandelt hoe NLCS in elkaar zit en waarom bepaalde keuzes binnen NLCS zijn gemaakt, met praktische toepassingen in Microstation.

  Ja, de cursus bevat hands-on oefeningen om de geleerde concepten en technieken direct toe te passen in Microstation.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.