Cursus AutoCAD Civil 3D Basis

CAD

CAD

AutoCAD Civil 3D van Autodesk is een onmisbaar softwarepakket voor civiel technici, boordevol geavanceerde mogelijkheden. Tijdens de cursus worden alle onderdelen van AutoCAD Civil 3D behandeld.

Cursusduur: 3 dagen
0
4

Gegeven door:

Introductie tot AutoCAD Civil 3D

AutoCAD Civil 3D, ontwikkeld door Autodesk, staat centraal in de wereld van civiele techniek en geo-informatie. Dit krachtige CAD-programma transformeert hoe civieltechnische modellen en 3D terreinmodellen worden gecreëerd, geanalyseerd, en gedeeld. De evolutie van technologie heeft het landschap van ontwerp en constructie fundamenteel veranderd, waardoor precisie en efficiëntie naar nieuwe hoogten zijn gestuwd. In het hart van deze revolutie staat AutoCAD Civil 3D, een instrument dat niet alleen de manier waarop projecten worden uitgevoerd innoveert, maar ook hoe professionals in de geo-informatie sector samenwerken.

Met AutoCAD Civil 3D kunnen gebruikers complexe civieltechnische ontwerp- en documentatieprojecten effectief beheren. Dit programma is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van civieltechnici, landmeters, en ontwerpers door het aanbieden van een dynamische, modelgebaseerde omgeving. Het ondersteunt BIM (Building Information Modeling) workflows, waardoor projectteams niet alleen sneller en met meer precisie kunnen werken, maar ook met grotere samenhang in hun projecten.

Door de integratie van geodata en geoinformatie in het ontwerpproces, biedt AutoCAD Civil 3D een ongeëvenaarde flexibiliteit en controle over civieltechnische data. Dit resulteert in verbeterde nauwkeurigheid bij het modelleren van terreinen, het ontwerpen van wegen, het uitvoeren van volumeberekeningen, en het plannen van riolerings- en watersystemen. De functionaliteit van Civil 3D gaat verder dan traditionele CAD-programma’s door een breed scala aan tools aan te bieden voor topografische analyse, het ontwerp van civiele structuren, en de visualisatie van projectuitkomsten.

Het kiezen voor de Cursus AutoCAD Civil 3D Basis bij Geo-ICT betekent een stap zetten in een wereld vol mogelijkheden. De cursus is zorgvuldig samengesteld om deelnemers van alle niveaus – van beginners tot ervaren professionals – te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om dit krachtige programma effectief te gebruiken. Echter, kennis van AutoCAD 2D zal goed van pas komen tijdens het volgen van deze cursus.

Wil je na het volgen van onze cursus AutoCAD Civil 3D nog verder leren? Dan kan je ook nog onze cursus AutoCAD Civil 3D Gevorderd volgen.

Wat is AutoCAD Civil 3D?

AutoCAD Civil 3D van Autodesk is meer dan alleen software; het is een revolutionaire tool ontworpen voor iedereen die werkt met geo-informatie en civieltechnische projecten. Dit dynamische programma maakt het mogelijk om met hoge precisie 3D terreinmodellen en civieltechnische modellen te ontwerpen, analyseren en documenteren. Het is uitgerust met geavanceerde functies die het ontwerp- en analyseproces van civiele projecten stroomlijnen, waardoor jouw werk niet alleen efficiënter wordt, maar ook kwalitatief beter.

Dankzij de krachtige BIM-functionaliteiten kunnen projectteams samenwerken in een gedeelde modelomgeving, wat leidt tot betere coördinatie en communicatie binnen projecten. Of je nu werkt aan wegenbouw, waterbeheer, of stedelijke ontwikkeling, AutoCAD Civil 3D biedt je de tools om jouw visie tot leven te brengen met ongekende nauwkeurigheid.

In de Cursus AutoCAD Civil 3D Basis bij Geo-ICT, leer je niet alleen hoe je deze software ten volle kunt benutten, maar krijg je ook inzicht in hoe je efficiënter kunt werken aan jouw projecten. Of het nu gaat om het creëren van gedetailleerde terreinanalyses of het ontwerpen van complexe infrastructuur, deze cursus geeft je een solide basis en de nodige vaardigheden om je projecten naar een hoger niveau te tillen. De stap naar het meesterlijk hanteren van AutoCAD Civil 3D begint hier, waarbij jouw ontwerp- en analysevaardigheden worden versterkt en uitgebreid.

De belangrijkste voordelen van AutoCAD Civil 3D

De overgang naar AutoCAD Civil 3D brengt een reeks transformatieve voordelen met zich mee, cruciaal voor iedereen die actief is in de wereld van geo-informatie en civieltechnisch ontwerp. Een van de meest prominente voordelen is de verbeterde projectefficiëntie door dynamische modelgebaseerde workflows, die automatische updates mogelijk maken wanneer veranderingen worden aangebracht. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing en vermindert de kans op fouten aanzienlijk.

Daarnaast biedt Civil 3D geavanceerde analyse- en simulatiemogelijkheden, waarmee je complexe gegevens kunt interpreteren en nauwkeurige voorspellingen kunt doen over projectuitkomsten. Dit leidt tot betere besluitvorming en optimalisatie van ontwerpen.

Een ander significant voordeel is de verbeterde samenwerking binnen teams. Door de ondersteuning van BIM-processen kunnen teams efficiënter samenwerken, met alle relevante projectgegevens gecentraliseerd en toegankelijk.

Flexibiliteit in ontwerp is nog een belangrijk voordeel, met uitgebreide tools en functies die aanpasbaar zijn aan een breed scala van civieltechnische projecten. Dit stelt gebruikers in staat om met vertrouwen en precisie te werken aan alles, van eenvoudige terreinanalyses tot complexe infrastructuurontwerpen.

