BricsCAD Snel aan de slag

CAD Cursusduur: 2 dagen

Tijdens deze cursus Aan de slag met BricsCAD leert de cursist het pakket BricsCAD kennen. De nadruk ligt op de praktische kant van het tekenen met BricsCAD.

In de cursus snel Aan de slag met BricCAD wordt er gestart met een kennismaking met het programma. Daarbij wordt vooral veel aandacht geschonken aan de interface en instellingen. Vervolgens wordt er gewerkt met tekeningen, hulpmiddelen en tekenlagen. Cirkels, rechthoeken, eclipsen, veelhoeken en donuts zullen daarna aan bod komen. Deze objecten kunnen vervolgens geselecteerd, bewerkt en/of verwijderd worden.

De cursist krijgt inzicht in de structuur van het pakket en leert daardoor hoe een tekening zo efficiënt mogelijk kan worden geconstrueerd.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus Aan de slag met BricsCAD begint met een korte presentatie waarin de mogelijkheden en toepassingen van BricsCAD worden besproken. Hierna begint elke cursist met het installeren van BricsCAD. Vervolgens neemt de docent de gehele interface door en legt de verschillende functies uit. Hierna gaan de cursisten aan de slag met het maken van hun eerste tekening. Aan de hand van diverse oefeningen wordt op deze dag geleerd hoe objecten getekend kunnen worden, arceringen worden aangebracht en hoe blokken gemaakt worden. Tot slot komt het printen van de tekening aan bod.

  Dag 2

  Op de tweede dag worden de geavanceerde tekenfuncties geoefend. Er wordt geoefend met polylijnen, grips, tekst, blokken en objectsnaps. Er wordt geleerd hoe een tekening overzichtelijk opgebouwd wordt met behulp van lagen en maatvoering. Tot slot worden de geavanceerde afdrukmogelijkheden besproken.

  Leerdoelen

  • BricsCAD kunnen installeren.
  • Werken met verschillende functie binnen BricsCAD.
  • Verschillende objecten kunnen tekenen.
  • Eenvoudige en geavanceerde bewerkingen kunnen uitvoeren.
  • Maten toevoegen.
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Teksten en tabellen in een tekening.
  • Het gebruik van lagen objectsnaps en grips.
  • Arceringen aanbrengen.
  • Het maken van blokken.
  • Multiple Document Environment.
  • Het bematen van objecten.
  • Het printen (Paperspace en Modelspace).
  • Hulpmiddelen en Tekenlagen.
  • Weergave instellen.
  • Eigenschappen van objecten.
  • Poly lijnen.
  • Grips, Tekst, Blokken.
  • Meten en dimensioneren, Papierruimte en afdrukken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.