AutoCAD Infraworks Basis

CAD

CAD

Met behulp van InfraWorks bouwt u snel een 3D-model vanuit bestaande gegevens, zoals bijvoorbeeld GIS- en CAD data.

Cursusduur: 1 dag
0
0

Gegeven door:

Introductie tot conceptuele ontwerpsoftware

Met InfraWorks duik je in de wereld van conceptuele ontwerpsoftware voor infrastructuur, waarbij je snel en efficiënt ontwerpideeën kunt delen met je team. Deze software maakt het mogelijk om vanuit GIS- en CAD-data modellen op te zetten, te analyseren en te presenteren, wat leidt tot een gerichtere benadering van het definitieve ontwerp. De kracht van InfraWorks ligt in zijn vermogen om stedelijke omgevingen in 3D te genereren uit 2D-data, waardoor je al in een vroeg stadium ontwerpconcepten kunt visualiseren. Dit helpt bij het tijdig inzichtelijk maken van mogelijke conflicten en verhoogt de toegankelijkheid voor alle teamleden en belanghebbenden.

Door de intuïtieve interface en krachtige grafische functies is InfraWorks niet alleen toegankelijk, maar ook uitermate geschikt voor BIM-projecten, waarbij ontwerpen na definitieve goedkeuring direct bruikbaar zijn in andere applicaties zoals Civil 3D, zonder verlies van intelligentie.

Voor deze cursus is een basiskennis van AutoCAD een vereiste.

Wat is InfraWorks?

InfraWorks is een krachtige conceptuele ontwerpsoftware specifiek ontwikkeld voor professionals in de infrastructuur en civieltechnische sector. Het stelt je in staat om snel en eenvoudig 3D-modellen te bouwen vanuit bestaande gegevens zoals GIS- en CAD-data. Dit vergemakkelijkt het creëren, visualiseren, evalueren, en communiceren van ontwerpvoorstellen, waardoor je effectiever kunt werken aan infrastructurele projecten. Met InfraWorks verbeter je niet alleen de logistieke en administratieve processen binnen je projecten, maar integreer je ook moeiteloos alle AutoDesk functionaliteiten, wat zorgt voor een naadloze workflow en een modernere aanpak van je projecten.

Het belang van 3D-modellen in de infrastructuur

In de wereld van infrastructuur speelt het gebruik van 3D-modellen een cruciale rol. Deze modellen stellen ons in staat om complexe infrastructuurprojecten met een ongekende nauwkeurigheid en diepte te visualiseren en analyseren. Door het inzetten van 3D-technologieën kunnen projectteams effectiever communiceren, potentiële problemen vroegtijdig identificeren en oplossingen bedenken voordat de daadwerkelijke bouw begint. Dit leidt niet alleen tot een efficiënter ontwerp- en bouwproces, maar zorgt ook voor een aanzienlijke besparing op tijd en kosten. Het gebruik van 3D-modellen maakt het mogelijk om het eindresultaat van een project te zien lang voordat de eerste steen is gelegd, waardoor alle betrokkenen – van ingenieurs tot stakeholders – een duidelijk beeld hebben van de verwachte uitkomst.

Wat ga je leren in de Cursus AutoCAD Infraworks Basis

Creëren en visualiseren van ontwerpvoorstellen

Het creëren en visualiseren van ontwerpvoorstellen is een cruciaal onderdeel van het planningsproces in de infrastructuur- en civieltechnische industrie. Met AutoCAD Infraworks Basis kun je vanuit GIS- en CAD-data snel 3D-modellen genereren, waarmee conceptuele ontwerpen voor infrastructurele projecten niet alleen gemaakt, maar ook gevisualiseerd, geëvalueerd, en gecommuniceerd kunnen worden. Deze mogelijkheid om ontwerpvoorstellen te visualiseren in een vroeg stadium van het project, biedt een sterke basis voor verdere ontwikkeling en afstemming binnen projectteams. Het gebruik van geodata speelt hierbij een essentiële rol, doordat het een rijke bron van informatie biedt die kan worden omgezet in intelligente 3D-modellen, essentieel voor het nemen van geïnformeerde beslissingen en het bevorderen van de samenwerking.

