Cursus PostGIS en PostgreSQL

Databases Cursusduur: 3 dagen

 In deze cursus leert u een PostGreSQL database in te richten en hoe daarin geografische data kan worden opgeslagen. 

Het is de opensource tegenhanger van onder andere Oracle Spatial databases. Steeds meer organisaties kiezen voor de voordelige open source oplossing. Net als Oracle Spatial bied het de mogelijkheid om ruimtelijke data op te slaan.  De volgende onderwerpen komen aan de orde: verschillen met Oracle, aansluiting met QGIS, werken met pgAdmin, laden van shapefiles en CSV-bestanden, maken van spatial queries, filteren, presenteren en combineren van data, import/export, werken met ODBC ( Open DataBase Connectivity). Tijdens deze cursus gaat u een database aanmaken en vullen en vervolgens gaat u met GIS deze data raadplegen en bewerken.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling Cursus PostGIS en PostgreSQL

  Dag 1

  De cursus begint met een introductie. Hierin wordt uitgelegd wat functie en mogelijkheden van PostGIS zijn, wat het verschil is met Oracle en de aansluiting met QGIS. Hierna wordt het begin van de eigen database gelegd. Er wordt geleerd hoe bestanden, zoals shapefiles en CSV-bestanden, ingeladen kunnen worden en hoe de het programma in elkaar zit.

  Dag 2

  Op deze dag gaan wordt de database verder uitgebouwd. Er zal worden gewerkt met het maken van spatial queries en zal worden geoefend met het filteren, presenteren en combineren van data.

  Dag 3

  Op deze dag wordt de database afgerond. Er wordt geoefend met het importen en exporteren van data en er gaat gewerkt worden met ODBC (Open Database Connectivity). Met de data die u in de database heeft verwerkt, gaat er in QGIS gewerkt worden.

  Na afloop van de cursus hebben de cursisten elk een eigen database gemaakt en weten hoe zij hiermee kunnen werken.

  Leerdoelen

  • De cursist heeft een idee van de mogelijkheden van PostGIS en kent globaal de verschillend met Oracle Spatial.
  • Je kunt zelfstandig een PostGIS database opbouwen, bevragen en beheren.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over PostGIS en PostgreSQL

  In de Cursus Postgis Postgresql leer je een PostgreSQL database inrichten en geografische data opslaan, met onderwerpen zoals het gebruik van pgAdmin, laden van shapefiles en CSV-bestanden, en het maken van spatial queries.

  Ja, de cursus is toegankelijk voor beginners, maar biedt ook waarde voor ervaren professionals die hun kennis willen uitbreiden.

  Je leert spatial queries uitvoeren, data filteren, presenteren en combineren, wat essentieel is voor effectief databeheer.

  Ja, de cursus omvat praktische oefeningen waarbij je een database aanmaakt, vult en vervolgens met GIS deze data raadpleegt en bewerkt.

  Zeker, de cursus biedt essentiële kennis en vaardigheden voor omscholers die een carrière in de geosector overwegen.

  Na afronding ontvang je een certificaat dat erkend is in de geosector.

  De cursus duurt 3 dagen.

  PostGIS is een opensource alternatief voor systemen zoals Oracle Spatial, met vergelijkbare functionaliteiten voor het opslaan van ruimtelijke data.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail.

  Ja, het is mogelijk om de cursus online te volgen via Google Meet, met dezelfde interactieve ervaring als de fysieke lessen.