BricsCAD Snel aan de slag

CAD Cursusduur: 2 dagen

Tijdens deze cursus Aan de slag met BricsCAD leert de cursist het pakket BricsCAD kennen. De nadruk ligt op de praktische kant van het tekenen met BricsCAD.

In de cursus snel Aan de slag met BricCAD wordt er gestart met een kennismaking met het programma. Daarbij wordt vooral veel aandacht geschonken aan de interface en instellingen. Vervolgens wordt er gewerkt met tekeningen, hulpmiddelen en tekenlagen. Cirkels, rechthoeken, eclipsen, veelhoeken en donuts zullen daarna aan bod komen. Deze objecten kunnen vervolgens geselecteerd, bewerkt en/of verwijderd worden.

De cursist krijgt inzicht in de structuur van het pakket en leert daardoor hoe een tekening zo efficiënt mogelijk kan worden geconstrueerd.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus Aan de slag met BricsCAD begint met een korte presentatie waarin de mogelijkheden en toepassingen van BricsCAD worden besproken. Hierna begint elke cursist met het installeren van BricsCAD. Vervolgens neemt de docent de gehele interface door en legt de verschillende functies uit. Hierna gaan de cursisten aan de slag met het maken van hun eerste tekening. Aan de hand van diverse oefeningen wordt op deze dag geleerd hoe objecten getekend kunnen worden, arceringen worden aangebracht en hoe blokken gemaakt worden. Tot slot komt het printen van de tekening aan bod.

  Dag 2

  Op de tweede dag worden de geavanceerde tekenfuncties geoefend. Er wordt geoefend met polylijnen, grips, tekst, blokken en objectsnaps. Er wordt geleerd hoe een tekening overzichtelijk opgebouwd wordt met behulp van lagen en maatvoering. Tot slot worden de geavanceerde afdrukmogelijkheden besproken.

  Leerdoelen

  • BricsCAD kunnen installeren.
  • Werken met verschillende functie binnen BricsCAD.
  • Verschillende objecten kunnen tekenen.
  • Eenvoudige en geavanceerde bewerkingen kunnen uitvoeren.
  • Maten toevoegen.
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Teksten en tabellen in een tekening.
  • Het gebruik van lagen objectsnaps en grips.
  • Arceringen aanbrengen.
  • Het maken van blokken.
  • Multiple Document Environment.
  • Het bematen van objecten.
  • Het printen (Paperspace en Modelspace).
  • Hulpmiddelen en Tekenlagen.
  • Weergave instellen.
  • Eigenschappen van objecten.
  • Poly lijnen.
  • Grips, Tekst, Blokken.
  • Meten en dimensioneren, Papierruimte en afdrukken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over BricsCAD Snel aan de slag

  In deze 2-daagse training leer je de basisfuncties van BricsCAD, inclusief tekenen, modelleren en de geavanceerde tools voor ontwerp.

  Ja, deze cursus is ideaal voor beginners die snel aan de slag willen met BricsCAD. Basisvaardigheden worden uitgebreid behandeld.

  Naast de basisfuncties, behandelt de cursus ook geavanceerde functies zoals rendering en visualisatie, wat waardevol is voor het uitbreiden van je CAD-kennis.

  Ja, de cursus omvat onderwerpen over data-uitwisseling, inclusief importeren en exporteren, wat essentieel is voor efficiënt technisch en functioneel beheer.

  Absoluut, onze cursus is ook geschikt voor bedrijven die hun medewerkers willen trainen in het gebruik van BricsCAD en aanverwante technieken.

  De cursus richt zich op het installeren van BricsCAD, het werken met verschillende functies binnen BricsCAD, het tekenen van verschillende objecten, en het uitvoeren van zowel eenvoudige als geavanceerde bewerkingen.

  De cursus bestaat uit twee dagen. Op de eerste dag ligt de focus op het kennismaken met BricsCAD, het maken van tekeningen en het leren van basisbewerkingen. De tweede dag gaat dieper in op geavanceerde functies en toepassingen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail. Voor praktische problemen bieden we ook 1-op-1 online maatwerklessen aan.

  Ja, je kunt ervoor kiezen om de cursus online bij te wonen via Google Meet, waarbij je vanuit huis deelneemt met je eigen laptop.

  Ja, we bieden de mogelijkheid om de cursus op locatie van een bedrijf te geven. De docent komt naar jouw locatie met de benodigde laptops voor de cursisten.