Gebruik van BIM voor intelligente 3D-modellen

Het gebruik van BIM (Building Information Modeling) voor het creëren van intelligente 3D-modellen speelt een sleutelrol in de moderne infrastructuurontwikkeling. Door BIM toe te passen binnen AutoCAD Infraworks, kun je complexe informatie over bouwprojecten beheren en visualiseren, wat leidt tot betere besluitvorming door het hele project heen. BIM maakt het mogelijk om gegevensrijke 3D-modellen te genereren, die niet alleen de fysieke kenmerken, maar ook de functionele kenmerken van een project bevatten. Dit bevordert de samenwerking tussen alle stakeholders en optimaliseert het beheer van geodata en andere cruciale projectinformatie.

Waarom kiezen voor onze Cursus AutoCAD Infraworks Basis?

Kiezen voor onze Cursus AutoCAD Infraworks Basis bij Geo-ICT betekent kiezen voor kwaliteit en expertise in het veld van geo-informatie en infrastructuurontwerp. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus uitblinkt:

 • Diepgaande kennis: Je krijgt inzicht in de meest geavanceerde BIM-technologieën en hoe deze toe te passen in jouw projecten.
 • Praktische ervaring: Door middel van hands-on oefeningen leer je de software niet alleen kennen, maar ook hoe deze effectief in te zetten voor jouw projecten.
 • Deskundige instructeurs: Onze docenten zijn ervaren professionals met een rijke achtergrond in infrastructuurprojecten.
 • Flexibele leeromgeving: Of je nu online of op locatie leert, onze cursus is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.

Door je aan te melden voor deze cursus, versterk je niet alleen jouw vaardigheden in het gebruik van AutoCAD Infraworks, maar zet je ook een grote stap voorwaarts in jouw professionele ontwikkeling.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  Tijdens de cursusdag gaat aan de hand van de kennis van de cursisten gewerkt worden met AutoCAD Infraworks. De docent zal eerst de functies en mogelijkheden van het softwarepakket uitleggen. Hierna gaan de cursisten aan de slag met oefeningen om het pakket te leren kennen. Opdrachten zoals het maken van 3D-modellen en het maken van analyses komen hierbij aan de orde.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • 3D-modellen creëren.
  • Gebruik maken van BIM.
  • Analyses maken.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over AutoCAD Infraworks Basis

  In deze cursus leer je hoe je met AutoCAD Infraworks conceptuele ontwerpen voor infrastructurele projecten kunt maken, visualiseren en evalueren. Je leert ook hoe je intelligente 3D-modellen creëert met BIM software.

  Deze cursus is geschikt voor projectengineers en professionals in de civieltechnische industrie die hun vaardigheden in AutoCAD Infraworks willen ontwikkelen.

  Ja, basiskennis van AutoCAD is een vereiste voor deze cursus, aangezien de cursus zich richt op geavanceerde aspecten van AutoCAD Infraworks.

  Infraworks is een uitgebreide ERP-oplossing die helpt bij het optimaliseren van logistieke, administratieve en organisatorische processen, met integratie van alle AutoDesk functionaliteiten.

  De cursus “AutoCAD Infraworks Basis” duurt één dag en kost €695 exclusief btw.

  Ja, de cursus omvat zowel theoretische instructies als praktische oefeningen om de geleerde vaardigheden direct toe te passen.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, wat een waardevolle toevoeging is aan je professionele portfolio.

  Je leert hoe je met Infraworks conceptuele ontwerpen voor infrastructurele projecten kunt maken, visualiseren, evalueren en communiceren, en hoe je intelligente 3D-modellen kunt creëren voor het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van deze projecten

  Infraworks is een uitgebreide ERP-oplossing die alle AutoDesk functionaliteiten integreert, waardoor het logistieke, administratieve en organisatorische processen optimaliseert.

  Ja, de cursus is geschikt voor zowel beginners als ervaren professionals in de civieltechnische industrie die hun vaardigheden in AutoCAD Infraworks willen ontwikkelen. Basiskennis van AutoCAD is echter wel vereist.