De integratie van AutoCAD Civil 3D in je workflow betekent dus niet alleen een stap vooruit in technologische mogelijkheden, maar ook een verbetering in de kwaliteit, efficiëntie, en samenwerking van je projecten.

Wat ga je leren in de Cursus AutoCAD Civil 3D Basis

Basisprincipes en Werkomgeving

De reis door AutoCAD Civil 3D begint met het grondig verkennen van de basisprincipes en de werkomgeving. Het begrijpen van de interface, het navigeren door de toolspace, en het aanpassen van de workspace zijn cruciaal om het maximale uit deze software te halen. In de Cursus AutoCAD Civil 3D Basis bij Geo-ICT, duik je diep in deze essentiële elementen, zodat je vanaf het begin efficiënt en effectief aan jouw projecten kunt werken. Je leert hoe je de krachtige toolset kunt gebruiken om gegevens te visualiseren, te analyseren, en te delen, waardoor jouw werk in de geo-informatie wereld naar een hoger niveau wordt getild. Deze fundamentele kennis is de basis waarop je jouw vaardigheden in het ontwerpen en analyseren van civieltechnische projecten verder ontwikkelt.

Werken met Civieltechnische Modellen

Om je verder te helpen met het begrijpen van “Werken met Civieltechnische Modellen” in AutoCAD Civil 3D, focus je op het ontwerpen, analyseren, en delen van gegevens binnen civieltechnische projecten. Dit omvat het werken met terreinmodellen, het ontwikkelen van wegontwerpen, en het uitvoeren van waterbeheersingsanalyses. Belangrijk is het gebruik van toolspace en workspace voor het efficiĂ«nt navigeren en toepassen van de software’s uitgebreide functies. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het realiseren van nauwkeurige en duurzame civieltechnische oplossingen.

Waarom kiezen voor onze Cursus AutoCAD Civil 3D Basis?

Het kiezen voor onze AutoCAD Civil 3D Basis cursus biedt je een unieke kans om jouw vaardigheden in geo-informatie en civieltechnisch ontwerp te versterken. Hier zijn enkele kernpunten die onze cursus onderscheiden:

 • Diepgaande Kennis: Je verwerft niet alleen basiskennis, maar ook diepgaand inzicht in hoe AutoCAD Civil 3D efficiĂ«nt kan worden gebruikt voor civieltechnische projecten.
 • Praktijkgerichte Training: Wij geloven in leren door te doen. Onze cursus is ontworpen om je hands-on ervaring te bieden met echte projectscenario’s.
 • Deskundige Instructeurs: Onze instructeurs zijn ervaren professionals die hun uitgebreide kennis en expertise in de praktijk brengen.
 • Flexibele Leertrajecten: We bieden zowel fysieke als online cursussen aan om aan jouw leerbehoeften te voldoen.

Het volgen van deze cursus stelt je in staat om met vertrouwen en competentie aan civieltechnische projecten te werken, waarbij je de meest geavanceerde tools binnen AutoCAD Civil 3D gebruikt.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  €1095,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie over de functies en mogelijkheden van AutoCAD Civil 3D en worden de principes van CAD-programma’s kort besproken. Hierna neemt u samen met de docent de werkomgeving door. Alle belangrijke functies worden uitgelegd. U begint met het maken met eenvoudige tekeningen om een gedegen basis te ontwikkelen.

  Als je alvast wilt oefenen met AutoCAD Civil 3D kun je de trial downloaden.

  Dag 2

  Op de tweede dag gaat u werken met templates en rapporten. Ook leert u op deze dag diverse landmeetkundige toepassingen zoals punten en terreinmodellen. U maakt diverse oefeningen om de lesstof goed te begrijpen.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag ligt de focus op de complexere functies van het programma. U leert werken met profielen, zoals dwars- en lengte profielen en leert u over het uitwisselen van data. Na het afronden van deze dag kunt u vaardig en zelfstandig tekenen in AutoCAD Civil 3D.

  Cursusduur: 3 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de interface en instellingen
  • Civiele objecten kunnen tekenen, modificeren en verwijderen
  • Kunnen werken met punten
  Kennis van onderstaande onderwerpen:
  • Volumeberekeningen (grading)
  • As Ontwerp (alignments)
  • Typedwarsprofielen (sub assemblies)
  • 3D Ontwerpmodel (corridors)
  • Leidingen en transportleidingen
  • Delen en uitwisseling van data
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over AutoCAD Civil 3D Basis

  Je leert 3D terreinmodellen en civieltechnische modellen maken en bewerken met AutoCAD Civil 3D, inclusief het gebruik van toolspace en workspace.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals in de geosector, en iedereen die geĂŻnteresseerd is in het leren van AutoCAD Civil 3D.

  De cursus duurt 3 dagen en omvat zowel theoretische als praktische sessies.

  Basiskennis van AutoCAD 2D is nuttig, maar niet verplicht. De cursus begint met basisprincipes.

  Ja, na succesvolle afronding ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor jouw professionele ontwikkeling.

  De cursus behandelt onderwerpen zoals volumeberekeningen, asontwerp, typedwarsprofielen, 3D ontwerpmodellen, en het delen en uitwisselen van data.

  Ja, na de cursus kun je gedurende 2 weken vragen stellen via e-mail, die binnen 24 uur beantwoord worden.

  Ja, de cursus kan zowel fysiek als online gevolgd worden. Online deelnemers volgen de cursus via Google Meet.

  Ja, we bieden de mogelijkheid om de cursus op jouw locatie te verzorgen, inclusief alle benodigde materialen.

  Na de cursus krijg je een link naar ons evaluatieportaal waar je feedback kunt geven en jouw deelnamecertificaat kunt downloaden.