Google Maps

GIS Cursusduur: 1 dag

In de cursus Google Maps leert u gebruikt te maken van de Google Maps API. Daarna leert u met behulp van Javascript, CSS en HTML Google maps kaarten in de browser te presenteren.

Iedereen heeft het wel eens gebruikt: Google Maps. Het is een zeer bruikbare tool om een route te maken of om bepaalde locaties op de wereld te vinden. Meestal wordt hiervoor de site van Google gebruikt, maar het is ook mogelijk om Google Maps in uw eigen webapplicatie te integreren. Dit geeft u de mogelijkheid om verschillende functionaliteiten naar uw eigen hand te zetten. Het kan bezoekers van uw website extra informatie verschaffen over informatie op uw webapplicatie.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  In de cursus Google Maps zal ten eerste in worden gegaan op het verkrijgen van een Google Maps API “key”. Deze hebben we nodig om gebruik te mogen maken van de Google Maps API. Daarna zullen we met behulp van Javascript, CSS en HTML de wel bekende kaarten in de browser presenteren.

  Daarna zal worden ingegaan op allerlei opties en functionaliteiten die aan de kaart kunnen worden toegevoegd. Zo zullen de onderwerpen markers, events, infoboxen, map widgets, Google Street view en geocoding uitgebreid aan bod komen.

  Leerdoelen

  • Basiskennis van Google Maps: Het eerste leerdoel is om een solide basisbegrip van Google Maps te krijgen. Dit omvat het begrijpen van de belangrijkste functies en tools die beschikbaar zijn, zoals het zoeken naar locaties, het navigeren met behulp van GPS, het gebruik van Street View en het vinden van aanbevolen plaatsen in de buurt.
  • Geavanceerde navigatietechnieken: Een leerdoel kan zijn om geavanceerde navigatietechnieken te leren in Google Maps. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van live verkeersinformatie om de beste routes te vinden, het plannen van meerdere stops op een route en het gebruik van openbaar vervoer of fietsroutes voor navigatie.
  • Aanpassen en delen van kaarten: Een belangrijk aspect van Google Maps is de mogelijkheid om kaarten aan te passen en te delen. Het derde leerdoel kan zich richten op het leren maken van aangepaste kaarten met aantekeningen, het markeren van favoriete plaatsen en het delen van deze kaarten met anderen, bijvoorbeeld voor reisplanning of het delen van interessante locaties.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.