BricsCAD Snel aan de slag

CAD

CAD

Tijdens deze cursus Aan de slag met BricsCAD leert de cursist het pakket BricsCAD kennen. De nadruk ligt op de praktische kant van het tekenen met BricsCAD.

Cursusduur: 2 dagen
4
22

Introductie tot CAD Software

In de wereld van design en techniek is CAD-software niet meer weg te

denken. CAD, wat staat voor Computer-Aided Design, heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop professionals ontwerpen, van architectuur tot engineering en alles daartussenin. Maar wat maakt CAD-software nu zo cruciaal voor professionals in de geo-informatie en daarbuiten? Laten we beginnen bij het begin.

CAD-software stelt je in staat om met uitzonderlijke precisie complexe ontwerpen en technische tekeningen te maken. Dit gebeurt allemaal digitaal, waardoor het proces niet alleen sneller en efficiënter is, maar ook aanpasbaar aan de behoeften van elk uniek project. BricCAD, een prominent voorbeeld binnen de CAD-software, blinkt uit in veelzijdigheid en gebruiksgemak, waardoor het een geliefde keuze is onder professionals die zich bezighouden met geo-data en geavanceerde technische modellering.

In tegenstelling tot traditionele handmatige tekentechnieken, biedt CAD zoals BricsCAD de mogelijkheid om met een paar klikken complexe vormen en structuren te creëren. Of je nu werkt aan een eenvoudige plattegrond of aan een ingewikkeld 3D-model, de software is ontworpen om je workflow te stroomlijnen en je productiviteit te verhogen. Daarbij komt dat de mogelijkheid tot het eenvoudig delen en uitwisselen van bestanden de samenwerking binnen en tussen teams aanzienlijk verbetert.

Een aspect dat CAD-software onmisbaar maakt in de huidige ontwerp- en ingenieurswereld is de nauwkeurigheid. Fouten in ontwerpen kunnen leiden tot kostbare gevolgen in latere stadia van een project. BricsCAD minimaliseert dit risico door je in staat te stellen met uiterste precisie te werken, iets wat bij handmatig tekenen vrijwel onmogelijk is. Deze precisie, gecombineerd met de mogelijkheid tot het uitvoeren van complexe berekeningen en analyses, maakt BricsCAD een essentieel hulpmiddel voor iedereen die werkt met geo-informatie.

Binnen de cursus “BricsCAD Snel aan de Slag” van Geo-ICT krijg je de kans om deze krachtige tool te meesteren. Deze cursus biedt niet alleen een diepgaande kennis van de basisfuncties maar opent ook de deur naar geavanceerde technieken zoals tekenen, modelleren, en het importeren en exporteren van data. Het doel is om je uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn om je projecten naar een hoger niveau te tillen, gebruikmakend van de laatste innovaties in CAD-technologie.

Door te kiezen voor deze cursus bij Geo-ICT, omarm je niet alleen de toekomst van technisch en functioneel beheer, maar zet je ook een stap vooruit in je professionele ontwikkeling. De wereld van geo-informatie evolueert snel, en met BricsCAD aan je zijde ben je klaar om deze uitdagingen aan te gaan met vertrouwen en vaardigheid.

Wat is CAD Software?

CAD software, ofwel Computer-Aided Design software, is een krachtige tool die professionals in staat stelt om complexe ontwerpen en technische tekeningen te maken met een precisie die handmatig tekenen ver overtreft. Het bijzondere aan CAD is dat het niet alleen de efficiëntie verbetert, maar ook een ongekende mate van flexibiliteit biedt in het ontwerpproces. Van het modelleren van eenvoudige onderdelen tot het creëren van complexe 3D-modellen; CAD software maakt het allemaal mogelijk.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van CAD software is de mogelijkheid om ontwerpfouten vroeg te ontdekken en te corrigeren, wat kostbare tijd en middelen bespaart in het productieproces. Daarnaast maakt de functionaliteit voor data-uitwisseling het eenvoudig om ontwerpen te delen en samen te werken aan projecten, ongeacht de locatie van de teamleden.

