Functie Data-Engineer

Iemand in de functie geospatial data-engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van geospatiale systemen en infrastructuur. Ze werken met geospatiale technologieën zoals geografische informatiesystemen (GIS), GPS en remote sensing om geografische gegevens te verzamelen, op te slaan en te analyseren. Ze zijn betrokken bij het opzetten van geospatiale databases, het ontwikkelen van geospatiale applicaties en het beheren van geospatiale software en hardware.

Organisaties beschikken over een steeds grotere hoeveelheid aan gegevens, onder meer gerelateerd aan het Stelsel van Basisregistraties en de decentralisaties in het sociale domein. Daarnaast is er een toenemend aanbod van open en big data gerelateerd aan maatschappelijke ontwikkelingen, die relevant zijn voor de ontwikkeling van beleid. De Geo-ICT data-engineer speelt hierin een belangrijke rol. De geospatial data engineer richt zich op de infrastructurele en technische zaken die nodig zijn het omzetten van geodata in betekenisvolle kennis en inzichten. Data engineering concentreert zich op de techniek, de inrichting en de architectuur van de data verwerkende processen, zoals het draaiend krijgen, draaiend houden, automatiseren en door ontwikkelen van data pipelines voor het ophalen, opschonen en integreren van data. Ook het productierijp maken en onderhouden van voorspellingsmodellen in productie tot de taken onder van de data engineer gerekend.

Informatie aanvragen  Opleiding

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Functie Geospatial Data-EngineerIemand in de functie van geospatial data-engineer  beschikt over een HBO of WO opleiding en volgt: Leergang Data-Analyse en GIS. Deze leergang bestaat uit de cursussen Python Data Science, R Programmeren en Matlab, SQL en QGIS.

  Vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland wordt de medewerker gedetacheerd. Onze data-analisten hebben ook GIS kennis en kennis van de Geo-Basisregistraties.

  Voorbeelden van opdrachtgevers zijn; gemeenten, rijksoverheden, kadaster, ingenieursbureau, waterschappen, provincies en aannemers.

  Taken

  • Het ontwerpen en implementeren van geospatiale databases en datamodellen om geografische gegevens efficiënt op te slaan, te organiseren en te beheren.
  •  Het integreren verschillende gegevensbronnen, zoals satellietbeelden, GPS-gegevens en demografische gegevens, om een uitgebreid beeld van de geografische context te creëren.
  •  Ontwikkelen en implementeren geavanceerde analytische methoden en tools om waardevolle inzichten uit geospatiale gegevens te halen.
  •  Opzetten van geautomatiseerde workflows, het toepassen van gegevenscompressietechnieken en het optimaliseren van queryprestaties o