Cursus AutoCAD Civil 3D Basis

CAD Cursusduur: 3 dagen

AutoCAD Civil 3D van Autodesk is een onmisbaar softwarepakket voor civiel technici, boordevol geavanceerde mogelijkheden. Tijdens de cursus worden alle onderdelen van AutoCAD Civil 3D behandeld.

De deelnemer leert oplossingen voor specifieke civiele vraagstukken te herkennen en in beginsel toe te passen. Kennis van AutoCAD 2D zal goed van pas komen tijdens het volgen van deze cursus. Tijdens de cursus beginnen we met de werkomgeving van de applicatie (toolspace, workspace). Er wordt daarna gekeken naar stijlen, template tekeningen en rapporten. Daarbij komt de landmeetkundige toepassing aan bod en wordt er bijvoorbeeld gewerkt met punten en terreinmodellen. Ook komen verschillende profielen aan bod zoals dwars- en lengte profielen.

Waarom kiezen voor onze Cursus?

In de wereld van civiele techniek is het essentieel om geavanceerde CAD-vaardigheden te bezitten. Civil 3D staat bekend om zijn gespecialiseerde functies die het ontwerp- en analyseproces stroomlijnen. Onze cursus onderscheidt zich door een mix van diepgaande theoretische inzichten en praktische hands-on ervaring.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1395,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie over de functies en mogelijkheden van AutoCAD Civil 3D en worden de principes van CAD-programma’s kort besproken. Hierna neemt u samen met de docent de werkomgeving door. Alle belangrijke functies worden uitgelegd. U begint met het maken met eenvoudige tekeningen om een gedegen basis te ontwikkelen.

  Dag 2

  Op de tweede dag gaat u werken met templates en rapporten. Ook leert u op deze dag diverse landmeetkundige toepassingen zoals punten en terreinmodellen. U maakt diverse oefeningen om de lesstof goed te begrijpen.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag ligt de focus op de complexere functies van het programma. U leert werken met profielen, zoals dwars- en lengte profielen en leert u over het uitwisselen van data. Na het afronden van deze dag kunt u vaardig en zelfstandig tekenen in AutoCAD Civil 3D.

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de interface en instellingen
  • Civiele objecten kunnen tekenen, modificeren en verwijderen
  • Kunnen werken met punten
  Kennis van onderstaande onderwerpen:
  • Volumeberekeningen (grading)
  • As Ontwerp (alignments)
  • Typedwarsprofielen (sub assemblies)
  • 3D Ontwerpmodel (corridors)
  • Leidingen en transportleidingen
  • Delen en uitwisseling van data

  Wellicht heeft u ook interesse in:

  Waarom is de cursus essentieel?

  In een tijdperk waarin digitale transformatie de bouw- en civiele technieksectoren verandert, is het essentieel om voorop te lopen met de beste ontwerptools. Civil 3D staat bekend als dé oplossing voor complexe civieltechnische projecten. Het biedt niet alleen geavanceerde ontwerpmogelijkheden, maar verhoogt ook de nauwkeurigheid en efficiency van projecten. Een grondige kennis van Civil 3D onderscheidt u van andere professionals en maakt u tot een gewilde specialist in de markt. Door deze cursus te volgen, vergroot u uw kansen op uitdagende projecten en versterkt u uw positie binnen de branche.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.