Google Earth Engine

GIS Cursusduur: 2 dagen

De cursist leert werken met Google Earth Engine, een cloud-gebaseerd platform voor ruimtelijke analyses waarmee satellietbeelden van onze planeet kunnen gevisualiseerd en ge-analyseerd.

In deze tweedaagse cursus Google Earth Engine wordt de Earth Engine API geïntroduceerd en worden visualisaties en analyses uitgevoerd in de (op javascript gebaseerde) interactieve Code editor van Google.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van de Google Earth Engine API uitgelegd worden. Hierna gaat u zelf aan de slag met de Earth Engine API met Javascript. U gaat werken met de public data catalogus. Verder wordt de mogelijkheid om met Python en GEE te werken uitgelegd en worden de verschillen met Javascript benoemd. Deze dag leert u visualisaties maken met GEE. U gaat oefenen met image collections, het maken van mosaics en het importen & exporteren van data.

  Na deze dag kunt u:

  • De basis syntax van Javascript in GEE toepassen
  • Data filteren
  • Visualisaties maken
  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaan we aan de slag met analyses in GEE. We beginnen met het maken van een vegetation index, vervolgens leren we een cloudmask toe te passen en leren we om een statistische analyse te maken op een project gebied. We eindigen de dag met diverse praktijkoefeningen en is er ruimte voor de inbreng van een eigen casus.

  Na deze dag kunt u:

  • De functies map & reduce toepassen
  • User interfaces maken
  • Een cloud-free composite maken

  Leerdoelen

  • De cursist kan snel en vaardig werken met Google Earth Engine
  • De cursist kan zelfstandig door de database navigeren
  • De cursist weet waar oplossingen te vinden zijn om script-errors te verhelpen
  • De cursist kan de sterke kanten van GEE benoemen ten opzichte van andere software

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.