In de context van de cursus “BricsCAD Snel aan de Slag” die Geo-ICT aanbiedt, zul je ontdekken dat BricsCAD niet zomaar een CAD programma is. Het is een tool die ontworpen is om sneller, slimmer, en met meer flexibiliteit te werken dan traditionele CAD software. Door de integratie van geavanceerde tools en een gebruiksvriendelijke interface stelt BricsCAD je in staat om jouw projecten naar een hoger niveau te tillen. Of je nu werkt aan bouwkundige tekeningen, mechanische constructies of geodata-projecten, BricsCAD biedt een solide basis voor al je ontwerpbehoeften.

De Evolutie van CAD Technologie

Het verhaal van CAD-software is er een van constante innovatie en vooruitgang. Van de eenvoudige tekenprogramma’s van de vroege jaren tot de geavanceerde, multifunctionele platforms van vandaag, CAD-technologie heeft een lange weg afgelegd. BricsCAD staat aan de voorhoede van deze evolutie, door niet alleen krachtige teken- en modelleertools te bieden, maar ook door integratie van geo-informatie en geodata verwerking. Dit maakt het een onmisbaar hulpmiddel voor professionals in een breed scala van disciplines.

De ontwikkeling van CAD-software heeft het mogelijk gemaakt om complexe ontwerpen en simulaties met ongekende snelheid en nauwkeurigheid uit te voeren. Voor degenen die werken in de wereld van architectuur, engineering, en constructie, betekent dit een revolutie in hoe projecten worden benaderd. Van het concept tot de voltooiing, CAD-technologie biedt de tools om ideeën tot leven te brengen in een digitale omgeving, waar aanpassingen en verbeteringen moeiteloos kunnen worden doorgevoerd.

BricsCAD onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om naadloos te integreren met andere software, waardoor de uitwisseling van geo-informatie en geodata eenvoudiger dan ooit is. Het is deze voortdurende evolutie en aanpassing aan de behoeften van de moderne ontwerper die BricsCAD maakt tot een toonaangevend product op de markt van CAD-software. Geo-ICT biedt met deCursus BricsCAD Snel aan de Slag niet alleen een introductie tot deze krachtige tool, maar ook een diepgaand inzicht in hoe je het maximale uit de software kunt halen, ongeacht je ervaringsniveau.

Wat ga je leren in de Cursus BricsCAD Snel aan de Slag

Basisfuncties en Interface Verkennen

Aan de slag gaan met BricsCAD betekent duiken in een wereld van ongekende mogelijkheden. Het eerste wat je opvalt, is de gebruiksvriendelijke interface die BricsCAD biedt. Zelfs voor wie nieuw is in de wereld van CAD-software, maakt de intuïtieve layout het makkelijk om snel je weg te vinden. De Cursus BricsCAD Snel aan de Slag legt een sterke nadruk op het verkennen van deze basisfuncties, omdat een solide begrip hiervan essentieel is voor iedereen die de volledige potentie van de software wil benutten.

Van het creëren van eenvoudige lijntekeningen tot het werken met complexe 3D-modellen, BricsCAD biedt alle tools die je nodig hebt. De cursus behandelt hoe je efficiënt kunt navigeren door de interface, het opzetten van nieuwe projecten, en het gebruik van essentiële teken- en ontwerptools. Dit alles wordt gedaan met een focus op geo-informatie en geodata, zodat je leert hoe je deze belangrijke elementen in je werk kunt integreren.

Bovendien biedt BricsCAD een scala aan aanpassingsopties, zodat je de software kunt afstemmen op jouw specifieke behoeften. Of het nu gaat om het aanpassen van de werkbalken, het instellen van sneltoetsen, of het verkennen van de uitgebreide bibliotheek van voorgeprogrammeerde blokken en elementen; Geo-ICT zorgt ervoor dat je een grondig begrip krijgt van hoe je BricsCAD kunt aanpassen om je workflow te optimaliseren.

Het verkennen van de basisfuncties en interface is slechts het begin van wat je met BricsCAD kunt doen. Deze solide basis, opgebouwd door de Cursus BricsCAD Snel aan de Slag bij Geo-ICT, stelt je in staat om met vertrouwen verder te gaan naar meer geavanceerde functies en technieken, waardoor je projecten naar een hoger niveau worden getild.

Tekenen en Modelleren met BricsCAD

BricsCAD tilt het tekenen en modelleren naar een hoger niveau, waardoor het een van de meest veelzijdige CAD-tools op de markt is. Of je nu een beginner bent of een ervaren ontwerper, BricsCAD biedt een intuïtieve interface met geavanceerde functionaliteiten die je creativiteit niet alleen ondersteunen maar ook stimuleren. Van het eenvoudig schetsen van concepten tot het ontwikkelen van complexe technische tekeningen, BricsCAD staat je bij elke stap van het ontwerpproces bij.

