Cursus Leergang Civiel

Civiel Cursusduur: 3 dagen

De cursist krijgt een overzicht van de civiele techniek en leert diepgaand, AutoCAD, AutoCAD Civil 3D en QGIS toe te passen als werkvoorbereider en / of ontwerper.

Doordat geografische informatie dankzij de technische ontwikkelingen voor iedereen binnen handbereik komt krijgen Geo-ICT toepassingen een strategische functie in de civiel sector. Het gaat om zowel 2D als 3D object-georiënteerde geo-informatie, waardoor het ook uit te wisselen en te koppelen is met allerlei andere informatie.

Bij projecten in de bouw en in de civiele techniek zijn veel partijen betrokken. Grote organisaties zoals Rijkswaterstaat, Schiphol, de Spoorwegen en ministeries besteden de bouw- en civiele werken steeds meer uit maar willen wel de regie in handen houden. De komende jaren gaan er duizenden infrastructurele werken gebouwd en onderhouden worden. Er is behoefte naar mensen die CAD en GIS weten toe te passen om zulke projecten voor te bereiden en te managen. Een goede voorbereiding en planning geldt overal maar zeker bij civieltechnische projecten.

  • De leergang is geschikt voor mensen die uit aanpalende vakgebieden in de civiele techniek aan de slag zijn of gaan.
  • Na deze leergang ontvangt u de officiële ATC AutoDesk Certificaten van AutoCAD Basis 2D en van AutoCAD Civil3D Basis.

Inschrijven






    Korting: 10% bij 3 cursisten
    15% vanaf 4 cursisten

    €1695,- Excl. btw

    Cursusduur: 3 dagen

    Dagindeling

    Dag 1

    Op de eerste dag krijgt u een algemene introductie in de civiele techniek. Daarmee wordt de context gelegd voor deze cursus. Bij het begin van een civiel project is heel veel kaartmateriaal nodig. U leert welk kaartmateriaal er allemaal voorhanden is en hoe u daar aan kunt komen. U gaat met QGIS de basisregistraties Kadaster, Grootschalige Topografie en Adressen en gebouwen raadplegen, downloaden en aanpassen voor gebruik binnen een civiel project. Deze eerste dag gaat u ook met AutoCAD aan de slag.

    Op de tweede dag leert AutoCAD verder kennen en met de nadruk op de praktische kant van het tekenen. De interface en instellingen worden doorgenomen waarna gestart wordt met oefeningen. Er worden verschillende objecten getekend, denk hierbij aan: lijnen, cirkels, bogen, rechthoeken en driehoeken. Vervolgens wordt gekeken naar hoe objecten gemodificeerd kunnen worden: verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen en spiegelen.

    Dag 2

    Op de derde dag worden vervolgens teksten en tabellen aan de tekeningen toegevoegd. Het gebruik van lagen in tekeningen is belangrijk om zaken te kunnen scheiden. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan objectsnaps en grips, blocks en arceren van oppervlakte. Ook wordt de verhouding model- en paperspace behandeld. In de middag voert u een civiel technische eindopdracht uit waarmee u wordt getoetst. Als u een voldoende haalt voor deze toets komt u in aanmerking voor het officiële AutoDesk Certificaat AutoCAD 2D Basis.

    Op de vierde dag worden alle onderdelen van AutoCAD Civil 3D behandeld, gebaseerd op 3D terreinmodellen. Hiermee leert de cursist oplossingen voor specifieke civiele vraagstukken te herkennen en in beginsel toe te passen. Kennis van AutoCAD 2D komt goed van pas voor deze cursus. Op deze eerste dag maakt u een aantal aansprekende praktijkopdrachten.

    Dag 3

    Op de vijfde dag beginnen we met de werkomgeving van de applicatie (toolspace, workspace). Er wordt gekeken naar stijlen, template tekeningen en rapporten. Daarbij komen landmeetkundige toepassing aan het bod en wordt er bijvoorbeeld gewerkt met punten en terreinmodellen. Ook komen verschillende profielen aan bod zoals dwars- en lengteprofielen.

    Op de zesde dag komen de de volgende onderdelen aan de orde: Volumeberekeningen (grading), As Ontwerp (alignments), Typedwarsprofielen (sub assemblies), 3D Ontwerpmodel (corridors), leidingen en transportleidingen. In de middag maakt u een uitgebreid praktijkvoorbeeld. Hiermee wordt u getoetst of u in aanmerking komt voor het AutoDesk Certificaat AutoCAD Civil 3D Basis.

    Leerdoelen Cursus Leergang Civiel

    • Inzicht en overzicht van het vakgebied Civiel
    • CAD en GIS toe kunnen passen in uw functie als civieltechnische werkvoorbereider en / of uw werk als ( assistent) civiel technisch ontwerper.

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.