MongoDB

Databases Cursusduur: 2 dagen

Tijdens deze cursus Mongo DB leert u een Mongo database omgeving te ontwikkelen en te beheren. MongoDB slaat gegevens op met een flexibel document datamodel die vergelijkbaar is met JSON.

Mongo DB is een open source NoSQL database. Vanaf 2010 zijn NoSQL-databases steeds populairder geworden, wat niet betekent dat relationele databases en datawarehouses gaan verdwijnen. Ze zullen naast elkaar blijven bestaan. NoSQL database implementaties maken onder andere gebruik van andere vormen van opslag dan het klassieke relationele model. In tegenstelling tot relationele databases zoals Oracle is de MongoDB database document georiënteerd en dat maakt het werken met semigestructureerde data mogelijk.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functie en mogelijkheden van NoSQL databases wordt behandeld. Er wordt een duidelijke uiteenzetting gemaakt van de verschillen en voor- en nadelen tussen een NoSQL database en een relationele database. Hierna wordt de focus gelegd op Mongo DB gelegd en zullen de basisprincipes en structuur van deze software behandeld worden. Hierna gaat u aan de slag met praktijkoefeningen om functies zoals Mongo shell, CRUD en compound indexes onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaan we verder met de complexere praktijkoefeningen en maakt u kennis met functies zoals SSL en datasynchronisatie. Na afronding van deze oefeningen kunt u zelfstandig werken in een NoSQL database.

  Leerdoelen

  • Je bent bekend met een NoSQL database en kent de voor en nadelen.
  • De cursist kan zelfstandig met een Mongo DB werken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over MongoDB

  De Cursus Mongo DB is een 2-daagse training gericht op het leren werken met MongoDB.

  Deze cursus is ideaal voor zowel startende als ervaren geo-specialisten en omscholers.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan) of door contact op te nemen via info@geo-ict.nl.

  U leert een Mongo database omgeving te ontwikkelen en te beheren, met focus op praktische vaardigheden zoals Mongo shell, CRUD en compound indexes.

  Ja, de cursus is geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers die hun kennis willen uitbreiden.

  De cursus duurt 2 dagen, met een intensieve en praktijkgerichte aanpak.

  Ja, de cursus bevat praktijkoefeningen om de geleerde vaardigheden direct toe te passen.

  Ja, na de cursus kun je nog 2 weken vragen stellen via e-mail.

  Ja, er is online ondersteuning beschikbaar voor praktische problemen na de cursus.

  Ja, na afloop van de cursus ontvang je een deelnamecertificaat.