Wat BricsCAD onderscheidt, is de naadloze integratie van geodata en geo-informatie, wat essentieel is voor professionals die werken in gebieden waar precisie en detail cruciaal zijn. De software maakt het mogelijk om gedetailleerde 3D-modellen te creëren, te bewerken en te visualiseren, waardoor je een realistische voorstelling van je projecten krijgt nog voordat ze gerealiseerd zijn. Deze mogelijkheden zijn bijzonder waardevol in sectoren zoals architectuur, engineering, en stedenbouw, waar een nauwkeurige weergave van ruimtelijke data het verschil kan maken.

Bovendien biedt Geo-ICT’s Cursus BricsCAD Snel aan de Slag een diepgaande duik in zowel de basisvaardigheden als de meer geavanceerde functies van de software. Je leert niet alleen hoe je efficiënt kunt tekenen en modelleren, maar ook hoe je je ontwerpen kunt verrijken met geodata en deze kunt delen met collega’s of klanten.

Data-uitwisseling: Importeren en Exporteren

Een essentieel aspect van moderne CAD-software is de mogelijkheid tot effectieve data-uitwisseling. BricsCAD blinkt uit in deze functionaliteit door zijn geavanceerde mogelijkheden voor het importeren en exporteren van gegevens. Dit stelt gebruikers in staat om moeiteloos samen te werken aan projecten, ongeacht de software die door andere teamleden of stakeholders wordt gebruikt. Het vermogen om complexe geodata en geo-informatie naadloos te delen, versterkt de samenwerking en verhoogt de efficiëntie binnen projecten.

De cursus “BricsCAD Snel aan de Slag” van Geo-ICT legt een sterke nadruk op deze data-uitwisselingsprocessen. Deelnemers leren hoe ze bestandsformaten kunnen converteren en gegevens kunnen integreren vanuit verschillende bronnen, wat cruciaal is in de wereld van ontwerp en constructie. Deze vaardigheden zijn onmisbaar voor professionals die streven naar een gestroomlijnde workflow en die de kwaliteit van hun werk willen verhogen door een betere toegankelijkheid en uitwisselbaarheid van projectgegevens.

Het delen van geodata tussen verschillende platforms kan vaak uitdagend zijn, maar BricsCAD maakt dit proces intuïtief en gebruiksvriendelijk. Door de cursus leer je niet alleen over de technische mogelijkheden van de software, maar krijg je ook praktische tips en trucs om de uitwisseling van data tussen collega’s, opdrachtgevers en andere belanghebbenden te optimaliseren. Deze vaardigheden dragen bij aan de ontwikkeling van een meer geïntegreerde en samenwerkingsgerichte benadering van projecten, wat essentieel is in het huidige digitale tijdperk.

Waarom kiezen voor onze Cursus BricsCAD?

Wanneer je op zoek bent naar een CAD-cursus die niet alleen je technische vaardigheden verbetert, maar je ook voorbereidt op de toekomst van ontwerpen, dan is onze Cursus BricsCAD Snel aan de Slag bij Geo-ICT de perfecte keuze. Hier zijn enkele redenen waarom deze cursus zich onderscheidt van de rest:

 • Diepgaande Kennis en Vaardigheden: Je duikt in zowel de basisfuncties als de geavanceerde mogelijkheden van BricsCAD, waardoor je een solide fundament opbouwt én leert hoe je complexe ontwerpprojecten kunt aanpakken.
 • Gebruik van Geo-Informatie: In deze cursus leer je hoe je effectief geo-informatie en geodata kunt integreren in je ontwerpen, een essentiële vaardigheid in veel sectoren.

Enkele specifieke voordelen van het kiezen voor onze cursus zijn:

 • Praktijkgerichte Aanpak: Onze cursus is ontworpen om je door middel van realistische projecten en opdrachten de software volledig eigen te maken.
 • Toegang tot Experts: Je krijgt les van ervaren professionals die diepgaande kennis van BricsCAD hebben en hun ervaringen in de praktijk met je delen.
 • Flexibiliteit en Ondersteuning: We bieden zowel online als offline cursusmogelijkheden aan, evenals persoonlijke begeleiding om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je leerervaring haalt.

