Cursus Oracle Spatial Basis

Databases Cursusduur: 3 dagen

Deze cursus behandelt de opslag, syntax en semantiek van de geometrische datatypes in Oracle. 

Oracle Database is een databasemanagementsysteem en het vlaggenschip van Oracle. Het is ook mogelijk om ruimtelijke data in deze database op te slaan. Dan spreken we ook wel van Oracle Spatial. Enige voorkennis met SQL is wenselijk. Zo kan je bijvoorbeeld de cursus SQL basis volgen. Deelnemers leren werken met Oracle’s native data type voor ruimtelijke data , SDO_GEOMETRY, en de geometrische primitieven die het ondersteunt. Verder wordt het mechanisme van ruimtelijke indexeren behandeld. Ook operatoren en functies met betrekking tot ruimtelijke queries, overlays en ruimtelijke analyses komen aan bod. De deelnemers leren geometrische primitieven ondersteund door SDO_GEOMETRY te modelleren en het laden van geodata in de database. Op een gevulde database worden vervolgens ruimtelijke queries  losgelaten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ruimtelijke operatoren. De deelnemers  leren ruimtelijke analyses te doen met ruimtelijke functies en procedures. Verder komen de volgende onderwerpen aan de orde: indexeren van ruimtelijke data, beschrijven van het Oracle Spatial modellen en de beschikbare coördinatenstelsels.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1795,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling Cursus Oracle Spatial Basis

  Dag 1

  • beschrijven van geometrische primitieven ondersteund door SDO_GEOMETRY;
  • modelleren en laden van data in Oracle Spatial;
  • ruimtelijke SQL queries met behulp van ruimtelijke operatoren;
  Dag 2

  • presenteren van ruimtelijke gegevens uit Oracle Spatial;
  • ruimtelijke analyses met ruimtelijke functies en procedures;
  • indexeren en tunen van ruimtelijke data;
  Dag 3

  • beschrijven van het Oracle Spatial query model;
  • beschrijven van SDO_GEOMETRY;
  • beschikbare coördinatenstelsels in Oracle Spatial.

  Leerdoelen Cursus Oracle Spatial Basis

  • De cursist heeft een idee wat een relationale database inhoudt en kent de voor- en nadelen ervan.
  • De cursist kan zelfstandig met Oracle Spatial aan de slag om ruimtelijke data in te laden en te veranderen.
  • De cursist kan zelfstandig data beheren en bevragen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.