Door te kiezen voor onze cursus, zet je een belangrijke stap richting het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om te excelleren in de wereld van CAD-ontwerp. Of je nu net begint of al ervaring hebt, deze cursus biedt de tools en kennis die je nodig hebt om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Ontdek de kracht van BricsCAD en hoe je met Geo-ICT’s Cursus BricsCAD Snel aan de Slag niet alleen leert ontwerpen en modelleren, maar ook de toekomst van design vormgeeft.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  €695,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus Aan de slag met BricsCAD begint met een korte presentatie waarin de mogelijkheden en toepassingen van BricsCAD worden besproken. Hierna begint elke cursist met het installeren van BricsCAD. Vervolgens neemt de docent de gehele interface door en legt de verschillende functies uit. Hierna gaan de cursisten aan de slag met het maken van hun eerste tekening. Aan de hand van diverse oefeningen wordt op deze dag geleerd hoe objecten getekend kunnen worden, arceringen worden aangebracht en hoe blokken gemaakt worden. Tot slot komt het printen van de tekening aan bod.

  Dag 2

  Op de tweede dag worden de geavanceerde tekenfuncties geoefend. Er wordt geoefend met polylijnen, grips, tekst, blokken en objectsnaps. Er wordt geleerd hoe een tekening overzichtelijk opgebouwd wordt met behulp van lagen en maatvoering. Tot slot worden de geavanceerde afdrukmogelijkheden besproken.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • BricsCAD kunnen installeren.
  • Werken met verschillende functie binnen BricsCAD.
  • Verschillende objecten kunnen tekenen.
  • Eenvoudige en geavanceerde bewerkingen kunnen uitvoeren.
  • Maten toevoegen.
  • Teksten en tabellen in een tekening.
  • Het gebruik van lagen objectsnaps en grips.
  • Arceringen aanbrengen.
  • Het maken van blokken.
  • Multiple Document Environment.
  • Het bematen van objecten.
  • Het printen (Paperspace en Modelspace).
  • Hulpmiddelen en Tekenlagen.
  • Weergave instellen.
  • Eigenschappen van objecten.
  • Poly lijnen.
  • Grips, Tekst, Blokken.
  • Meten en dimensioneren, Papierruimte en afdrukken.

  Trainers

  Maarten Wouters

  AutoCAD, MicroStation, Revit
  4.4    
  11 beoordelingen
  47 studenten gingen je voor

  Valentin Thonen

  ...
  4.3    
  6 beoordelingen
  16 studenten gingen je voor


  Anoniem

  10 maanden geleden

  Anoniem

  1 jaar geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over BricsCAD Snel aan de slag

  In deze 2-daagse training leer je de basisfuncties van BricsCAD, inclusief tekenen, modelleren en de geavanceerde tools voor ontwerp.

  Ja, deze cursus is ideaal voor beginners die snel aan de slag willen met BricsCAD. Basisvaardigheden worden uitgebreid behandeld.

  Naast de basisfuncties, behandelt de cursus ook geavanceerde functies zoals rendering en visualisatie, wat waardevol is voor het uitbreiden van je CAD-kennis.

  Ja, de cursus omvat onderwerpen over data-uitwisseling, inclusief importeren en exporteren, wat essentieel is voor efficiënt technisch en functioneel beheer.

  Absoluut, onze cursus is ook geschikt voor bedrijven die hun medewerkers willen trainen in het gebruik van BricsCAD en aanverwante technieken.

  De cursus richt zich op het installeren van BricsCAD, het werken met verschillende functies binnen BricsCAD, het tekenen van verschillende objecten, en het uitvoeren van zowel eenvoudige als geavanceerde bewerkingen.

  De cursus bestaat uit twee dagen. Op de eerste dag ligt de focus op het kennismaken met BricsCAD, het maken van tekeningen en het leren van basisbewerkingen. De tweede dag gaat dieper in op geavanceerde functies en toepassingen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail. Voor praktische problemen bieden we ook 1-op-1 online maatwerklessen aan.

  Ja, je kunt ervoor kiezen om de cursus online bij te wonen via Google Meet, waarbij je vanuit huis deelneemt met je eigen laptop.

  Ja, we bieden de mogelijkheid om de cursus op locatie van een bedrijf te geven. De docent komt naar jouw locatie met de benodigde laptops voor de cursisten.